60 perces limittel működik majd a PlayStation 4 Share Play funkciója

Már 2013 februárjában szó esett a Share Play nevű PlayStation 4 szolgáltatásról, amely lehetővé teheti, hogy a játékosok az általuk megvásárolt szoftvereket virtuálisan kölcsön tudják adni barátaiknak kipróbálásra. A szolgáltatás a pletykák ellenére nem került bele az új generációs konzolba annak megjelenésekor, ám a Gamescomon a japán vállalat elárulta, hogy az ősszel várható 2.0-s firmware frissítés elhozza majd az új funkciót a géptulajdonosoknak.

A Gamespot azonban kiderítette, hogy a szolgáltatás (valahol logikus módon) korlátokhoz lesz kötve, egy session legfeljebb 60 percig tarthat majd, tehát egyhuzamban ennyi időn keresztül lehet majd kölcsönadni a játékokat. Az azonban egyelőre nem tiszta, hogy lehet-e majd egymás után több szakaszt is indítani, Jim Ryan, a PlayStation európai főnöke egyelőre ugyanis csak a 60 percet erősítette meg, több ezzel kapcsolatos részletről nem rántotta le a leplet. Elárulta viszont, hogy a játékot távolról élvező felhasználók egy- és többjátékos módban is használhatják majd a játékot, de PS Plus előfizetés nélkül azzal az emberrel közösen nem vehetnek részt multiplayer mókában, aki a játékot épp megosztja számukra.

A szolgáltatás tulajdonképpen egy streamelt videóra épül majd, amit a játékot futtató PlayStation 4 sugároz majd a játékot kölcsönkérő felhasználó készülékére. Shuhei Yoshida, a Sony Computer Entertainment elnöke azt mondta, hogy tulajdonképpen egy mini PlayStation Now-ként is lehet hívni a rendszert. A vállalat hangsúlyozta, hogy mivel tulajdonképpen egy játékos a távolból fogja használni a mi gépünket, a Share Play alatt mi magunk nem fogjuk tudni használni a gépet, csak ha megszakítjuk a folyamatot. Emellett fontos tudni, hogy a játékot kölcsönző felhasználó a saját fiókjába nem fog tudni játékállásokat menteni.

Az ősszel érkező 2.0-s frissítés sok egyéb mellett lehetővé teszi majd a mentett videók YouTube-ra történő feltöltését, valamint a PSN-felhasználók valódi nevük alapján történő keresését is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények