15 évvel ezelőtt jelent meg a Honfoglaló

2002. szeptemberében, azaz 15 évvel ezelőtt indult a THX Games berkeiben fejlesztett Honfoglaló című internetes kvízjáték, amely hamar meghódította a haza játékosokat. Az elmúlt másfél évtizedben rengeteg változás történt a játék körül, megjelentek a nemzetközi verziók is, így sikeresen meghódították a készítők Romániát, Bulgáriát, Csehországot és Oroszországot is. 2011-ben aztán Facebookon is elérhető lett a játék, amely alig egy évvel később olyan nagy címek mellett kapott helyet, mint az Angry Birds, a FarmVille 2, a Clash of Clans, vagy éppen a Candy Crush Saga.

Az elmúlt közel két évtizedben számos nyelven elérhető lett a Honfoglaló, a fentebb említetteken túl többek között angolul, spanyolul, törökül és arabul is kipróbálható lett a kvíz, amelynek népszerűsége továbbra is egyre növekszik.

Az, hogy mennyira fontos mérföldkő ez a születésnap a fejlesztők számára, az talán leginkább Bihari Attila, a játék kitalálójának szavaival lehet összefoglalni:

18 évvel ezelőtt, amikor kitaláltam a játék alapötletét egy kockás papíron, akkor természetesen hittem benne, de őszintén szólva így visszanézve engem is meglep, hogy a Honfoglaló mennyire időtálló, klasszikus brand lett. Idén a magyar Honfoglaló abszolút látogató csúcsot döntött, mostanra a játéknak 18 különböző lokalizált verziója fut világszerte. A társasjáték 13. éve bestseller és még számos új ötlet van a tarsolyunkban. Hiszünk benne, hogy a Rubik kocka után egy újabb magyar játék is meghódíthatja a világot.