A Metacritic adatai szerint a játékosok két pontot is alig adnak a MW3-nak

A Call of Duty: Modern Warfare 3 a szaksajtó és a kritikusok alapján is az idei év várhatóan legmagasabb példányszámban értékesített FPS játéka lesz, annak ellenére is, hogy a konkurens Battlefield 3 eddig kimagaslóan vezeti az eladási listákat szinte minden platformon.

Azonban az újságírók és kritikusok véleményével ellentétben a játékosok - legalábbis a Metacritic adatai alapján - eddig ezt nem így veszik észre, olyannyira, hogy 2 pontot is alig akarnak adni a játékra, a 3 pedig már egyenesen csodaszámba megy átlag tekintetében.

A Modern Warfare 3 XBOX360 verziója a játékosok ítélete szerint csak 2,7 pontot érdemel a 10-ből, ezen érték 1432 szavazat után született. Míg a szaksajtó 47 értékeléséből csak kettőben kapott átlagos eredményt, így az ő szemükben 8,9 pontot ér a játék.

A PlayStation 3 esetében is hasonló a helyzet, a sajtónak ez a verzió is tetszik, bár itt némileg alacsonyabb értékelést kapott, mint XBOX-on, de még így is 8,8 pontos átlagnak felel meg. A játékosok viszont ismét nincsenek elájulva a PS3 változattól, 674 szavazat után éppen hogy eléri a 2.0 pontos átlagot a szavazatok aránya.

A PC játékosok véleményei alapján a Modern Warfare 3 még két pontot sem érdemel a 10-ből, 773 szavazatot követően a játék mindössze 1,5 pontot kapott a PC-s célközönségtől. Viszont ami érdekes, hogy a hivatalos értékelésben mindössze 4 szavazat szerepel, ami azt bizonyítja, hogy a szaksajtó mostanában nem a PC-s változatok alapján készít bemutatót FPS játékokból. Ez azért is érdekes, mert elsődlegesen egérrel és billentyűzettel jó ezeket játszani.

Mindazonáltal az sem kizárt, hogy szervezett lejáratókampány folyik a Modern Warfare 3 ellen, hiszen ha közelebbről szemügyre vesszük a 0 pontos értékeléseket adók adatait, sok érdekességre derül fény. Például hogy a szavazók többségének ez az EGYETLEN szavazat szerepel az adatlapján, vagy, jobb esetben kettő, ami így néz ki:

Ezek alapján az sem kizárt, hogy a Modern Warfare 3 elleni kampányba jó pár Battlefield 3 és/vagy Electronic Arts rajongó is becsatlakozott. Mert bár a videók alapján kétségtelenül szebbnek néz ki a Battlefield 3, azért nem hinném, hogy a MW3 ilyen rossz játék lenne. Már csak azért sem, hiszen épp tegnap írtuk meg, hogy a Call of Duty Elite szolgáltatás pont az miatt omlott össze, mert rengetegen vették meg a játékot és egyszerre akartak rá regisztrálni.

Előzmények