Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nálunk már egy ideje betiltották a nagy részét a legtöbb úton. Csak néhány típus engedélyezett. Azok meg elég speciális (és aránylag drága) gépek. Jelenleg így néz ki a szabályozás: [link]
(Holland nyelvű oldal, de Google translate vagy deepl segítségével a lényeg érthető.)Ezek meg az engedélyezett típusok: [link]
[ Szerkesztve ]
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Kisebbik fiam 12 éves, idén vizsgázott az iskolában biciklis KRESZből. Rendes tantárgy volt, heti 1 órában, utána elméleti és gyakorlati vizsga. Gyakorlati vizsga előtt 2 héttel bekellett vinni a biciklijét a suliba, ott egy szakember átnézte. A gyakorlati vizsga kint volt a forgalomban, persze felügyelettel. Kb 3 km távolságot kellett megtenni a belvárosban. Az egész osztály vizsgázott, egy napig tartott. Nyilván izgult egy kicsit, de nagyon élvezte minden gyerek. Szóval így is lehet...
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
bLaCkDoGoNe
veterán
"Egyébként most hogy már bringások között egyre kevesebb a hülye"
Aktív (fellengzősen: hardcore) bringásként ezt sajnos cáfolni vagyok kénytelen. Szerintem egyre több a hülye biciklin (is), melléjük bejött az e-bike-os idióták rétege is – ők azok, akik nem azért e-bike-oznak, mert a hagyományos bringát valamilyen eü. okból nem tudják használni, hanem azok, akik életükben nem ültek még biciklin, de most vettek e-bike-ot, mert "alig köll tekerni" meg hát "állami támogatááááás az JÁR". Jellemzően a legrosszabb, vasárnapi bringás kasztot erősítik, és hétvégente minden főváros környéki, frekventáltabb biciklis útvonalon tucatszám kóvályognak. Persze sem a kreszt, sem a bringás "etikettet" nem ismerik. Agyrém.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Igen, abban igazad lehet, hogy a városi bringások közül az idióták nagy része átterelődött a bringautakra a közúti forgalomból.
Az autósokat illetően ami nekem bringásként feltűnt, hogy szerencsére egyre többen képesek arra országúton, hogy megfelelő oldaltávolságot tartva kerüljenek ki, ha pedig erre nincs lehetőségük, akkor képesek pár száz métert mögöttem kocogni mindaddig, amíg nem lesz elég helyük a kikerülésre.
Vezetek is, de jóval kevesebbet (amikor csak lehet, inkább bicajozom), autósként érthető okból több idióta autóssal találkozom, mint bicajosként, én nem látok trend-szerű javulást sajnos.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Bep
őstag
Szabályozni kell, ráadásul azért, mert a KRESZ, KÖHÉM le van maradva. Az új technológiák, eszközök egymásnak ellentmondó szabályokat generálnak. Jelenleg sincs rá szabályozás.
Minek számítson a jelenlegi kategoriák közül? Legyen segémotor? Oké, azzal lényegében a KRESZ a pálcikásokat ahelyett, hogy egy szabályozás a vagyon és életvédelemért lenne, preventiven kinyírja. Persze lehet az is álláspont, hogy aki hülye haljon meg.
Én jelenleg lényegében kerékpárként használom sisakkal (kivétel nem megyek egyirányúban vissza). Asszonynak 1.4 benzin van munkába járásra, de én a 2.0 D4D-t nem nyomom városban, ha lehet.Szó van rollerek esetén sisakról, biztosításról, jogosítványról. Legyen.
És én itt húzom a párhuzamot. Ha egy normál pálcika rollerra kell, akkor egy bringára miért nem? Mivel másabb? Sisak szempontjából nem tud esni akkorát? Vagy azért, mert azzal nem tud kárt okozni más értékében, épségében? Jogosítvány esetén a bringás nem vesz részt a közlekedésben (igaz vannak csak magára a kerékpárra vonatkozó szabályok, de arról senki nem győződik meg, hogy azokat tudja is)? -
csuvicsuva
addikt
Máig nem értem, miért ilyen rossz a megítélése a második résznek (gondolom azért, mert nem Arnold volt benne), szerintem rohadt jó volt az első rész után a helyszínválasztás, Danny Glover nagyon jól hozta a mindenen átmegyek zsarut, a jamaikai akcentusos "disziz fákin vudu mádzsik mán" pedig felejthetetlen. A Préda viszont napról napra jobban tetszik, szerintem rohadtul el lett találva, ráadásul bátyám, aki hétvégén maratont tartott, felhívta valamire a figyelmemet, ami szintén a második részhez kapcsolódik és nekem fel sem tűnt.
"Nincsen más, csak a hit és a dac / A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz"
-
csuvicsuva
addikt
Nekem pont azért tetszett, mert nem folytatást csináltak, pedig akkor a nagy Arnold mániában én is azt vártam volna.
Everything Everywhere All At Once: a Swiss Army Men rendezőpárosának hasonlóan elborult filmje, valami egészen zseniális tálalásban. Kötelező! Mintha egy Stephen Chow (Shaolin Soccer, CJ7, A pofonok földje) filmet néztem volna, mivel azon kívül, hogy Michelle Yeoh a főszereplő, semmit nem tudtam róla, simán azt hittem, hogy ő rendezte.
[ Szerkesztve ]
"Nincsen más, csak a hit és a dac / A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz"
-
Bep
őstag
Én azért vettem csak ezt mert így bele tudtam kostolni. Már pedzegettem, hogy cserélni kellen nagyobbra, komolyabbra, de amúgy ez megfelel, nem kell semmilyen kompromisszumot kötnöm, csak mert alap van. Ha cserélnék saját kedvtelés miatt lenne csak.
Kocsival a munkahely 4,5km, ca.10p mindennel együtt, persze forgalomtól függően. Rollerrel 3,7km 13p állandóan. Én olyan vagyok aki később kell, de gyorsan készül el. Kocsiból a munkahelyen úgy száltam ki mindig, ahogy beültem reggel torz fejjel. Rollernál ez nincs meg, mert addig simán felfrissülök (itt is reggel, 18°C környékén kell a pulóver). Én még használok hozzá egy alap bicaj sisakot.
Gumi tömlős amire ugye nagyon oda kell figyelni. Eddig nem volt gondom, igaz hetente pumpálom (2perc). Én 4,5-5bar közé, mert mire leveszem a szelepet 0,5bar biztos kijön a pici tömlőből, így jó kemény, mintha már tömör lenne. Amúgy megyek útszélén, kerékpársávon, térkövön, stb. De nem ráz szét így se, tűrhető simán. Bár amúgy simán átalakítható ez is 10col-ra (kb. 2500Ft átalakító szett és mehet fel a 10coll-os gumi), illetve az összes Xiaomi pálcika.Irodában van mellettem, ott töltöm minden alkalommal. Az a pár forintos töltési ktsg. sincs.
A leírt hatótáva ugye 70kg-ra vonatkozik sík úton, folyamatosan, nem max sebességgel. Én táskával vagyok bruttó 88-90kg. Illetve van kisebb domborzat, meg gyorsítások, "sport" móddal használom. Így a gyári adat 90%-t tudja alattam. Ami esetleg tényező lehet, hogy ugye 50% alatti akkuszintnél már érezhetően gyengül a power, de ez nálam nem sokszor fordul elő, mert előbb töltök.Kocsim 2.0 D4D és a DPF valószínűleg nem lájkolná a folyamatos városi használatot. Így kocsival, csak eső esetén megyek munkába.
-
MODERÁTOR
Pálcika volt a terv, de mivel dagadt vagyok és dimbes dombos helyen lakunk, egy Dualtron Mini lett belőle (használt). Fele súlyú gyerekem is élvezi, hosszabb távot gyorsabban megy. Bukósisak, gerincvédő alap.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Döglött Róka
veterán
Nem a rollereseket rühellem hanem a rollert magát. Nagy különbség.
Fentebb is írta egy emberke hogy dagadt ezért vett drágábbat. Vegyen egy bringát, akkor fogy.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
-
Döglött Róka
veterán
Ezt a lakatot most dobd ki, erővágóval 10 mp, de türelmesebbek végigpörgetik a számzárat 2 perc alatt.
Vegyél egy rendes kulcsosat ami nem sodronyból van Mondjuk egy Abus Bordo-t. Azt nálam megpróbálták elfűrészelni, de olyan sokáig tartott hogy megzavarták a tolvajt és a 30%áig jutott csak.
[ Szerkesztve ]
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
zsolti72837
addikt
Grat! Használd egészséggel!
Én egy E-Twow rollert szeretnék majd, viszont az árával még nem barátkoztam meg.
A rugózásáról majd írsz, amint sikerült kipróbálni?
ELADÓ KONTROLLER JOYSTICK VÉDŐ KUPAKOK!! Zsolt XBOX ONE GAMERTAG: TenthCentaur291 ツ 223 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése ELADÓ termékek http://hardverapro.hu/tag/zsolti72837
-
zsolti72837
addikt
Jó kis beszámoló lett.
Árban nem sokkal tér el attól amit Te vásároltál. Nekem a rugózás és a nem mindennapi szervizelés, defekt stb az ami az E-twow felé vonz. Sajnos a rugózás a Xiaomiknál is gondot okoz, kormány csattog egy idő után pl.
Fékezésnél energiát nyersz vissza?Nekem is csak rövidebb távokra kellene és nem száguldozásra. Kanyartól, illetve a tartástól én is tartok már látatlanban.
ELADÓ KONTROLLER JOYSTICK VÉDŐ KUPAKOK!! Zsolt XBOX ONE GAMERTAG: TenthCentaur291 ツ 223 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése ELADÓ termékek http://hardverapro.hu/tag/zsolti72837
-
zsolti72837
addikt
Igen ez igaz. Nekem az a 30-40 km bőven elég lenne. Töltéssel meg nem lenne probléma.
Ezt felszereltetni rá nem olcsó, ha felrakatod akkor a garancia is ugrik, ha jól tudom.
-
zsolti72837
addikt
Az igen
Komoly kis cuccokat rá lehet szerelni, csak pénz kérdése ez is persze.
Nagyon kíváncsi lennék a valódi távjára. Kisbetűs résznél ilyen szöveg van: "A hatótáv sík terepen, 70 kg-mal, 10 km/h alatti széllel, 20 km/h sebességgel értendő."
-
zsolti72837
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- itt sincs warez!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest