A játékosok 84%-a nem rendelkezik megfelelő géppel a Battlefield 3-hoz

Az EA és a DICE által fejlesztett Battlefield 3 című háborús FPS játékhoz nemrég adták ki a hivatalos rendszerkövetelményeket, melyről természetesen mi is értesítettünk már titeket. A program fejlesztésében az nVidia videokártyagyártó cég is segédkezett, DirectX11 és SLI támogatást biztosítva a hamarosan érkező játéknak.

Ugyan a Battlefield 3 nem lesz elérhető a Steam rendszerében, viszont a 35 milliónyi regisztrált felhasználó gépeinek összeállítását figyelembe véve mintegy 84 százalékuk nem rendelkezik a Battlefield 3 futtatásához szükséges ajánlott hardverkövetelményekkel. Ezen az ábrán láthatjuk a felmérés eredményeit:

A fenti ábra a legutolsó Steam Hardver Survey (hardverfelmérés) alapján készült. Az nVidia leírása szerint a játék minimum követelményeinek a felhasználók tetemes hányada megfelel, ám még mindig 18% azon játékosok hányada, akik Windows XP-t használnak, így kiesnek a legalább DirectX10-et és Windows Vistát követelő Battlefield 3 táborából.

A felmérés azt is kimutatta, hogy a 35 millió felhasználónak mindössze 39,1%-a rendelkezik 1GB VRAM-mal ellátot VGA kártyával, ami szintén ajánlott követelmény. A DICE és az nVidia a GTX 560 1GB VGA-t ajánlja azoknak, akik nem rendelkeznek megfelelő videokártyával.

A játékhoz szintén ajánlott legalább 4GB RAM és egy négymagos (Quad-Core) CPU, itt a processzor a legfőbb hátulütő, hiszen míg a Steam felhasználók 53,6%-a rendelkezik 4 vagy több GB RAM-mal, addig a négymagos CPU-t birtoklók száma mindössze 26,21%.

Az nVidia és a DICE azt mondta a hírt közzé tévő Ripten.com oldal munkatársának, hogy nincs kizárva az ajánlott követelmény csökkentése a közeljövőben, így érdemes követni a híreket, hátha megússzuk hardvercsere nélkül.

Azóta történt

Előzmények