A DICE erősen fontolgatja, hogy Linuxra fejleszt

Lars Gustavsson, a DICE kreatív igazgatója egy Polygon oldalnak adott interjújában elmondta, hogy a Linux jobb elterjedésének érdekében csak egy kiváló programot kell rá írni, ekkor a játékosok nagy valószínűséggel kipróbálják majd. Hozzátette, hogy csapata nagyon is ki szeretné már próbálni a Linuxos fejlesztést, ezért erősen elgondolkodnak, hogy beleugranak a mély vízbe.

- "Az első XBOX-nak is csak a Halo-ra volt szüksége ahhoz, hogy elcsábítsa a játékosokat. Legtöbb esetben elég egyetlen kiváló játék ahhoz, hogy a felhasználók egy adott platform kipróbálása mellett döntsenek. A Linux könnyen hozzáférhető, és mindössze egyetlen jó játék kell alá, ami megfelelően motiválja a játékosokat," - mondta Lars Gustavsson.

A DICE embere azt is elmondta, hogy szerinte a Valve új SteamOS operációs rendszere nagyban segíti majd a fejlesztőket, így a kisebb, független csapatok is sokkal jobb helyzetben lesznek. Véleménye szerint a játékipar fejlődése a szolgáltatások, mintsem a hardverek irányába mozdult el, 10 év múlva már nagy eséllyel aszerint választanak a játékosok platformot, hogy melyik nyújtsa a lehető legtöbb szolgáltatást a programok mellett.

Végezetül annyit fűzött hozzá, hogy véleménye szerint egy egészséges verseny jó hatással lenne a felhasználók és a fejlesztők számára is, ehhez mindössze az kell, hogy többen is be merjenek ugrani a mély vízbe, vagyis kezdjenek el Linuxra fejleszteni.

Azóta történt

Előzmények