A Codemasters bejelentette az F1 2010-et

A Codemasters bejelentette az új versenyjátékát, melyet PC-re és konzolokra fejlesztenek. Az F1 2010 a 2010-es FIA Formula One World Championship hivatalos játéka lesz, tehát megtalálhatjuk majd benne a VB összes versenyzőjét, csapatát és pályáit is.

"A szeptemberi kiadást követően az F1 2010 lesz az első hivatalos Forma 1-es játék XBOX360-ra,valamint nyolc év kihagyás után ismét visszatér a Forma 1 PC-re is. A Forma 1 HD kiadásainak érkezése a Codemasters F1 2009-es játékának a Wii-n és PSP-n történt sikeres megjelenése után várható, ami a tavalyi ünnepi szezon eladásaiban bekerült a legjobb öt eladott játék közé." - írta a Codemasters a sajtóközleményében.

Különféle játékmódokkal rendelkezik majd a játék, amiben megtalálhatjuk a komplett Bajnokságot, egy különálló Versenyt, Időmérő futamot, valamint "egy kibővített, innovatív Karrier-módot". A játék fejlett törésmodellel, valósághű fizikával, dinamikus időjárási rendszerrel, valamint kiterjedt többjátékos lehetőségekkel fog rendelkezni.

A játékot a Codemasters Studios Birmingham fejleszti, a játék a Colin McRae: DIRT 2-ben és a Race Driver: GRID-ben is használt díjnyertes, DirectX 11-et támogató motorra fog épülni, így a látványra előreláthatólag nem lesz panaszunk.

Az F1 2010 idén szeptemberben fog megjelenni, PC-re, XBOX360-ra és PlayStation 3-ra.

Azóta történt