Új hozzászólás Aktív témák

  • boost

    addikt

    válasz Dazsar #46056 üzenetére

    Amennyiben nem otthoni hálózaton belülről szeretnél streamelni, hanem kívülről, úgy egyenlőre elég korlátozottak a lehetőségek.

    Elöször is XBOX esetében szükség van publikus külső IP-re, ami sajnos egyre kevesebb esetben alapértelmezett. Ha a szolgáltatódtól 172 vagy 192 vagy 10 kezdetű IP címet kaptál, akkor feltehetőleg nincs publikus IP-d, nem tudsz nem otthonról streamelni.
    A routereden ha használsz routert akkor állítsad be vagy a DMZ módot a konzol IP címére (ez lényegében a teljes porttovábbítás a konzolra). Hivatalos port lista még nincs a streaminghez. (A Livehoz szükséges portok továbbítása nem elég.)

    Ha fix IP címet kaptál a szolgáltatódtól (legritkább esetben), akkor könnyű dolgod van, az XBox alkalmazásban felveszed a konzolt IP cím segítségével. Nem fix IP cím esetén mindig tudnod kell az aktuális IP címedet (UPC/T-Home kb hetente változtatja), amit egy no-ip (dynamic DNS ) szolgálatás segítségével domain névre változtathatsz át. (gyakran a routerek is támogatják a no-ip szolgáltatásokat, és automatikusan továbbítják az aktuális ip címedet.

    Tehát mégegyszer:

    1. Routeren DMZ módot bekapcsolod, és beírod ott a konzol helyi IP címét.
    2. XBox Appban a külső IP címedet irod be, amit a szolgáltatótól kap a routered. ha nem publikus a szolgáltató által adott IP-d, akkor nem működik. Mert jelen pillanatban ez egy decentralizált szolgáltatás. Sony működtet erre egy szervert, centralizáltan, ott nem kell portokat sem nyitogatni, meg IP címeket irogatni, ők elvégzik az összeköttetést.

Új hozzászólás Aktív témák