2015 legjobban várt játékai: horrorjátékok

Biohazard 2015

Természetesen a horrorjáték nem igazán nevezhető játékstílusnak, azonban mégis úgy gondoltuk, hogy a zombikkal és egyéb élőholtakkal teli játékokat egy cikkben fogjuk össze. Bár a Resident Evil az utóbbi néhány évben mindent megtett saját renoméjának pusztításáért, az idei első két megjelenés egész hangulatosnak tűnik – és az is igen valószínű, hogy az E3, esetleg a TGS elhozza a Resident Evil 7 bejelentését is. Igaz, a mi fantáziánkat sokkal inkább izgatja az új Silent Hill-epizód, erre azonban 2016-ig várnunk kell, ezért csak egy videót szúrunk be róla, amit viszont kötelező megnézni.

Resident Evil HD Remaster

Az első Resident Evil-játékot láttuk már egy-két formában, de a legemlékezetesebb talán a GameCube-ra megjelent verzió volt, a maga nagyszerűen felújított látványvilágával, új titkaival és felfedeznivalóival. A Capcom most ezt a játékot adja ki, még tovább polírozva PC-re, PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra – ráadásul várni sem kell, hisz a megjelenés január 20-án lesz. (Aki PlayStation-platformon rendeli elő a programot, azt mindkét verzióban megkapja)

Az új REmake továbbra is prerenderelt háttereket és poligon karaktereket használ, de mind a bevilágítás, mind a kameranézetek terén nagy előrelépések történtek. A régi „tankszerű” irányítás mellett választható lesz egy modernebb megoldás is, ami a japán beszámolók szerint jóval könnyebbé teszi az akciórészeket. A külön gyűjtendő írógép-szalagokat használó mentési rendszert viszont meghagyták, nem lesznek checkpointok az új változatban sem. A Raccoon City szélén álló Spencer-kúriában végbemenő események sem változtak, ezúttal nem kap új szobákat, új fejtörőket vagy ellenfeleket a játék – az ezen a téren a 2002-es verziót másolja teljes egészében. Bár az kétségtelen, hogy ez egy nagyszerű játék, amely méltán vált ikonikussá, most már nem bánnánk, ha a Capcom végre a második részt is ilyen minőségben újítaná fel, hiszen az – szubjektív vélemény következik! – lényegesen jobb volt.

Resident Evil Revelations 2

Hogy miért érdemes egy hónappal a fent bemutatott Resident Evil után kiadni ugyanennek a sorozatnak a következő részét, azt vélhetően csak a Capcom pénzügyesei tudják – mindenesetre a négy, hetente megjelenő részre szétválasztott Revelations 2 első epizódja február 18-án jelenik meg. A megszokott öt platform (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) mellett a Sony kiadja az ötödik és hatodik számozott rész közt játszódó programot Vitára is.

A játékmenetileg az első rész lassabb, horrorisztikusabb irányát követő játék a kooperatív felderítésre és harcra épül. Minden pillanatban egy duót irányíthatunk – természetesen lesz online multiplayer is, de ha egyedül vagyunk, akkor is bármikor válthatunk, így használva ki az eltérő karakterek eltérő képességeit. Eddig két ilyen párosról tudunk: az egyik a jól ismert Claire lesz, aki egy furcsa szigeten a legfiatalabb bioterror-elhárítóval, egy Moira nevű lánnyal az oldalán küzd a szabadulásért. A másik kettőst Barry, a sorozat veteránja vezeti, aki lányát (Moirát) keresi – őt egy Natalia nevű, különleges képességekkel rendelkező helyi lányka kíséri. Az idősebb tag a harcban lesz hatékonyabb, a fiatalabb pedig mindig a felderítésben, a rejtett cuccok megtalálásában és a továbbjutás egyéb módozataiban lesz segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények