Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Laraxior #18215 üzenetére
bacsis gyűjteményére gondoltam, már kapott régebben egy asus ti4600 deluxe-ot talán. vagyis hűtés és a nyák színe alapján hasonló ritkaságot vitt el. írok is neki, hogyha erre jár, akkor ugorjon be érte.
-
törölt tag
válasz
Laraxior #18213 üzenetére
igazad lett, még a fűtési szezonig sem fogja bírni, mert hibás a kártya.
kipróbáltam, és töredék teljesítményre képes, több driverrel is néztem. gyári hibás szerintem, azért maradhatott meg ilyen szép állapotban.
az eladó küldött vantage képet, de nagyon rég kinőttem ezt a 3dmark izét, és lövésem sem volt, hogy 10-szer vagy 20-szor több pontot kéne dobnia.
úgyhogy megegyeztünk az eladóval, hogy akkor postaköltségért kaptam egy díszt. kár érte. -
törölt tag
válasz
Laraxior #18211 üzenetére
alapvetően úgy voltam vele, hogy ha egy telet kihúz fűtés rásegítésként, akkor már dísznek megérte. az más kérdés, hogy meddig húznám ki ezzel a teljesítménnyel. általában csak pár napos fellángolások szoktak lenni az ilyen projektekből, amíg ki nem próbálom a mostanában játszott játékokkal (sc2, gta 5) és pár nosztalgia címmel.
így bő 10 év távlatból amúgy emlékeim szerint javított a helyzeten az említett "hűtésmod" annak ellenére, hogy nem ideális a légáram. a gyári venti miatt csak egy irányba tud menni a levegő, és a rárakott venti megakadályozza, hogy a szellőzőrácson a házba távozzon a meleg levegő. szóval mindenképpen kifele tolja ilyenkor is a levegőt, és vakon azt mondanám, hogy 10 fok körül kéne hoznia. ezt még megspékelném egy saját ventiprofillal, hogy minél kisebb legyen a hőingás a bga forrasztás védelmében.
mondjuk a fóliás műanyag burkolatot nem gányolnám szét, ezért is gondolkoztam egy bontott hűtésen/műanyagon.
bár egyelőre még a szétszedés is kérdéses, nincs szívem megbontani, annyira szép állapotban van. nálam ez már tényleg relikvia szinten van. -
Laraxior
titán
válasz
#57527808 #18210 üzenetére
Levegovel nem lesz olyan egyszeru huteni. Sokmindent nem tehetsz.
A hoingas meg fog maradni. Egyedul ugy tudod kitolni az elettartamat hogy keveset hasznalod.
Ha leveszed a muanyag burkolatot akkor a hatul levo venti nem oda fogja fujni a levegot ahova kell. Tehat az sem megoldas. Mar probaltam. -
törölt tag
úgy néz ki sikerült szerezni egy (szinte) új és még fóliás 8800 gtx-et, csavarok sértetlenek, a nyák por és minden mentes, tényleg újnak néz ki, ahogy az eladó azt állította.
relikviának egész olcsó volt (5000+posta), és szeretném konzerválni az állapotát. alapvetően a következő fűtési szezonban szeretném használni, bár nem egy r9 290(x) hőtermelésű kártya (utolsó 3 fűtési szezonban ilyeneket használtam), de télen biztosan örülni fogok annak a pár foknak.
szóval miket érdemes tenni, hogy sokáig működőképes maradjon?
gyári tiz+ éves paszta cserére gondoltam, első körben a gap padokat hagynám, vagyis ekkor még fehér pasztás gézlap szerű akármit használtak.
elvileg ezeket a kártyákat a nagy hőingás gyilkolta a gyenge minőségű bga alapanyagnak köszönhetően. egy speciális bios vagy afterburner ventiprofil elég lenne erre a célra?
vagy érdemes venni egy bontott hűtést, és hátul eltávolítani a műanyag részt, ahova felfogatok egy ventit pluszba? 8800 gts 320/640 kártyáknál csináltunk ilyet haverral, meghálálta anno.egyelőre csak érdeklődés szinten kérdezem, mert tesztelni csak este lesz időm, és a "konzerválás" témakör később jönne.
-
flymi
addikt
Üdv!
8800GTX-ről tegnap vakartam le a gyári "géz szerű" gap padokat, már teljesen le voltak amortizálva.
A kérdés, milyen vastag új hővezető lapot tegyek majd a hűtendő felületekre?Előre is köszöntem a választ!
-
NFree
addikt
válasz
monosz #18203 üzenetére
Szia , kár érte tuti a leszedés kövekeztébe elengedte valameik láb , hát ha tudnék tuti szakit én áldoznák rá, szerintem annyit megér
Nekem sajnos a minap egy zotac 9800gtx amp adta be teljesen a kulcsot. (gondolkodom a reballon), de semmi esetre sem sütő, 1x sütöttem egy 8600gt-t felrobbantak rajta a kondik egyebek . azóta az tartja a dohányos papirjaimat .
Minden esetre sajnálom nagyon -
NFree
addikt
válasz
monosz #18198 üzenetére
Szia van, ugyan úgy delidelni kell mint a procikat, annyi külömbséggel, hogy itt még óvatosabnak kell lenni , mert van hogy tele van kondival a mag körül a kupak alatt . s nem kéne lekaszálni, szerezni kell valami oldószert ami csak a ragasztót oldja azzal elkerülhető a dolog. Kérdezz meg egy procidelidelős kollégát aprón szokott lenni. de biztos hogy fel fekszik a gpu rendesen adj neki egy vödör pasztát, legutóbb vásárolt 9800 gtx em ugy be volt pasztázva , hogy kb 10 karira elég lett volna annyit kentek rá , nyugodjon békében be is szart , mondjuk nem a paszta miatt. de a hőfokkal nem volt gond.
-
monosz
őstag
Üdv!
Tesztelgettem az Ultrát,de sajnos nagyon meleg,már 2D-ben is.Szerintem a gpu "kupak" alatt van a gubanc,ugyanis a hűtő hátulján csak langyos levegő jön,és valószinüsítem,hogy a köztes paszta van megfáradva.Huzamosabb 3D-s terhelésnél,95-100 fok környékén jelez a gpu z szenzor.
Erre van valami mód,hogy eltávolítsam a kupakot?
Mert ha nincs,akkor sajnos megy a falra. -
kpal
nagyúr
-
kpal
nagyúr
válasz
monosz #18190 üzenetére
Megjelenése után párszor volt az aprón ilyen borda külön eladó.
Ez is durva volt ,kirázott a hideg, mikor megláttam 2007-2008 -ban ezt az erőművet .
#18191) core i7:Jó moncsi az
-
kpal
nagyúr
válasz
core i7 #18172 üzenetére
X58-ról nem akarok váltani még picit fejlesztem proci +6Gbram aztán még 3-4 évet kihúzok vele .
Addigra meg az x99 jelenlegi cuccok olcsók lesznek .
#18173) core i7: G80 óta egyik széria se dobogtatta meg a szívem igazán
#18174) monosz : Ultrat már csak Ebay-en tudok szerezni ott még van választék , amit szeretnék az EVGA e-GeForce 8800 Ultra Superclock ami van hűtőborda a másik oldalán .
-
core i7
addikt
válasz
monosz #18182 üzenetére
Nem azért írtam csak érdekes ,hogy pont csajokat tettek rá és ez a matricázás is leállt már nagyon ilyen egysikú ventik jönnek refbe semmi csicsa habár Nvinél kifejezetten tetszett is amíg nem ez a "horpadt" téma jött be
(olyan mintha hajtogatták volna vagy én nem is tudom)
-
monosz
őstag
-
NFree
addikt
válasz
core i7 #18177 üzenetére
Elég idős vagyok , inkább a vga-imat váltogatom s leszek szerelmes mint a nőket az jobban fájan anyagilag.
Kell egy kis szerelem , foglakozás mert így szinte tényleg értelmetlenül lapulnak a szekrényben.(#18178) monosz
Szép nekem a 9800 is bejön van most belőlle 2db . a 8800 as képet nem engedi feltölteni túl nagy na mind1 majd átkonvertálom én . nézz utánna a hőfokoknak ha lessz időd meg érdemli a kari . Kiváncsi lennék mennyi tartalék van még benne. -
monosz
őstag
-
-
NFree
addikt
válasz
monosz #18174 üzenetére
Azért én a szekrény méjén örzöm a vga-kat , s néha azért hébe hóba be be rakom, most a 480 at nyúzom már vagy 4. napja. Várom a telet s akkor neki ugrok majd mindnek ha lessz időm végigtolom a 3d markokat.
De akkor is ez a 8800 ultra brutálkiderült már miért melegszik?
Anno azért igen dx10 megjelenésével + az elsők között voltak ezek a karik amik hatalmasak lettek. Ezért kuriózumnak számítanak a mai napig. Én is csorgattam rá a nyálam, de nem volt rá pénz. így vártam , s utánna egy 9800gtx vettem. Amit szintén nagyon szerettem, egy 1950pro-t váltott. Ezek után gts 450. utánna gtx 770. a többi karimat sajnosn már ezek után szereztem, így legtöbbet nem is használtam , s nem alakult ki a szerelem. ezt bánom. -
monosz
őstag
Életem egyik nagy vágya volt az 8800ultra. Most sikerült egy patika állapotút szereznem.
Anno elvitték előlem az üzletből,így akkor egy vacsi uj 1950xtx lett helyette.Bántam mint a fene,de akkor az volt dx9 csúcsa.
Csak akkoriban jött a crysis,ami már támogatta a dx 10-et. Szomorú is voltam,hogy nem jött össze.De igazából,nem is nagyon láttam akkor már sehol G80 ultrát.Gtx-ek voltak hébe-hóba,brutál áron,de azok is elvétve.
Most sikerült,meg van,megy a falra. -
core i7
addikt
Tudom nem ebbe a topikba tartozik de ha már így rákérdeztél
Azért elég sokat fejlődtek a Vga-k a 8000-es széria óta Főleg a GDDR5 és most a HBM2 új architectúrák kissebb gyártási technológiák -
core i7
addikt
Igen nagyon szuper proci csak nagyon ritka főleg 2 éve mikor vettem még akkor jöttek be a 3.genees hatmagosak de tetem egy jó ajánlatot amivel megszereztem ma pedig egy zsír új gyári intel hűtőjét (szép kéken világít) Egyébként 580-ról váltottam 780-ra azt is egy hónapja zsír ujjonan vettem de megérte
Kár ,hogy kamerára nem tellik
Hűtőt a vga-irányába helyeztem mert így kb 10 fokot nyertem GPU-hőmérsékleten (kis Gpu hőfoknyerő csel részemről
-
kpal
nagyúr
válasz
monosz #18164 üzenetére
Nekem mindig álom vga volt ez még a Crysis időszakban jött ki én azzal tudom összepárosítani. Nekem 8800 GTX volt pár évre rá . Ultra-t lehet szerzek tartaléknak számomra nagy kuriózum ,G80 óta nem volt akkora ugrás vga téren mára ez 2 vagy 3 generációra nyúlik el.
G80 -on sok multis game elfut amit rengetegen játszanak 2010-ig bezárólag.
Szerencsés vagy hogy csak úgy kaptál egy patika állapotút . -
monosz
őstag
-
NFree
addikt
válasz
monosz #18166 üzenetére
A 95 az nagyon sok nekem teljesen normál feltekert ventivel szépen meg tudja fogni ha lehet hinni a szenzornak.
igaz ez már az idle de olyan 70 ig mehetett fel vagy addig se .
meg kéne nézni, hogy terhelés hatására egyből felkuszik a hőfok?
Menyi az idle ? nos paszta rakj rá többet hogy megnézzük jól érintkezik a 2 felület. csak utánna brutál nehéz letakarítani a felesleget. ha ez rendben van akkor nagyon sanszos, hogy delidelni kell s ki kell cserélni a pasztát a kupak alatt.
Nekem is tolhatna valaki ajándékba , brutál kari . -
monosz
őstag
-
NFree
addikt
válasz
monosz #18164 üzenetére
Szép kari
, nem tudom , hogy ez volt e most itt fent ph-n de későn vettem észre egyébként gondolkodóba ejtett volna.
3d mark miatt vettem a karit , mocsok leszek s meg lessz volt modolva kitekerem majd belőlle a szuszt. egyébként úgy néz ki csúnyán a be volt akadva a driver. mert azóta sikerült normális működésre bírni, viszont nem valami acélos tuningban. De nem adom fel , ha meg fog halni szegény akkor ennyi sajnálom, de a kitüzött célt teljesíteni kell. utánna felakasztom akkor a falra ha megadja magát. -
monosz
őstag
Szia!
Szerintem ne akard húzni,mert ezek már elég régi cuccok.A forrasztások,meg az akkori nyúzások,lehet hogy megfingatják.Használd alapon,ha úgy stabil,akkor örülj.
Én is szereztem,csak ultrát.
Újra pasztáztam,de meleg mint a fene.De, legalább megy szépen.
[link]Ha létezik még aki használ hasonlót,dobhatna egy terheléses gpuz képet,vagy infót.A hőfokra lennék kíváncsi.
-
NFree
addikt
Sziasztok , a napokban szereztem egy Gainward 8800 Gtx -et. Szóval , próbáltam egy kicsit túlhajtani, a lényeg szegény kari nem nagyon tolerálja a dolgot kb 610Mhz után megáll.
Annyit szeretnék kérdezni ez átlag vagy egy nagyon gyengus példánnyal van dolgom. A kártya egyébként ránézésre jó állapotba van ,(gondoltam rendes gazdia volt), doboz megvan. Szóval nem hagy nyugodni a dolog , hogy esetleg nem e most kezd döglődni, még gyári órajelen elmegy de utánna gyengus szegény.
A 341.95 drivert próbáltam elősször ami aránylag elment de egy tuning kisérlet után beakadt mert nem nagyon akart semmi 3d elindulni a karival , feltettem egy 285 drivert hozzá azzal újra szépen mentek a dolgok ,Persze alapon.Vélemény ?
-
Bj Brooklyn
aktív tag
válasz
perecKING #18161 üzenetére
Hali!
Igen, így megy ez. Viszont az általad írt VGA nem jó erre a célra, mert nem GT hanem GS. A BIOS "nyafogni" fog a hiányzó Stream Processzorok végett. A beavatkozás, csak teljes értékű GT-ken hajtható végre. Az általad említett kari, nemhogy 1GB-os sincs ( 384MB [ bár nem is 1Gb-os gari kell, hanem 512.es] ); de a G92-es tovább "csonkolásából" csak 96 aktív stream processzor maradt, 192-bit széles busszal. Ezek mind olyan változások, ami miatt a BIOS el tud hasalni és akkor lesz egy olyan karid, amit nem tudsz használni sem Mac-ben, sem PC-ben. A Mac-es GT-nek ITT a specifikációja ( mint ahogy fent is linkeltem ), tehát ehhez hasonló alap GT-t keress.
Bj
-
perecKING
senior tag
válasz
Bj Brooklyn #18153 üzenetére
re
Ha win 7 alatt flashelem a biost a mac-es verzióra, akkor azután csak simán bedobom és megy?
Ő lenne az aldozat:
Egy ÚJ!!!!XFX GeForce 8800GS 680M 1GB Alpha Dog Edition
Évekig pihent egy antisztatikus zacskóban. Így értéktelenedett el. Viszont Mac-ba még ér valamit... ezert szeretnem flashelni.
-
perecKING
senior tag
válasz
Bj Brooklyn #18153 üzenetére
Koszi!
-
perecKING
senior tag
Sziasztok!
Barmelyik 8800gt alapbol jo Mac Pro ba 06-07 vagy kell ra valami spec bios? Sajna Mac nol is megbuktam
KOSZI
. -
-
Tzoltan21
tag
Egy barátomnak is ilyet ajánlottam. Ő már komolyabban veszi az újabb játékokat, mint én.
De nekem az a véleményem, hogy ha be is jön a DX12, akkor is el kell fussanak a játékok 11-ben. Csak ugye már választható lesz, vagy a játék automatikusan kiválasztja a neki megfelelő directx-et. Szép darab a kártya egyébként.
Ha lesz megfelelő alaplapom, lehet be kéne szerezzek még egy GTS-t és SLIbe kötni.
-
kpal
nagyúr
válasz
Tzoltan21 #18144 üzenetére
Ahogy néztem a tesztet az akkori Extrme procival 900 körül evett .
G80-nála gyengébb forrasztó anyagot használtak . Nálad azon az órajelen szerintem örök életű lesz
Nekem az 580 valahol 65-70 -nél megáll . Ilyenem van
-
Tzoltan21
tag
Az biztos. Elég jól néz ki, meg elég brutális a teljesítménye, így 3 kártyásan.
De lehet elég lett volna egy 750-es táp is hozzá. Nem?
Nekem az előző GTS kártyám egy ASUS volt. Az hónapokig ment 600/900-on. Úgy halt meg, hogy mikor takarítottam visszaszerelésnél sérülhetett meg valahogy a kártya...Mert azelőtt ment hibátlanul. Aztán csíkozott, amikor megint szétszereltem, hogy megnézzem mi a baj, már képet sem adott.
Az MSI-re jobban vigyázok.
Elvileg ezeket nem úgy tervezték, hogy direkt bírják a hőt? A biosában is néztem, hogy a működési hőmérséklet 82 fok...Én ezt is módosítottam 75 fokra, és 80 fok után kezdje csak felcsavarni a ventit. Ne 92 fok után. Szerintem így rengeteget kímél az élettartamon.
-
kpal
nagyúr
válasz
Tzoltan21 #18142 üzenetére
Ha jól emlékszem valami más anyaggal forrasztották a gyárban G80 karikat és a nagy hő hamar elintézi sajna. Jól szellőző házban szerintem sokáig élnek ezek csak nem szabad húzni.
GTS-ből is lehetne sli-tAzért az Ultra durva még ennyi idő után is ránézve [link] 1200 -as táp Q6850 procival ... fini
Bár nem igazán vagyok oda a többkártyás gépekért ,de a G80 kivétel . 3. vga nincs igazán kihasználva .
-
Tzoltan21
tag
Azért ez nem volna rossz konfig.
Nekem is van egy álomkonfigom, de inkább csak egy db GTX menne benne meg a feeling kedvéért egy X6800-as Core2Extreme.
Mondjuk a mostani 8400-asom bőven jobb főleg, hogy 3,73-ra van húzva. Csak ez a félő, hogy meddig bírná egy GTX...A GTS-t is legalább 2 havonta takarítom, nehogy baja legyen...
-
Tzoltan21
tag
Pedig egy GTX 285-nek a teljesítménye még ma is nagyon tisztességes.
Mondjuk egy GTX 580-ast elfogadnék...
Nekem még pár évig, ha nem döglik meg jó lesz úgy is amikkel játszok meg amilyen felbontásban bőven elég. Meg amíg gyorsítja a weblapokat a kártya addig megtartom.
Ha bejön a DX12 akkor ezek a mai csúcskártyák is mehetnek haza.
-
Tzoltan21
tag
Nekem is jó volna pár játék ami egyáltalán el tudna indulni a 8800-ason. Gondolok itt a legújabb Alien játékra. Mikor 10 gigát leszedtem és gondoltam hátha...Mint régebben amikor a GTA Vice city-nek dx9-es a gépigénye, de dx 7-es kártyákon vígan elfutott.
Láttam egyébként, hogy létezik szoftveres emuláció amivel elméletileg ezek a dx10-es kártyák tudnak renderelni 11-es játékot. Bár az angol fórumon ahol írták kegyetlenül szaggatott vele a cuccos...
-
Tzoltan21
tag
Próbáltam, de hiába adtam meg az értékeket kettődében egyszerűen nem akarja visszavenni.
Amúgy már ez egy gyárilag tuningolt változat és visszavettem az órajeleket a memóriát 850-ről referencia 800-ra. Az 575-öt pedig 550-re a shader órajelet pedig 1350-ről 1300-ra. Szerintem így már nem lehet vele gond. A ventit is a beállított 60%-ről 70-re emeltem. A szabályzást pedig a biosában autóra állítottam, ha elérné a 89 fokot akkor már 100%-on pörögjön. Így már csak nem melegszik fel.
10 Perc furmark alatt 83 fokos volt. Azelőtt meg 90... Köszönöm a tanácsot, nem fogom húzni, mert szeretem ezt a g80-ast.
-
Tzoltan21
tag
Sziasztok!
Adott egy MSI 8800GTS 320 OC. Meg akarom csinálni a BIOS-át, hogy 2D-ben visszavegye az órajeleket, de arra gondoltam, hogy a gyári 1,3V helyett 1,2V-ot akarok neki adni 3D-ben. Megpróbáljam, vagy nagyon instabil lehet a kártya tőle? 3D-ben természetesen a húzott értékeket 575/1350 mem: 850. 2D-ben pedig a gyári 500/1100 mem: 800 lenne. Mit gondoltok?
-
Újra G80 user lettem. Gigabyte 8800 GTX OC Vmod
-
Üdv fiúk! Megfordult a fejemben, hogy megválok az ultrámtól, de nem mindenáron. Ki mit gondol? Nem átlagos darab.
-
kpal
nagyúr
válasz
gordonfreemN #18120 üzenetére
Háát ha megtudod oldani költségek nélkül akkor egy próbát megér.
-
kpal
nagyúr
válasz
gordonfreemN #18118 üzenetére
Azon valami kisebb valami adhatta meg magát .
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Van egy 8800GTS640 VGA, amelynél nincs kép bekapcsolást követően. Semmi egyebet nem vettünk észre.
Másik VGA-val indult a gép illetve próbáltam ennek is a PCI érintkezőket finoman felcsiszolni, mert eléggé oxidos volt, de nem segített.
Mire lehet ebből követkzetetni? -
LiPi006
tag
nem kell csodálkozni hogy 102fokos!
amúgy az a baj ref hütővel hogy a gyári ventilátor szabályzási görbe még itt se tekeri fel a fordulatot... ha pl a msi afterburner letöltesz ott lehetne valamit szabályozni rajta hátha.... amúgy hövezető padok milyen állapotba vannak, milyen hővezető pasztával raktad össze? -
Valaki megtudná magyarázni, hogy miért melegszik ennyire a javított 8800 Ultrám?
-
ETOM
addikt
Odab@szna egy raklap új ultra
Én is nézegettem aprón, de inkább a gts 250-t választom mert ezekből nehéz kifogni olyat aminek nem volt vagy van valami baja. Pedig bejönnek nekem is.
Két 8800GT már úgyis behalt nálam. Nem volt szerencsém a 8as szériával.
-
Speed®
titán
Na ja, elég korrekten néz ki..a vicc az, hogy anno a srác megvette 178!ért és nem regisztrálta be, hogy meglegyen rá a 10 év gari (EVGA, tudtommal anno ők így árulták)..jelenleg így döglötten max 5kt ér, valami gyűjtőnek..mondjuk ha bedobtam a 480at, még 1 kört futok vele, hátha fizikázni jó..SLIben nem hinném, hogy működne
-
Speed®
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- EVGA GeForce RTX 2060 SC GAMING 6GB OC!
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- 3DB gyönyörű EVGA GTX260-275-285 Eladó !!
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- Black & Decker töltőt keresek
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest