A Microsoftnál a Gears of War jogok

A Gears of War sorozat az Xbox360 meghatározó játékai voltak, és a jelek szerint a Microsoft a továbbiakban is fontos szerepet szán a franchise-nak.

Egy hirtelen jött bejelentés szerint, a Microsoft megvásárolta a Gears of War jogokat, a fejlesztést pedig a továbbiakban a Black Tusk végzi. Valamint Rod Fergusson az Epic egyik korábbi kulcsembere is csatlakozik a Microsoft-hoz, és továbbra is vezető szerepet tölt majd be a franchise fejlesztésében. Egyelőre nincsenek bővebb információink, de feltehetőleg hamarosan a részletek is kiderülnek.

A Gears of War első része az Epic fejlesztésében Xbox360-ra jelent meg még 2006 végén, majd egy évvel később PC-n is elérhetővé vált. A második rész 2008-ban, a harmadik pedig 2011-ben érkezett, immár kizárólag Xbox360-ra. Az előzményeket feldolgozó Judgment tavaly márciusban jelent meg, szintén csak Xbox360-ra, a People Can Fly fejlesztésében. A jövő pedig ezek szerint nem kilátástalan a rajongók számára, de egyelőre nincsenek konkrét információk a fejlesztésekről.

Azóta történt

Előzmények