2009-es autós játékok

Sajnos a Gran Turismo 5 nem kerülhet ide, nemrég jött a hír, hogy 2009-ben biztosan nem fog megjelenni.

Bővebben: Gran Turismo 5: Nem lesz 2009-ben!

DiRT 2

Az első rész sikere után a Codemasters bejelentette a folytatást. Miután befejezték a Race Driver: GRID játékot, nagy gőzzel nekiálltak az új DiRT-nek, mely az előbbi játéknak a motorját fogja használni. Ez számomra sajnálatos, mivel a GRID arcade játék és kicsit furcsállom, hogy egy vérbeli rallys WRC játéknak ne legyen kicsit se élethű irányítása.
Az első részből ismert törésmodellt, és grafikát próbálják fokozni a fejlesztők, ezentúl jobban ki lesznek dolgozva az autó részletei illetve a törésmodellek.

Megjelenési dátum: ismeretlen (2009)
Platformok: PC, XBOX360, PS3

Race Pro

A SimBin eddig főként PC-n bizonyított a GTR sorozattal, de most csak a Microsoft konzoljára készíti az új játékot. A játék nem a grafikájával büszkélkedhet, hanem az irányításával és a fizikájával, mivel szimulátor játékról van szó. Ugyan a GTR Evolution kicsit gyengére sikerült (igazából szerintem nincs lényeges különbség a GTR 2 és Evolution között), de reméljük, hogy az XBOX360-ra készített verzió jobb lesz és hoz valami újat is.

Megjelenési dátum: 2009 február 13
Platformok: XBOX360

Ferrari Project

A Ferrari Project-et a Blimey! fejleszti, aki többek között a SimBin megbízásából a GTR sorazatot prezentálta. Ez jót jelenthet, hisz hogyha autós szimulátorról van szó akkor elsőnek többnyire a GTR 2 jut mindenkinek az eszébe. A játék a Ferrarikról fog szólni, de ezt nem nehéz kitalálni.

Megjelenési dátum: ismeretlen (2009)
Platformok: PC, XBOX360


F1 2009

Hosszú szünet után újra érkezik F1 játék PC-re is. Sajnos a Codemasters fejleszti. Miért sajnos? Mert ha ennyi időt kellett várni szerencsétlen PC-seknek, hogy jöjjön egy újabb játék a száguldó cirkuszról, ne egy arcade irányítással találja szembe magát. Mert az véleményem szerint katasztrófa lenne. Nem tudom, hogy a DiRT után tud-e nagyot váltani a Codemasters és elkezd-e igazi autó szimulátoros játékokat csinálni.

Megjelenési dátum: ismeretlen (2009)
Platformok: PC, PS3, XBOX360, PSP, Nintendo DS

Összegzés

A következő évben is érheti a várakozó fanatikusokat csalódás. DiRT 2 szerintem lényegében semmilyen újdonságot nem fog hozni, nekem már az első része sem tetszett. A Race Pro-nak csak az XBOX játékkonzollal rendelkezők örülhetnek. Akinek tetszett a GTR 2, egy hasonló játékot kaphat majd 2009-ben, csak picit jobb grafikával és némi finomhangolással. A Ferrari Project eddig jóval kecsegtet: SimBin fejleszti, és Ferrarikról szól, kell ennél több? Viszont az F1 2009 lehet majd az év legnagyobb bukása autós játékok körében, mert eléggé erős annak a szaga, hogy Codemasters nem képes, vagy nem is akar szimulátort csinálni, inkább marad az arcade megvalósításnál, ami sajnálatos.

Azóta történt