7FRAMED: Lenyűgöző látvány, krimibe illő sztori

Egy ígéretes, szép grafikával és rejtélyes történettel rendelkező program van készülőben a VIE Games stúdiójában, melynek címe 7FRAMED, műfaját tekintve pedig egy lövöldözős játék - bár a bemutató videó alapján inkább interaktív mozinak tűnik. A sztori szerint nem kevesebb, mint 7 személy nézőpontjából élhetjük át az eseményeket, melyek egy gyilkossággal kezdődnek. Egy titokzatos cég áll a felettébb rejtélyes ügy hátterében, aki irányítani akarja az emberek életét - nagyjából a Sasszem című filmben látottakhoz hasonlóan.

A játékos feladata, hogy kiderítse, mi történik és visszaszerezze a megvádolt személyek életét. Sok szereplő szemszögéből átélhetjük a történéseket - nem csak a gyanúsítottakéból -, és minden alkalommal újabb darabját ismerhetjük meg a kirakósnak. Mi történik itt? Miért minket vettek célba? Ahogy haladunk előre a történetben, rájövünk, hogy az általunk irányított karakterek kulcsfontosságú szerepet töltenek be ebben az egész titokzatos ügyben, még ha ők maguk nem is tudnak róla.

A 7FRAMED című játékot a VIE Workshop című karakterkészítő, motion-capture-, és arc-mimika animátor program segítségével készítik, így biztosítva a valódi AAA-kategóriás élményt. A készítője Dave Massicotte, aki a Kickstarter oldalon szeretne összegyűjteni 300.000 dollárt a program fejlesztésére. Remélhetőleg, ha összejön a pénz, sokkal interaktívabb lesz, jelenleg még nagyon szkripteltnek látszik. Ennek ellenére a program érdekesnek tűnik, meglátjuk, mit sikerül kihozni belőle. Célplatform egyelőre PC, megjelenési idő nincs említve.