A Sky-Line úgy működik, mintha egyik hullámvasútról a másikra ugranál

A Bioshock: Infinite című játék a fellegek között, egy lebegő városban fog játszódni, melynek egyes helyszíneit, épületeit egy Sky-Line nevezetű, leginkább hullámvasútra emlékeztető közlekedési eszköz köti össze. Az Irrational Games főnöke, Ken Levine most azt magyarázza el, hogy a Sky-Line rendszert nem csak utazásra, hanem komoly taktikázásra is használhatjuk.

"Képzeljünk el egy hullámvasutat, felette egy másik hullámvasutat, afelett még egyet, még egyet, és így tovább," - mondta. "Most képzeljük el, ahogyan szabadon át tudunk ugrani egyik hullámvasútról a másikra. És képzeljük hozzá, hogy közben emberek is lövöldöznek ránk. És mi is lövöldözünk rájuk. Na, pont ezt az érzést tapasztalhatjuk meg, miközben a Sky-Line-on utazunk."

"Miközben utazol a Sky-Line-on, eldöntheted, hogy extrém távolságokból szeded le az ellenfeleidet, vagy inkább közelharcban küzdesz meg velük. Mindkét módszerrel gyors eredményt érhetsz el. Oda-vissza tudsz ugrálni az eget behálózó Sky-Line vonal útjai között, így lehetőséged van gyorsan irányt változtatni. Ezzel elkerülheted az ellenfelek lövedékeit, és túl is járhatsz azok eszén. A Sky-Line rendszer azért van, hogy kibővítse a taktikai lehetőségeidet, és nem azért, hogy diktálja azokat."

Elmondása alapján a korábbi Bioshock részekkel ellentétben itt már van terünk arra, hogy kihasználhassuk az olyan fegyverek előnyeit is, mint például a számszeríj (Crossbow). A Bioshock: Infinite című játékban lehetőségünk lesz egy teljesen különálló, lebegő városrészről akár a másik hasonló, jóval távolabb lévő lebegő szigeten álló ellenfeleket is lepufogtatni.

Azóta történt

Előzmények