Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
válasz DM-Fan #14860 üzenetére
"Utólagos engedelmeddel kimoderáltattam."
és az én utólagos engedelmemmel pedig folytatod, miután mindkettőtökkel rendeztük a dolgot? ha annyira bántja az igazságérzeted a tegnapi hozzászólása, akkor reagáld le privátban, de az miféle megoldás, hogy a modkerben jelzed, megbeszéljük, aztán előrángatod egy korábbi HSZ-ét?
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bwoay
nagyúr
válasz Mazsika #14996 üzenetére
igazság szerint nem kell célozni, van auto-aim, persze tök kiábrándító. célozzon mindenki!
az imént gyűrtem le a God of War III-at, és szeretném elmondani, hogy bár megvalósítását tekintve magasan az előző részek felett áll, de azért az első a király, mert a nehézsége ahhoz képest semmi!
-
bwoay
nagyúr
válasz szasanyi #14999 üzenetére
God módban elég volt végignyomni, a végén küzdöttem, de asszem, jó lesz előszedni a régit, élvezni fogom. Rüvid volt, valóban, ettől mondjuk már korábban is tartottam, hát beigazolódott. Logikai kihívás sem igazán volt benne, nem kellett agyalni, csak haladt az ember, nem ehhez szoktam. Meg volt pár komoly töltési anomália, amit nem vettem jó néven, de az is lehet, hogy a gépem döglődik. Majd Uncharted 2-vel kikormolom, ott kiderül, hogy van-e valami gond.
-
bwoay
nagyúr
-
bwoay
nagyúr
válasz MAXIMIZE #15321 üzenetére
ha a korlátlan nagymotor jogsit szerzed meg (ami bölcs döntés), az bármikor jól jöhet, megéri a pluszt (bár nem tudom, mennyivel kerül többe). viszont ha a drágább konzolt választod, akkor sem fogsz soha xbox360 exkluzív címekkel játszani rajta. ezt azért mondom, mert sokszor elfeledkezünk arról, hogy azért ezek nem teljes mértékben alternatívái egymásnak. én azt szoktam mondani, hogy meg kell nézni az exkluzív felhozatalt, aztán amelyik jobban tetszik, azt a gépet kell választani. de visszatérve a korábbiakra: a wi-fi, a BD lejátszási képesség, a multi... ezek mind plusz dolgok, amik nélkül még jókat lehet játszani. persze a multi egyre jobban terjed, de attól még ez jellemzően értéknövelő, és nem esszenciális dolog.
-
bwoay
nagyúr
-
bwoay
nagyúr
válasz tb.smile #15534 üzenetére
"A laza megvételről meg csak annyit, hogy aki 200ezret csak úgy lazán kitesz egy TV-re az nem sűrűn olvasgat fórumot. (PM-ben kifejtem szívesen)"
érdekes okfejtés. szerintem ne privátban, hanem mondjuk valamelyik TV-s topicban próbáld meg kifejteni, biztos osztatlan sikert arat
-
bwoay
nagyúr
"a konzolok a PC-k 95%-ánál erősebbek" a megjelenésük napján. Azért azt gondolom te sem hiszed, hogy egy olyan rohamléptekkel fejlődő ipar, mint amilyen a számítástechnika, a konzolok kedvéért majd lassít, hogy ez a 95% 2-3 évvel azután is igaz legyen, hogy az adott konzol a piacra került.
-
bwoay
nagyúr
összességében nagyon kevés 1080p-s cím van a nextgen gépekre, mint azt látod is Def linkjén. A Full HD TV mánia meg pontosan ugyanaz a jelenség, mint fényképezőgépeknél a pixelszám, vagy számítógépeknél a processzor órajele. Az emberek a számok bűvöletében élnek, ami több, az nyilván jobb is, tehát ezzel bármit el lehet adni nekik, még akkor is, ha semmi hasznát nem veszik, nem tudják kihasználni. PS3-hoz mondjuk a BD-k miatt akár meg is érné egy HD ready 1080p-s TV, ahogy te is írod, de ugye mekkora átmérőjű kell, hogy a jellemző 3-4 m-es nézési távolságból érzékelni tudd a 720p-nél nagyobb felbontást... 46" feletti? Márpedig jellemzően ennél kisebbeket vesz a többség.
Viszont a natív felbontást szépen felskálázza a konzol, emiatt nem csúnyább, mint CRT-n lenne, illetve ha mégis, akkor nem emiatt
-
bwoay
nagyúr
Óriásplakátot kb a felhasználók 1%-a nyomtatni, de ott sem egy 14 MP-es kompakt/ultrakompakt géppel készül a kép Az órajellel kapcsolatban meg mégcsak nem is teljesítményről beszéltem (bár az is igaz, amit mondasz, ez csak egy tényező a sok közül), hanem minőségről, azt meg még annyira sem mutatja egy gép sebessége, mint fényképezőgépnél a pixelszám.
-
bwoay
nagyúr
pedig sok esetben szemfényvesztés. azért a pixelszámot meg az órajelet írtam példának, mert ez két olyan paraméter, amit hajlamosak az emberek a minőség mérőszámával azonosítani. pedig egy fényképezőgép felbontása, vagy egy számítógép CPU-jának órajele önmagában az égvilágon semmit nem árul el a minőségről. ez csak egy összetevő, és bármikor lehet találni két olyan kamerát, melyek közül az alacsonyabb felbontású készít jobb képeket, vagy olyan notebookot, ami a lassabb proci ellenére jóval gyorsabb a másiknál. Mikor nézegettem a TV-ket, akkor csak a Full HD készülékeken volt annyi csatlakozó, vagy olyan feature, ami számomra fontos volt. szóval a TV, amit vettem, nem a felbontása miatt jobb, mint egy 720p, és én magával az 1080p-vel nem is vagyok előrébb.
de az XMB tényleg nagyon szép
-
bwoay
nagyúr
BJ kollega már lereagálta, de ugye a részletgazdagság, a geometriai torzitások, a kromatikus aberráció mértéke, színhűség stb, stb mind olyan jellemzők, amik egyáltalán nem, vagy korántsem csak a felbontástól függenek. A CPU órajele a típus ismerete nélkül megint egy elég semmitmondó adat. Visszakanyarodva a kezdeti gondolathoz: a Full HD kifejezés úgy működik, mint a pixelszám. "Milyen TV-d van? Full HD! Na, az fasza." holott attól még lehet bármilyen szar, de ez az egy paramétere (ami ugye csak a felbontás) sokaknak eladja. "Hány megapixeles a fényképezőgéped? Öt. Az tök szar, a mobilom többet tud!" Remélem, így érthető a mondanivalóm lényege.
-
bwoay
nagyúr
-
bwoay
nagyúr
azt írtad, hogy többnyire igaz, hogy ami több az jobb, én meg azt mondom, hogy ha az emberek leszűkítik a vizsgálatot egy adott tényezőre, az hamis képet ad
visszatérve a Full HD-re: simán lehet találni olyan táblázatokat, ahol a minimális nézési távolságot adják meg, amelynél már az emberi szem képes különbséget tenni 720p és 1080p között. ezek mindig döbbenetesen alacsony távolságok, most hasra ütök, de emlékeim szerint egy 40"-es képától esetében olyan másfél-két méter. persze oda tudok ülni ilyen közel is a TV-hez, de azért a kanapé 3.5 méterre van, onnan meg oly' mindegy... Van egyébként 1080p-s játékom, ami ráadásul 60 FPS-el fut, meg a listán is látható azért pár, így nemigen értem, honnan jön bárkinek is az, hogy a gép nem bírja...
-
bwoay
nagyúr
válasz skylinelaca #15838 üzenetére
egy örökkévalóságig tartó 2 mp-es keresés a következő eredményt hozta:
600 Hz sub-field motion[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bwoay
nagyúr
válasz skylinelaca #15843 üzenetére
szívesen máskor is!
-
bwoay
nagyúr
az 1. postot átírtam, viszont a warezolással kapcsolatban megmondom őszintén kurvára nem akarok senkit óva inteni. az ilyen disclaimer akkor kell, ha ezzel kapcsolatban bármilyen tanácsot adunk, amiért viszont nem vállaljuk a felelősséget. jelen esetben nem erről van szó, nem beszélünk warezról, sőt, tiltjuk is, akkor miért hívnám fel a figyelmet arra, hogy aki mégis belemászik, az póruljárhat? megérdemli, ennyi, ez már nem a mi dolgunk.
a topic nevét átírtam az x360 topic formájára. bár ott sem a névnek, hanem a közösségnek köszönhető, hogy sikerült minimálisra szorítani a wareztartalmat.
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz Edgeri #22278 üzenetére
na, téged meg ki bántott?
Z.m.Z:
ez az autós hasonlat egy nagyon szerencsétlen megközelítése a dolognak. a politizálást tiltása sem azt jelenti, hogy a fórumozóktól elvárjuk, hogy ne legyenek politikai nézeteik. úgy tűnik, nem lehet elégszer elmondani: mi nem ítélkezünk, ez mindenkinek a magánügye, mindössze annyi a kérés, hogy a fórumtól maradjon távol. a tiltás kizárólag erre vonatkozik, nem magára a tevékenységre, aminek a megítélése abszolút nem egységes a fórumozók körében, de ebben nincs is semmi meglepő.
ami pedig a pecsát illeti: azért az talán nem mindegy, hogy az általad kifizetett összeg kinél jelentkezik bevételként. Nyilván más az, amikor kalóz sw-t használsz, tehát lényegében lopsz (akár úgy is, hogy fizetsz a lopott holmiért), vagy amikor jogosulatlancuserként juttatod bevételhez azt, akit ez megillet. Utóbbi esetben nem okozol kárt senkinek, sőt... ez talán nem elhanyagolható különbség.[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
az történetesen Edgeri kirohanásának szólt, aki szentül hiszi, hogy ha én wareztartalmúnak ítélem a postját, akkor nem törlöm a HSZ-t a picsába, rovom fel a kihágást az adatlapjára, és értesítem őt erről privát üzenetben, megtámogatva mondjuk pár óra bannal.
téged külön megszólítottalak, ergo az ezt követő rész szól neked, és pont azt próbáltam elmagyarázni, hogy ebben semmi álszentség nincs. az alapelvek a fórum érdekeit védik, ezért nincs warez, és nem azért, mert mondjuk én magánemberként sem rajongok érte. annak az égvilágon semmi jelentősége, hogy nekünk magánemberként mi az álláspontunk a wareztémát illetően. a fórumozók meg aztán végképp nem kérhetők számon emiatt.
-
bwoay
nagyúr
válasz Edgeri #22289 üzenetére
azért legközelebb, ha háborogni támad kedved, nyugodtan olvasd végig szép sorjában a kommenteket, mielőtt az én olvasási/szövegértési képességemet kritizálod. most is sokat segített volna. a warez tiltása már jóideje adott, mint ahogy a rutineljárás, a szankciók is az ilyen esetekre. aki ebből részesül, az megérzi, hidd el.
amúgy eredetileg Scooby postjára reagálva akartam írni, mert a ti társalgásotok kapcsán jutott eszembe, hogy talán most már itt sem ártana a címben kiírni, miként viszonyulunk a wareztémához, egyértelművé téve azon "kevesek" előtt is, akik nem tudják, mit fogadtak el a regisztrációkor.
-
bwoay
nagyúr
válasz szasanyi #22571 üzenetére
"Mennyi időn belül érvényesíthetjük szavatossági jogunkat?
A szavatossági igények érvényesítésére két év áll rendelkezésre.
Ha a jogosult igényét menthető okból nem tudja érvényesíteni, így különösen, ha a hiba a jellegénél vagy a dolog természeténél fogva két éven belül nem volt felismerhető, a szavatossági jogok érvényesítésének határideje a teljesítés időpontjától számított három év."
viszonylag rövid
[ Szerkesztve ]
-
-
bwoay
nagyúr
válasz dudikpal #22969 üzenetére
te a regisztráció során elfogadtad, hogy a fórum nem engedélyezi a warezt, ennek ellenére feladtál vagy 3 PS2 softmodos hirdetést. amikor meg ide írtál, látnod kellett, hogy a topic címe külön felhívja a figyelmet a warezmentességre. nem hiszem, hogy ha valaki józan ésszel átgondolja, mi lehet ennek az oka, akkor nem jön rá. mégis mindig ugyanannál az ökör okfejtegetésnél lyukadunk ki. rossz ajtón kopogtatsz, fejezd be.
-
bwoay
nagyúr
válasz szasanyi #25504 üzenetére
ez csak részben vág ide, de ha az ember visszatekint, akkor lényegében azt látni, hogy míg a Nintendo az innovációra, a Sony meg a nyers erőre próbált támaszkodni (és kb ennek alá is rendeltek minden más egyebet), azt ugye nem kell magyarázni, hogy kinek mennyire jött be a dolog. Namost ha megnézzük a PS Vitát, akkor már maga a koncepció is érdekes, ugyanis mindent, de tényleg, MINDENT belezsúfoltak, csodálom, hogy kijelző nem 3D-s. A kérdés csak az, hogy ez mennyiben fog segíteni egy handheld platformon, ha már láttuk, hogy pont a kellő innováció hiánya rogyasztotta meg a PSP-t is. Mármint értem én, hogy bejáratott, asztali gépen már sikeresnek bizonyult címekkel jól be lehet harangozni egy hordozható gépet, de itt a DS a mérce, ott meg aztán szó nem volt arról, hogy ilyen játékokkal népszerűsítették volna a konzolt. Nekem személy szerint pont abból lett elegem, hogy PSP-n találtam 5-10 gyöngyszemet, a többi meg mondjuk zömében közepes, gyengécske, vagy kritikán aluli port volt. Erre az első NGP videokban meg azt látom, hogy hű, jön majd az Uncharted erre is, és majd úgy tudunk felmászni az indán Drake-kel, hogy taperoljuk a konzol hátlapját, mert ilyet is tud. Aha, hát ez nagyszerű, már alig várom... és akkor valaki mondjon már 5 olyan PS3 címet, amiben értelmet nyer a SIXAXIS mozgásérzékelése. Az embereknek nem minél hosszabb feature lista kell, hanem élvezetes játék, és lényegében le is szarják, hogy ezt a platform holder miként valósítja meg. Ha van tanulsága a jelenlegi generációnak, akkor ez az.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó