2015-ig semmit sem láthatunk a Doomból

Szinte hihetetlen, de hosszú-hosszú évek után végre újra mindenki a Doomról beszélt. Az a maréknyi ember, akinek volt szerencséje a bemutatóhoz, ódákat zengett róla a Twitteren és a Facebookon, a laikusok és az újságírók szerint színtiszta klasszikus Doom-hangulat árad minden másodpercéből, brutális, látványos, és igazán profi. A probléma csak az, hogy mint az most kiderült, legkorábban jövőre láthatunk belőle bármit is.

Még egy év, mire mindenki láthatja, hogy halad a Doom 4

Pete Hines, a Bethesda PR-szakembere ugyanis azt nyilatkozta a napokban, hogy bár nagyon örülnek a pozitív visszhangnak, a játék egyszerűen nincs jelenleg azon a szinten, hogy a nagy nyilvánosság előtt be lehessen mutatni. A megújulófélben levő id software szeretett volna bizonyítani a fanatikus rajongóknak, akik elutaztak a saját berendezésű show-juk helyszínére, ami természetes dolog, hiszen John Carmack távozásával, valamint az első Doom prototípus kukázásával sokan kételkedni kezdtek a vállalat jövőjében. Ezt megtették, a visszajelzés nagyon jó volt, de más dolog megmutatni valamit egy maréknyi rajongónak és más kiteregetni a világ elé, hogy kockáról kockára kielemezzék azt.

Pete szerint az id software jelenlegi formájában hatalmas megmérettetés előtt áll. A Bethesda, mint tulajdonos először publikál majd valamit a legendás vállalat tulajdonosaként, az ottani fejlesztők pedig először bizonyíthatnak úgy, hogy John Carmack nincs mellettük. Szimplán időt akarnak arra, hogy a Doom olyan lehessen, ami megalapozza a cég jövőjét. A szakember szerint, ha minden jól megy akkor jövőre a QuakeConon már publikus anyag is megjelenhet a programból, amelynek megjelenési dátuma nem ismert.

Azóta történt

Előzmények