A Disney & Marvel Games Showcase összes bejelentése egy helyen

Alig húsz perces show-t kaptunk végül egy-két kisebb meglepetéssel, egetrengető leleplezések nélkül.

A tegnap este folyamán, 22:00-s kezdéssel tartották meg nekünk a Disney & Marvel Games Showcase-t, amelynek célja az volt, hogy a jövőben érkező Disney és Marvel játékokba kapjuk némi betekintést. Végül a show alig húsz perces volt, túl nagy meglepetéseket nem is kaptunk, de néhány kisebb leleplezéssel és trailerrel azért gazdagabbak lettünk. Akiket érdekelnek az előzetesek és a részletek, azok lentebb csemegézhetnek abból, hogy mi vár ránk az elkövetkező hónapokban.

Kezdésként egyből egy friss bejelentés várt minket, ugyanis bejelentették, hogy jön a Bithell Games csapatától a Tron Identity. Nekik korábban olyan játékokat köszönhettünk, mint a John Wick Hex, a Thomas Was Alone, vagy a Volume. Megjelenés valamikor jövőre (Steam adatlap)

A sort egy Nintendo Switch exkluzív alkotás folytatta, érkezik ugyanis a hibrid konzolra a Disney Illusion Island című alkotás, amely egy maximum négy fős kooperatív platformernek készül, főszerepben a legismertebb Disney karakterekkel.

Bár korábban arról volt szó, hogy csak jövőre kaphatjuk meg, a fejlesztők a minap bejelentették, hogy a Marvel's Midnigt Suns-t még idén megkapjuk, a show-n pedig végre pontos megjelenési dátumot is kaptunk. A premierre még kicsit várnunk kell, a kalandok elviekben december 2-án kezdődnek.

Az Android és iOS eszközökre elérhető Marvel Strike Force már 2018. óta elérhető, azóta pedig a készítők folyamatosan próbálják frissen tartani a programot, köszönhetően az újonnan érkező update-eknek és új karaktereknek. A tegnapi show-n ez a program is feltűnt, bemutatkozott ugyanis a legújabb szereplő, aki nem más lesz, mint Red Hulk.

Ha esetleg valakiknek már elegük lett volna a fenti, mobilokra szánt játékból és valami újra vágynak, azoknak jó hír lehet, hogy egy újabb hasonló alkotás leleplezését is megkaptuk. Jön a Marvel Snap, amely szintén Androidra és iOS rendszerekre lesz beszerezhető és lényegében egy kártyajátéknak készül, főszerepekben a legismertebb hősökkel és gonosz karakterekkel.

Idén júniusban kaptuk a hírt, hogy jön az Aliens: Dark Descent című alkotás, amelyben az ismert xenomorphok ellen kell újból harcolnunk, ám ezúttal egy izometrikus nézetű, csapat alapú akciójátékban. Új trailert egyelőre nem kaptunk, azonban néhány másodperces gameplay részletet láthattunk a műsorvezető narrálásával.

A következő szegmensben az Avatar: Frontiers of Pandora kapott szerepet, de semmi újat nem hallottunk róla, lényegében a műsorvezető összesítette azt, amit eddig megtudtunk a háttérben pedig közben ugyanaz a trailer egyes jeleneteit kaptuk meg, amelyet már korábban is láthattunk. Íme a videó, ha anno valaki lemaradt volna róla:

A LEGO Star Wars: The Skywalker Saga meglepő módon sokak kedvence lett hamar, így nem volt váratlan, hogy a show-n ez a játék is felbukkant pár másodperc erejéig. Túl sok extrát nem kaptunk, de kiderült, hogy olyan új karakterek érkeznek a programba, mint Cassian Andor, Reva Sevander és Captain Rex.

A kicsit idősebbek talán még emlékeznek az 1994-ben indult Gargoyles című rajzfilmsorozatra, amit Greg Weisman készített. A vízköpők kalandjaiból anno 1995-ben készült egy játék, amely kap egy remaster kiadást, de részleteket egyelőre nem árult el nekünk a műsorvezető, lentebb az eredeti programból láthattok egy részletet.

Minden bizonnyal sokan várják a Return to Monkey Island című alkotást, amelyhez új előzetest ugyan nem kaptunk, de bejelentkezett a műsorba Dominic Armato is, aki Guybrush Threepwood hangját adja és elmondta, hogy mire számíthatunk a programtól.

A Disney és a Kabam mér régóta fejelszti a Mirrorverse című alkotást, amely végül már egy ideje elérhető lett mobilokra és tabletekre, ettől függetlenül az előadáson kaptunk egy új trailert hozzá, amely meglepő módon egész jól néz ki és azt mutatja meg, hogy milyen gonosz karakterek érkeznek hamarosan a programba októberben.

A januárban bejelentett Disney Speedstorm sem hiányozhatott az előadásról, a fejlesztőknek köszönhetően egy új trailerrel lettünk gazdagabbak a készülő versenyjátékból. Ebben feltűnnek olyan ismert karakterek, mint Jack Sparrow és a Szörny Rt rémségei, de Mickey egér sem hiányozhat a lenti előzetesből.

Ha már a nagygépes Avatar játékról is szó esett korábban (bár lényegi információk nélkül), úgy nem maradhatott ki az Android és iOS rendszerekre szánt Avatar Reckoning sem a műsorból. A PVP és PVE módokat is tartalmazó MMORPG akciójátékhoz egy rövid előzetest osztottak meg velünk a készítők.

Az elmúlt napokban/hetekben többször is felmerült pletykaként, hogy készül egy különleges Marvel projekt, amely a II. Világháborús időszakában játszódik és olyan karakterek bukkannak fel benne, mint Amerika Kapitány és a Fekete Párduc. A Disney & Marvel Games Showcase-en végre hivatalosan is bejelentették a programot, amelyhez egy rövid trailert is mellékeltek, ám egyelőre pontos címet, megjelenési dátumot és célplatformokat nem kaptunk, mindössze egy mottót: "Négy hős, két világ, egy háború"

Bár sokan azt hihették, hogy a legutóbbi bemutatóval véget is ért a műsor, a fejlesztők még tartogattak egy meglepetést, amelyet sokak szerint jobb lett volna inkább korábban bemutatni. Érkezik a Marvel Games és a Niantic Labs közös projektje, amely a MARVEL World of Heroes címet kapta és ami egy mobilokra és tabletekre szánt MMO-nak készül.

Ezek voltak tehát a tegnap este bejelentései, nektek melyek voltak azok, amelyek esetleg a legjobban tetszettek a fentiek közül?

Azóta történt

Előzmények