A Bandai Namco részesedést szerzett a Limbic Entertainment stúdióban

A BANDAI NAMCO Entertainment Europe bejelentette, hogy kisebbségi részesedést szerzett a német Limbic Entertainment fejlesztőstúdióban, ami 2020. december 30-án lépett érvénybe. Ennek előzményeként a kiadó tavaly szeptemberben felvásárolta a Reflector Entertainment stúdiót.

A BANDAI NAMCO Entertainment Europe 2021. január 1-től Aurore Briere-t nevezte ki a BNEE helyettes COO-jának, aki új szerepében olyan háttérmunkálatokat fog menedzselni, mint a pénzügyek, a HR, az üzemeltetés, az IT és jogi ügyek, valamint a stúdió és üzleti integráció. Aurore közvetlenül Arnaud Mullernek, a BNEE COO-jának fog jelenteni.

A BNEE részesedért szerzett a Limbic Entertainment stúdióban
Új IP-k létrehozása és birtoklása elérésének érdekében a BNEE bejelentette, hogy kisebbségi részesedést szerzett a német Limbic Entertainment-ben. A több, mint 80 alkalmazottal rendelkező stúdió már olyan címekkel bizonyította tapasztalatát, mint a Tropico 6, a Memories of Mars és a Heroes of Might & Magic márka, a BNEE-nek pedig két új sorozatot fog fejleszteni.

„Ez a BNEE csapatával való találkozásunk pillanata óta egy természetes beilleszkedésnek érződik. Ez a kollaboráció támogatást, lehetőségeket és forrásokat biztosít stúdiónk fejlesztésére és kiterjesztésére” tette hozzá Stephan Winter, a Limbic Entertainment GmbH CEO-ja.

„Izgatottak vagyunk a Limbic Entertainment ezen következő fejezete miatt és nem is lehetnénk boldogabbak, hogy ebben az utazásban a BNEE csapatával osztozhatunk, ahogy együtt dolgozunk két fantasztikus új projekten.”

„Örömmel jelentjük be partnerkapcsolatunkat és részesedésünk megszerzését a Limbic Entertainment-ben. A tapasztalt csapat már számos korábbi játékával bizonyította tehetségét, melyek közül legutóbbi sikerük a Tropico 6 volt. Most két új sorozaton fognak dolgozni” mondta Arnaud Muller, a BANDAI NAMCO Entertainment Europe üzemeltetési vezérigazgatója.

„A Limbic Entertainment tökéletesen illeszkedik stratégiánkba, amit a BANDAI NAMCO Entertainment Europe számára állítottunk fel, hogy tovább növeljük a BNEE-hez kötődő új IP-k áradatát.”

(A Limbic Entertainment jelenleg új embereket toboroz.)

Aurore Briere-t nevezték ki az új helyettes COO-nak
Aurore Briere külsős könyvvizsgálóként kezdte karrierjét a KPMG France-nél, és 2010-ben csatlakozott a BANDAI NAMCO Entertainment Europe soraihoz vállalati számviteli és konszolidációs menedzser pozícióban. Az évek során folyamatosan kiterjedt hatásköre és nemrég minden pénzügyi ellenőrzést ő irányított, valamint a BNEE CFO-ja volt 2019 óta.

„Remek, hogy részese lehetek ennek a több, mint 10 éve tartó utazásnak a BNEE-vel, és láthattam a cég növekedését és virágzását” mondta Aurora Briere. „A BANDAI NAMCO Entertainment Inc. és Arnaud Muller bizalmával hiszem, hogy a következő 10 évet még sikeresebbé tehetjük.”

„Aurore kulcsszerepet játszott a BANDAI NAMCO Entertainment Europe sikerében, részt vett olyan márkáink kiterjesztésében, mint a Little Nightmares, hozzájárult az első BANDAI NAMCO Entertainment Europe tulajdonú stúdió, a Reflector Entertainment felvásárlásához, és a Limbic Entertainment részesedés megszerzéséhez” mondta Arnaud Muller.

„Új szerepkörében még nagyobb szerepet fog játszani abban, hogy a BNEE elérje az elkövetkező évekre kitűzött céljait, kezdve működése kiterjesztésével egy új központ 2021-re tervezett megnyitásával, egészen tevékenységei, márkái és játékosokra gyakorolt hatása bővítésével.”