A PSN leállása miatt a türelmetlen PS3 játékosok lecserélik gépeiket XBOX360-ra

Egyre többen veszítik el bizodalmukat a Sony iránt. A hetek óta tartó PSN leállás hatásai immár az üzletek polcain is érezhetőek. A játékosok egyre többen adják be PlayStation 3 konzoljukat, ki készpénzre, ki pedig XBOX360-ra cseréli a Sony masináját.

Az Edge Magazin forrása szerint egyre fokozódó visszaesés mutatkozik a PSN pontkártyák, valamint a multiplatform játékok PS3 konzolra való előrendeléseiben is. Így fogalmazott:

"Az első héten nem vettünk észre számottevő változást a kereskedelemben és eladásokban, azonban a második héttől kezdődően majdnem 200%-os növekedés mutatkozott a PS3 konzolok becserélésében, nagyjából 50-50%-os megoszlással azok között, akik pénzt kértek konzoljukért, illetve akik helyette inkább egy XBOX360-as gépet vásároltak."

Egy másik forrás szerint az üzletükben rohamosan nő azoknak a száma, akik becserélik PlayStation 3 konzoljaikat egy XBOX360-ra. Főként a hardcore multizós FPS játékosok közül kerülnek ki ezek, hiszen a PSN leállása miatt nem tudnak online játszani kedvenc lövöldözős játékaikkal.

Az egyik Gamestop üzletben dolgozó eladó elmondása alapján eddig főleg azok adták el játékgépeiket, akik nem tudták fizetni a számláikat. Azonban egyre többen hozzák be PS3 konzoljukat az összes játékukkal egyetemben, és azt mondják, hogy nekik nem pénz kell, hanem egy XBOX360. És erről nagyrészt a Black Ops és a Modern Warfare 2 játékok tehetnek.

Azóta történt

Előzmények