[UPDATE]A bitComposer szerezte meg a S.T.A.L.K.E.R. játékok licencét

UPDATE: A GSC Game World is megszólalt az ügyben és leszögezték, hogy a S.T.A.L.K.E.R. jogok továbbra is az ő birtokukban vannak. Ebbe beleértve minden védjegyet, technológiát magát a S.T.A.L.K.E.R. világot is. Elmondásuk szerint örülnek, hogy ilyen érdeklődés mutatkozik a termékük iránt, és azt is megértik, hogy egy kis kiadó a Piknik az árokparton című könyv alapján készít játékot. De véleményük szerint ez attól függetlenül még nem lesz S.T.A.L.K.E.R. játék, hiszen minden jog továbbra is náluk van. Hangsúlyozták azt is, hogy ráadásképpen a BitComposer (egyes területeken a Call of Pripyat kiadója volt) még pénzzel is tartozik nekik. Tehát nem egyszerű a helyzet, de a GSC álláspontját is látva már jóval egyértelműbb. (Zsoccc)

Sok S.T.A.L.K.E.R. rajongót ért kellemetlen meglepetésként, amikor a játék folytatását készítő GSC GameWorld végleg bezárta a kapuit, így a játék fejlesztését is leállították. Az elmúlt évben több cég neve is felmerült, akikhez a játékosok reményei szerint kerültek a franchise jogai, köztük a Bethesdáé is. Ám most kiderült, hogy a licenceket a bitComposer Entertainment szerezte meg, akik ezt a hivatalos oldalukon büszkén be is jelentették.

A S.T.A.L.K.E.R. regényeket szerző Borisz Natanovics Sztrugackij sajnos idén novemberben elhunyt, hagyatékát pedig testvérei örökölték. A BitComposer Entertainment kizárólag csak a regényekre épülő játékok készítésének jogait vásárolta meg, minden egyéb licenc, így a film- és könyvadaptációk jogai is a Sztrugackij családban maradtak.

A BitComposer Entertainment a S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat munkálataiban is részt vett, így megvan rá az esély, hogy később folytatják a második epizód munkálatait. Mindenesetre a srácok nagyon büszkék a megszerzett licencre, elmondásuk szerint semmiképpen sem fogják parlagon hagyni az általa kínált lehetőségeket.

Előzmények