A GoG játékok 90%-a Windows 8 kompatibilis

Ahogyan azt már a Dungeon Keeper 2 és a Giana Sisters: Twisted Dreams című játékok Good old Games oldaláról vásárolt kiadásának nosztalgia bemutatójában is leírtam (Lásd előzmények), a programok minden gond nélkül működnek Windows 8 alatt is, csak pár apróságra kell odafigyelni. A GoG.com-on megjelenő játékok nagy részénél szintén nem kell majd aggódni a kompatibilitás miatt, ugyanis azok 90%-a mostantól hivatalosan is támogatja a Microsoft új operációs rendszerét.

A Good old Games oldalán megjelent bejelentés szerint már korábban sokan kérdezték tőlük, hogy hivatalosan is támogatni fogják-e játékaik a Windows 8-at. Akkor azt mondták, ha kijön az új operációs rendszer, kipróbálják és utána döntenek. Nos, a Win8 egy ideje már elérhető, a GoG.com stábja pedig jó hírrel szolgálhatott a játékosok számára.

Elmondásuk szerint a kínálatukban fellelhető játékok 90%-a már hivatalosan is kompatibilis a Windows 8-al, ez összesen 431 játékot jelent mostanáig. Ezeket kijavították, letesztelték és a próbák során tökéletesen működtek Win8 alatt. A srácok a későbbiekben ki fognak adni a régebbi játékokhoz is egy patch-et, mellyel működőképessé teszik azokat Windows 8 környezetben is. Jelenleg azon vannak, hogy a történelem legjobb játékai elinduljanak a legújabb operációs rendszer alatt. Sok sikert kívánunk nekik.

Azóta történt

Előzmények