Megtriplázódtak tavaly januárhoz képest a PlayStation 5 eladásai

Úgy látszik, hogy a Sony két hete tett ígérete gyümölcsözni fog.

A GamesIndustry.biz fejeként ténykedő Christopher Dring a Twitteren egy bejegyzést tett közzé, amelyben elmondja, hogy a PlayStation 5 európai eladásai 202 százalékos növekedést mutattak január folyamán az előző év első hónapjához képest, azaz háromszor annyi masinát adott el a japán óriás, mint tavaly ilyenkor. Nem kevesebb, mint 618 000 darab gépről beszélünk, és ebben még nincs benne a németországi statisztika, szóval nem gyengén indította az évet a szigetországi vállalat.

Hirdetés

Ez talán nem éri túlságosan váratlanul a téma iránt érdeklődőket, mivel a Sony nemrégiben jelentette be, hogy felturbózza a gyártást, és gondoskodik arról, hogy a szórakoztatóelektronikával foglalkozó kereskedések raktárai ne kongjanak üresen.


(forrás: Christopher Dring @ Twitter) [+]

A fentebb említett úriember összehasonlításképp azt is megosztotta a nagyérdeművel, hogy a havi eladások második helyezettjeként pózoló Nintendo Switch 11 százalékos csökkenéssel zárt a 2022 eleji eredményéhez viszonyítva, bár ez nem annyira meglepő, hiszen a gép életciklusa lassacskán a végéhez közelít.

Ami érdekesebb, hogy az Xbox Series X és S 32 százalékkal teljesített rosszabbul a korábbinál, noha az is igaz, hogy a Microsoft többé nem közli a globális szintű adatokat az értékesített konzoljai kapcsán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés