A Blizzard megfenyegette a World of StarCraft készítőjét

Épp most írtunk róla, hogy az Obliviont fejlesztő Bethesdát lenyűgözte, ahogyan a játékukhoz mellékelt szerkesztőprogram segítségével ügyes modderek akár teljes konverziós modokat is képesek létrehozni. Nos, a Blizzard már egyáltalán nem örül annak a hasonló esetnek, ami az ő játékukkal történt a minap.

A StarCraft II szerkesztőprogramjának segítségével ugyanis élelmes modderek egyesítették a stratégiai játékot a World of Warcraft című játék MMO felépítésével, az eredményt pedig egyszerűen csak World of StarCraftnak nevezték el. Egy bemutató videót is készítettek róla, amit eddig már a Blizzard mindenhonnan töröltetett, de egy működő verziót sikerült találni:

Alighogy a videók megjelentek az interneten, a modot készítők egy figyelmeztetést kaptak az Activision-től, valamint azzal egy időben az összes feltett bemutatót töröltették. Ezzel együtt a következő levelet kapta a srác a YouTube-tól:

ATTENTION
We have received copyright complaint(s) regarding material you posted, as follows:

from Activision Games Inc about World of Starcraft Pre-Alpha Trailer – CreationArtist25
Video ID: RU1dSXU_Bk0
from Activision Games Inc about World of Starcraft Character Selection Screen – CreationArtist25
Video ID: 37dp_5E5NvQ
from Activision Games Inc about Starcraft 2 ATB Battle System MOD – ‘POWER OVERWHELMING’ – CreationArtist25
Video ID: BTl7YWYFnP8
Please note: Repeat incidents of copyright infringement will result in the deletion of your account and all videos you have uploaded. Please delete any videos for which you do not own the necessary rights, and refrain from uploading infringing videos.

(Röviden arról van szó, hogy a felhasználói jogok megsértésére hivatkozva törölték a videókat, és amennyiben ez tovább folytatódik, és maga a felhasználó nem töröl le mindennemű tartalmat, amihez nem rendelkezik megfelelő jogokkal, akkor  a videókkal együtt az accountját is törölni fogják.)

A modot készítők a válaszukban kiemelték, hogy a Blizzard adta az eszközöket a kezükbe, valamint hogy ők bátorították a lelkes moddereket arra, hogy hozzanak ki valami igazán ütőset a segítségével. Sőt, még hozzá is tették, hogy már alig várják, hogy láthassák, mi sül ki belőle. A panaszos szerint előre látható volt, hogy valami ilyesmi fog történni.

Mindazonáltal hozzátette, hogy amennyiben a Blizzardnak bármilyen problémája van a munkával, amit végzett, vagy éppenséggel pusztán csak a választott név (World of StarCraft) zavarja őket, készséggel megváltoztatja azt, valamint kész a véleményüket is meghallgatni.

Reménykedjünk benne, hogy csak a névvel van problémája a Blizzardnak (Talán ők is használni akarják azt a későbbiekben?), és nem fogják teljesen leállítani ezt az ígéretesnek tűnő StarCraft II modot.

Azóta történt

Előzmények