30. születésnapját ünnepli a Final Fantasy sorozat

Kevés olyan videojátékos széria létezik, amely olyan régóta létezik és olyan sok részt élt meg mint a Final Fantasy sorozat. A fő epizódok mellett számos mellékág, gyűjteményes kiadás, felújítás, mobilos verzió látott napvilágot az elmúlt évtizedekben (Közel 100 játékról van szó összesen),  de mindegyik egy bizonyos játék, a legelső epizód megjelenésére vezethető vissza. A Nintendo Famicomra (NES) megjelent nyitó rész 1987. december 18-tól lett elérhető, vagyis ez azt jelenti, hogy ma 30 éves a legendás játék. Isten éltesse!

A legutóbbi sorszámozott rész a Final Fantasy XV, hivatalosan egyelőre nem készül folytatás, azonban minden bizonnyal sokan várják a 7. rész felújítását, amelyről 2015-ben hullott le a lepel. Ti mennyire ismeritek a sorozatot, melyek voltak a kedvenc részeitek?

Előzmények

  • Final Fantasy XV beszámoló (Xbox One)

    Végre megjelent a 15. sorszámozott Final Fantasy rész, amely nem váltja meg ugyan a világot, mi mégis élveztük minden percét.

  • Final Fantasy XV előzetes

    Alig néhány nap van már csak hátra az ősz egyik legjobban várt japán játékának nyugati premierjéig, amely ismét hosszú órákra leköti majd a széria rajongóit.