A Crytek kiadta a dinoszauruszokat és VR-t vegyítő technikai demóját

A Crytek még az idei GDC-n prezentálta a Back to Dinosaur Island című technikai demonstrációt, amelyet az E3-ra is kivittek, így a virtuális valóság iránt érdeklődők egészen egyedi élményt kaphattak. A programot a Crytek sajnos nem fejlesztette tovább, mivel azóta már a Sony Playstation 4 konzol PlayStation VR rendszerére érkező Robinson: The Journey című alkotásra koncentrálnak.

Ugyanakkor a technikai demonstráció annyira jól sikerült, hogy a vállalat kiadta a Steam platformon keresztül, ahonnan ingyenesen le lehet tölteni. A program az Oculus SDK 0.6-os vagy 0.7-es futtatási környezetet igényli, ami viszonylag réginek mondható, így látszik rajt, hogy az egész csupán prezentációs célokat szolgál, vagyis a teljesítmény most másodlagos.

A megfelelő élmény átéléséhez egy Oculus Rift DK2-es headsetre van szükség, illetve a futtatást végző PC-be 16 GB memória kell, egy Intel Core i7-2600K vagy hasonló teljesítményű processzor mellé, míg a grafikus kártya szempontjából minimum NVIDIA GeForce GTX 980 vagy AMD Radeon R9 290 szükséges. Utóbbi VGA-kkal van meg a stabil 90 Hz-es képfrissítés, tehát ezektől lassabb termékeket egyik gyártó szempontjából sem érdemes használni, noha nyilván a program gyengébb VGA-kkal is futni fog, csak nem lesz túl jó az élmény.

A Crytek azt is elmondta, hogy később frissítik a programot az újabb Oculus SDK 0.8-as futtatási környezetre is, de valószínűleg ennél több pátyolgatást már nem kap.

Azóta történt