A felnőttek 72%-a megtiltaná a kiskorúak számára az erőszakos játékok vásárlását

Több, mint 2100 felnőtt vett részt azon a szavazáson, melyben aziránt érdeklődtek, hogy támogatnák-e azt a nemrég megírt törvénymódosítást, ami megtiltaná a kiskorúaknak, hogy önállóan erőszakos játékokat vásárolhassanak. Ha az amerikai parlament elfogadja a beadványt, akkor mostantól minden fiatalkorú játékos csak szülői vagy felnőtt kísérő általi beleegyezéssel vásárolhatna erőszakos játékokat az üzletekben.

A nagyon erőszakos, illetve szexuálisan erőszakos játékok gyermekekre való káros hatásáról a megkérdezettek 65%-a volt meggyőződve, melyhez még további 75% fűzte hozzá azt is, hogy jelenleg mindenképpen negatív értékeléssel sújtaná a játékipar azon ténykedését, hogy megvédjék a fiatalokat az erőszakos játékoktól.

James Steyer, a Common Sense Media nevű szülői felügyelőcsoport vezetője reméli, hogy a szavazás eredménye pozitív változtatásokra ösztönzi a videojáték ipar képviselőit, és a családok védelmének az érdekében felülkerekednek azon az álláspontjukon, miszerint a mindenkori profit védelme számukra a legfontosabb.

Legutoljára éppen az EA Medal of Honor játéka keltett közhangú felháborodást az Egyesült Államokban, miszerint a játék multiplayer módjában a Tálibok oldalán harcolva is játszhatunk, ahol az lesz majd a feladatunk, hogy amerikai katonákat gyilkolásszunk. Erről a FOX News is beszámolt, lásd a videót:

Előzmények