A Warner Bros. játékai Online Pass rendszert fognak használni?

Szárnyra kapott egy pletyka, miszerint a Warner Bros. követi az Electronic Arts-ot és a THQ-t a használt játékok kereskedelme elleni - vagyis abból profitáló - ösvényen. Ugyanis egy viszonteladóknak küldött email üzenetben azt írták, hogy a játék Online Pass rendszert fog használni, tehát aki használtan vásárolja meg, annak fizetnie kell az online funkciókért.

"Mortal Kombat, available on April 19 for the PlayStation 3 computer entertainment system and the Xbox 360 video game and entertainment system from Microsoft, includes a one-time-use registration code that gives players access to all online modes in the game. Players who do not have a code will get a free two-day trial of the online play and then be able to purchase the online modes for 800 Microsoft Points on Xbox LIVE Marketplace and $9.99 on the PlayStation Network."

A fenti üzenet tanulsága szerint, amit a viszonteladóknak küldött a Warner Bros., a Mortal Kombat című játék április 19-én jelenik meg PS3-ra és XBOX360-ra, valamint tartalmazni fog egy egyszer használatos regisztrációs kódot, melynek segítségével a játékosok valamennyi online funkcióhoz hozzáférhetnek.

Aki nem rendelkezik ilyen kóddal - azaz használtan vásárolta a játékot -, annak két napig ingyenesen lesz lehetősége kipróbálni ezeket az online funkciókat, majd ezt követően meg kell azok használati jogát vásárolnia, 800 MS Pontért XBOX Live Marketplace-en, vagy 10 dollárért PlayStation Network-ön.

A forrás értesülései szerint hasonló rendszert fog használni a Warner többi játéka, azaz a F.E.A.R. 3, valamint a Batman: Arkham City is. Utóbbi esetben a multiplayer hiánya miatt a kóddal a letölthető tartalmak (DLC-k) válnak elérhetővé.

Azóta történt

Előzmények