A BioWare megérti, hogy dühösek rájuk a rajongók

Amint azt a múlt héten megírtuk, a BioWare egy visszaszámlálót helyezett el a hivatalos oldalon, melyben egy nagy meglepetést ígértek a közösség részére. Amikor hétfőn este végre lejárt a visszaszámlálás, kiderült, hogy a beígért nagy meglepetés egy BioWare Bazaar című nyereményjátékot takar. És sajnos az is hamar nyilvánvalóvá vált, hogy kizárólag az Egyesült Államokban élő játékosokat (New York és Florida kivételével) érinti a dolog. Ugyanis a nyereményjátékban, mellyel a BioWare a 15. évfordulóját ünnepli, csakis ők vehetnek részt.

A bejelentés természetesen nagy negatív visszhangot keltett a közösség azon játékosainak körében, akik elég szerencsétlenek ahhoz, hogy ne az USA-ban éljenek. A BioWare fórumát folyamatosan árasztják el az "Epic Fail!" témájú üzenetek, melyek küldői még az aláírásukként használt banner-ekben is kinyilvánítják nemtetszésüket, úgymint:

A BioWare két vezetője, Ray Muzyka és Greg Zeschuk egy bejelentést tett közzé a fórumon, miszerint elnézést kérnek a történtekért, de ez az egész nem rajtuk múlott, ugyanis ők az elejétől fogva egy globális eventet szerettek volna megrendezni. Tisztában vannak azzal, hogy a BioWare-nek nemzetközi közössége van, ezért megértik a rajongók felháborodását, csakhogy bizonyos problémák merültek fel az utolsó pillanatban, melyek eredményeképpen nem terjeszthették ki az akciót az egész világra.

Ennek fényében annyit megígértek, hogy az elkövetkező hetekben nyilvánosságra hozzák majd azoknak az újabb hasonló eventeknek a részleteit, melyekkel elsősorban azokat a játékosokat célozzák meg, akik kimaradtak a BioWare Bazaar nyereményjátékból. Az elkövetkező eventek másképp lesznek lebonyolítva, mint a jelenlegi, de a nyeremények hasonlóan értékesek lesznek majd.

Azóta történt

Előzmények