A Project Eternity lett a legjobban támogatott Kickstarter játék

A szerepjáték rajongók manapság nincsenek igazán tartalmas programokkal elárasztva, hiszen az újonnan megjelenő címek esetében egyre jobban előtérbe kerül az egyszerűsített, akcióközpontú játékmenet. A kiadók szeretnék, ha minél többen vennék meg a termékeket, így kénytelenek a mai kor elvárásainak függvényében alakíttatni a játékokat, ügyelve arra, hogy azok konzolon is eladhatóak legyenek, hiszen manapság azok biztosítják a bevétel többségét.

Az Obsidian Entertainment legújabb projektjével pontosan ezt a réteget kívánja megcélozni. És mivel a kiadók nem támogatják egy olyan játéknak az elkészítését, ami nem a mai trendeknek megfelelően konzolos irányítással, egyszerűsített, akciódús harcrendszerrel és csillogó-villogó 3D-s grafikával rendelkezik, így a fejlesztők a játékosok segítségét kérték a Kickstarter program keretében.

Mi sem mutatja jobban, hogy a szerepjátékos közösség végre egy hagyományos, old-school RPG-t szeretne kapni, mint az a tény, hogy mindössze egy nap leforgása alatt összegyűlt a célul kitűzött 1,1 millió dollár, mára pedig már ott tartanak, hogy a Project Eternity átvette az első helyet a legjobban finanszírozott Kickstarter programok listáján. Eddig a Double Fine Adventure című játék gyűjtötte be a legtöbb támogatást, 3.334.890 USD-t szedtek össze.

Ám az Obsidian Entertainment már most megelőzte őket, a Project Eternity eddig - a cikk írásának pillanatában - mintegy 3.368.392 dollárnál jár, és még van hátra 20 óra a határidőből. A készítők következő mérföldkőnek a 3,5 millió dollárt jelölték meg, ha azt sikerül elérniük, akkor egy újabb, nagy terjedelmű várost - küldetésekkel - tudnak beletenni a kész játékba.

Azóta történt

Előzmények