A PS3 mozgásérzékelős irányítója ősszel érkezik

Az E3 alkalmával kellemes meglepetés volt amikor a Sony és a Microsoft is bemutatta saját mozgásérzékelős technológiáját. Bár a Natal akkor valamivel kiforrottabbnak tűnt még annak ellenére is, hogy nehéz volt elképzelni a minden kötöttség nélküli irányítást, de a Sony "pingpong" labdás megoldása is figyelemreméltó. Az eszköznek még mindig nincs hivatalos neve, mivel kacsának bizonyult Richitello által emlegetett Gem elnevezés is. Legújabban az Arc elnevezés merült fel, ami a jelek szerint akár igaz is lehet. Ami viszont már szinte biztos, hogy az eszköz az eredeti tervek ellenére nem tavasszal hanem ősszel jelenik meg, vagyis körülbelül egy időben a Natallal. Ezt maga Kaz Hirai jelentette be az SCE feje.

Elmondta, hogy természetesen nem csak a Sony fejleszt majd játékokat ehhez az innovatív irányítóhoz, hanem azok a külsős cégek is akikkel már szoros együttműködést ápolnak. Reményei szerint hamarosan közzé is tudják tenni, hogy milyen játékok fogják kihasználni a mozgásérzékelős irányítót.

Jelenleg még nehéz lenne megjósolni, hogy melyik irányító lesz a sikeresebb, a Natal vagy a Sony fejlesztése, mind a két eszközben nagy lehetőségek vannak, ha a fejlesztők elég kreatívak igazán jó élményben lesz majd részünk ez év végén. Addig pedig várjuk az irányító hivatalos nevét és a játékok listáját.

Azóta történt

Előzmények