A Konami és az Ukuza gondozásában megjelent a Skelattack

Amíg érkezik a japán cég következő nagy dobása, addig egy kisebb csapatnak segített kiadni egy platformer játékot.

A Konami Digital Entertainment B.V. a független játékfejlesztő Ukuza Inc. közreműködésével bejelentette, hogy 2D-s akció platformerük, a Skelattack már elérhető PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re és PC-re. Ez kizárólag digitálisan elérhető exkluzív új IP az Alvilágba vezeti be a játékosokat, amit a túlvilág mókás, bájos és olykor halálos lakói népesítik be. A játék feje tetejére állítja a dungeon crawler narratívát, ahogy a játékosokat olyan lények bőrébe bújtatja, akik világukat igyekeznek megvédeni a megszálló emberi fenyegetéstől.

Az Alvilág újonnan elhunyt tagjaként és a vidám Aftervale lakójaként Skullynak még éppen csak sikerült elfogadni csontváz létét és a halál állapotát. Ahogy felkészül, hogy a Remembrance során megtudja mégis ki volt előző életében, Skully egy harc közepében találja magát, ahol meg kell védenie otthonát a fentről támadó emberektől.

Törekvésük során, hogy ellopják a holtak lelkét lángra gyújtó Kék Lángot, az emberek foglyul ejtik Aftervale öreg bölcsét, Elzedon-t. Skully és megbízható denevérbarátja, Imber oldalán a játékosoknak mindkét karaktert irányítva átugrani, átvágni és átrepülni az Alvilágon, hogy megfékezzék az emberi fenyegetést, valamint megmentsék az öreg bölcset és a Kék Lángot.

„A Skelattack fejlesztése igazi szerelem volt az Ukuza csapatának, és izgatottak vagyunk nem csak azért, mert végre formálisan is bemutathatjuk a világnak, hanem mert a játékosok már át is élhetik ezt az egyedi platformer kalandot” mondta Shane deLumeau, az Ukuza CEO-ja és alapítója.

„A KONAMI az ideális partner volt ebben a folyamatban, és a fejlesztés során rendkívül inspirált minket klasszikus hagyatékuk, mint a Castlevania, a Contra és a Goemon. Szerencsések vagyunk, hogy ilyen tapasztalt csapattal dolgozhattunk, és végre életre kelthettük a Skelattack-ot.”