The Elder Scrolls Online: A Bethesda egy MMORPG-n dolgozik

Egy ideje már folyik a Bethesda és az Interplay pereskedése, ami egy Fallout MMOG játék készítésének a jogai körül forog, ám most mégsem ez az érdekes információ, hanem az, ami az üggyel kapcsolatos iratokból derült ki nemrég. A VG247 egy névtelen, de megbízhatónak tartott forrásra hivatkozva tette közzé, hogy a megszerzett információik szerint a Bethesda 2006-ban nyitott, MMO-játékokat készítő részlege már 2007 óta fejleszt egy titokzatos, masszívan többszereplős online szerepjátékot. A The Elder Scrolls Online című  játékon állítólag közel százan dolgoznak, és eddig már több tízmillió dollárt öltek bele a project-be.

A megszerzett információk szerint a készülő játék egy World of Warcraft-stílusú MMORPG lesz, mégpedig az Elder Scrolls MMORPG változata készül nagy titokban a Bethesda műhelyében. Azt már eddig is tudtuk a pletykákból, hogy a Bethesda Softworks a tavalyi év végén akarta leleplezni az új MMO-játékát, azonban végül nem történt semmi. De ha a most kiszivárgott információk igazak, akkor már tényleg nem sokat kell várnunk a hivatalos bejelentésre.

A végén engedjetek meg egy személyes véleményt: Jobb lenne, ha inkább az eddigi részek mintájára egy újabb, több száz órányi játékidőt tartalmazó Elder Scolls V-ön dolgozna a Bethesda mindenféle MMO helyett, mert ugyan (A KOTOR MMO-hoz hasonlóan) az is színvonalas programnak ígérkezik, de jelenleg nagyon kevés jó egyszemélyes RPG van a piacon. A Dragon Age: Origins 60 órája édeskevés az igazi RPG-rajongók számára, és már lassan csak tényleg az Elder Scrolls V-ben bízhatunk, és hogy nem MMO-sítják el a végére a franchise-t.

 

Azóta történt

Előzmények