A Nintendo is blokkolja a homebrew alkalmazásokat

A Nintendo is követi a Sony példáját. Ahogyan arról nemrég beszámoltunk, új firmware verziót adtak ki a PlayStation 3-as konzolokhoz, melyben letiltják a homebrew alkalmazások futtatását lehetővé tevő PS JailBreak, illetve a hozzá hasonló USB Modchipek működését.

Ugyanezzel a céllal most a Nintendo is frissítette két vezető konzoljának firmware-jét. A Nintendo Wii és a Nintendo DSi egyaránt új rendszerszoftverrel gazdagodott, melyek nem tartalmaznak semmiféle fontos újítást, pusztán a kalózkodás ellen kívánnak velük védekezni.

A Nintendo Wii legújabb firmware-jében letiltották a Homebrew Channel-t, de ezen kívül érdemlegi változás nem történt, még a verziószám sem változott. Állítólag a Wii Menü 4.3-as változatát fejlesztették egy kicsit a háttérben, de a fő ok mindenképpen a kalózkodás lehetőségének letiltása. Aki tehát legális homebrew alkalmazást használ a gépén, az ne telepítse fel a frissítést, mert utána nagyon nehéz dolog lesz újra használni azokat.

A Nintendo DSi legújabb firmware-je pedig blokkolja azoknak a flash kártyáknak a működését, melyeket szintén előszeretettel használnak illegálisan letöltött játékok futtatására. Azok a kártyák, melyek biztosan nem működnek a firmware frissítése után, azok a következőek: Acekard 2i, Supercard, DSTwo, M3i Zero, iPlayer és a DSTTi. Van pár típus, melyekre nincs hatással az új rendszerszoftver, ezek a EZ-Flash Vi, iSmart DS és a Hyper R4i, de arra nincs garancia, hogy ezek nem kerülnek bele a következő update során sem.

Azóta történt

Előzmények