- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED monitor topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen videókártyát?
- Nagyon érzékeny lett a használt játékok eladására a Nintendo
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Dr.F.E.R.I. #13812 üzenetére
illetve még egy harmadik - fontos - tanulság is, ha már témaként felvetődött, hogy a jelek szerint az idő vasfoga nem eszi azért annyira gyorsan ezeket a konzolokat, mint amennyire magam is féltem tőle. A pót Wii U-m is kiváló egészségnek örvend és a - belegondolni is rossz - már 12-ik évét taposó 3DS XL-em is még elmuzsikál gond nélkül. Messze nem annyira kényes eszközök, mint amennyire én is tartottam tőlük.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Ha már szóba került az akkumulátor, egy újabb tapasztalatom ezzel kapcsolatban: minden évben a Föld napja (ápr 22) körül töltöm fel a gyűjteményes 3DS-eket és a tartalék Wii U-m gamepad aksiját. Ha jól emlékszem, az U akkuját tavaly el is felejtettem ráadásul, csak a 3DS-eket töltöttem fel. A Wii U-ról azt kell tudni, hogy a gamepad folyamatosan kommunikál a konzol felé, hogy le ne maradjon egy gépindításról. Ezért van, hogy inaktív állapotában is hamar lemerül. Na, én ezen segítettem azzal, hogy az aksit benne hagytam ugyan, de a vezetéket lehúztam a kis csatlakozójáról. Ezzel a módszerrel - mikor két év után újra visszadugtam a töltéshez - mindössze csak egyetlen csík fogyott el belőle. A lítiumion celláknak nagyon lassú az önkisülése, így egy ilyen inaktív akku nagyon sokáig meg tudja őrizni a töltöttségét. Ha valaki tudja, hogy nem fogja használni az U-t huzamosabb ideig, akkor csak húzza le az aksi kábelét, évi egyszeri töltéssel örök élet plusz három napig életben marad.
-
szika87
aktív tag
Hihetetlen, hogy vannak olyan elvetemültek akik online benn maradtak ennyi ideig a szervereken
Az utolsó Wii U felhasználó (SlitherySheep) kb két hete lépett ki a Mario Kartból, és egy valaki még mindig benn van 3DS-en online, az áprilisi lekapcsolás óta.
Egyébként most hogy lényegében halott az egész, lehet warezről beszélni itt?
KB minden megvan lemezesen amire szükségem volt.
De az emulátorok adta lehetőségek miatt, agyalok rajta hogy tegyek fel rá moddolt rendszert, de nem tudom neki vágják-e, nehéz vagy nem nehéz, anno 3DS-en megcsináltam de már lehet nem tudnám. -
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Idén úgy enblock nagyon keveset játszottam én is. Nekem minden masina itt van az asztalomon kézközelben, mégsem nagyon kapcsoltam be őket. Wii U ment valamennyit év eleje körül, főleg csak flipper. 3DS-t meg fel sem nyitottam idén, teljesen más dolgokra voltam rápörögve. Ezek közt volt egy házeladás is, amin azóta szerencsére túl vagyok.
-
ldave
félisten
válasz
Dr.F.E.R.I. #13733 üzenetére
WiiU dobozban van már régóta nálam, talán pont az eShop bezárás környékén használtam utoljára, mert ha jól rémlik megvettem a Metroid Prime Trilogy-t, de lehet csak akartam
3DS-t szoktam havi pár alkalommal használni, de azon le van töltve minden, amit valaha megvettem.
-
szika87
aktív tag
Hát nem tudom, akár megnézek egy 3DS, playstation 1/2/3, vagy xbox 360 csoportot ott mindig van pörgés. Pedig szintén már nem támogatott platformok. Itt pedig van havi egy észrevétel, azt is általában én írom
Na de jól van ez így, ha eszembe jut valami én kiírom magamból ettől függetlenül
-
ldave
félisten
2024. áprilisban leállítja a Nintendo a WiiU és a 3DS maradék online szolgáltatását is, közük az online multiplayert is. Nincs több Mario Kart 8, Splatoon, Smash Bros., stb.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
szika87 #13630 üzenetére
Nem őrültség, de inkább a perem alá rakódott zsíros-poros dzsuváról van szó, amit a fóliával sikerült beljebb dolgoznod. Nekem egyszer, 3DS fóliázásakor volt ilyen érintkezési problémám, akkor maga a fólia szorult alá, nem pedig szennyeződés. Ha végzel egy ilyen alapos fogkefézést, akkor elvileg nem lehet akadálya egy újrafóliázásnak.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Dr.F.E.R.I. #13618 üzenetére
Update: még mindig nem tudok pénzt feltölteni, igazából nem is egy, hanem két hibakódot is dobál. A másik szerint 'az Ön egyenlege megváltozott' - ki hitte volna, miután levásároltam. Majd 'kérjük erősítse meg az egyenlegét és próbálkozzon újra' - hogy ezt mint és hogyan, azt meg majd nyilván kitalálom nekik így nulla infóból. Gondoltam ekkor egy nagyot, hogy valami üzenetet csak dobok azért feléjük, bár valószínűleg esélytelen hogy hétfőig megoldjanak bármit is. Persze, Feri megint aszitte. Hogy a Nintendónak csak úgy lehet irkálni. Nyilván. Van egy menü a hivatalos Nintendo oldalon, ahol millió hülye kis téma közül tudsz hibát bejelenteni nekik egy űrlapon. Legalábbis elméletben. Azon valahogy túllendültem, hogy egy csomó felesleges és nehezen kinyomozható adatot kérdez (letöltött játékok, 'tranzakció szám' amit csak a gugliból tudtam meg micsoda), de a legvégén, minden mezőt kitöltve is kiszürkítve hagyja a 'folytatás' gombot, így sosem fogják a nyűgömet megtudni. Értelemszerűen azt nem jelzik sehogyan sem, milyen hiányuk van a kitöltéssel. Feri majd biztos kitalálja ezt is. Egyelőre marad akkor a kivárás.
A játékletöltésekkel úgy állok egyébként, hogy a megelőző napokon folyamatosan vásárolgattam Wii U-ra és 3DS-re is, két Wii U játékot kivéve mindent behúztam az eredetileg eltervezett dobozos címekből. Ennek ellenére 3DS-re még vacilláltam volna pár nagyobb játékon, illetve van egy kisebb csokor Wii U eshop-os játék, pl a Pullblox World amiket még feltétlenül le szerettem volna húzni. Ezek közé tartozott a Dave által is ajánlott Affordable Space Adventures is, de azt néhány napja letöltöttem külön, így az most már lent van. Tehát gyakorlatilag a torta készen lett, csak a hab nem került rá. Arra számítottam ugyan, hogy a letöltések baromi lassúak lesznek ezen az utolsó hétvégén (azok is), de ilyen hülyeségekre, hogy nem fogok tudni fizetni, arra nem. Még ha holnap valami csoda folytán megjavul a rendszerük, akkor ezeket még leszedem, de igaziból amit terveztem az döntően meglesz most már.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
szika87 #13580 üzenetére
Ezek felejtősek, egy mód van már csak kikerülni. Ha van egy Switched, akkor annak a fiókját össze tudod párosítani a Wii U (és a 3DS) fiókjához. A Switchre gond nélkül fel tudsz pénzt tölteni, ez a pénz pedig látszódni fog a Wii U oldalán is, jövő március végéig ebből tudsz azon is játékot venni rá.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Néhány apróság megint befutott. Egy ideje már tervben volt, hogy töltőállványokat szerzek mindkét konzolhoz, mert a Wii U-t és a 3DS-t is főleg kábelre dugva használtam eddig. A kábelek kímélése miatt inkább dokkolókra váltottam, de először is beszereztem előtte néhány játékot is, amíg elérhető közelségben megtalálhatóak.
Sajnos megszokott dolog az eShop-on, hogy különösebb hírverés nélkül eltávolítanak róla játékokat. Viszonylag korai áldozatok voltak a CoD Black Ops II és a Mass Effect 3. A Lego City Undercover-t csak nemrég szedték le, mielőtt letölthettem volna, ez miatt mérges voltam a Nintendóra (mert Switch-en meg elérhető). Amit sikerült korábban elcsípnem, azok a Bayonetta-játékok voltak, arról szerencsére volt híradás előtte. A COD-ot a Konzol Stúdiótól, a másik kettőt a Game Parktól hoztam el.
A Lego Marvel Super Heroes és a Pokken Tournament még letölthetőek, viszont brutális árban (körülbelül Switch AAA árban vannak). A Blaha Lujza tér mögötti Console Corner-ben találtam rájuk dobozosan, a kettő együtt 16ezerbe fájt. Az eShopból lehúzva úgy 44ezer lettek volna, közel háromszoros árat (!) nem voltam hajlandó adni értük, inkább bolyongtam egy fél napot miattuk Pesten.
És most vissza a töltőkre. Fekete Wii U-hoz egész sok töltő állvány létezik, még gyári is, de fehér gépekhez csak külső gyártmányok jöhetnek reálisan szóba. Az Amazon-on találtam végülis egy szimpatikus darabot, még ha meg is fogadtam, hogy nem rendelek tőlük többet. Egy NYKO nevű márka középdrága modelljét néztem ki, sajnos a szar forint miatt már semmi nem olcsó, úgyhogy megrendeltem egy ilyet.
Nem sok cécó a doboz tartalma, lényegében csak a dokkoló található benne. A két nagy fül beleillik a gamepad aljába, miközben az egész kissé hanyatt dől, a két tüske pedig tölti.
A dokkoló alján négy gumitappancs található, amitől nem csúszkorál semerre. A hátába kell a töltőkábelt bedugni.
A gamepad nagyon szépen megül benne, szerintem kisebb művészet volna bármilyen irányban felborítani.
A 3DS-t is megleptem a hozzá való fehér dokkolóval. A Platinum Shop eladóját 'kicsit' megdolgoztattam érte, mert a szinte hozzáférhetetlen kirakati vitrinjük leges legaljában volt. Még úgy is alig szúrtam ki, hogy tudtam, mit keresek (a honlapjukon készleten jelezték). Ebben a dokkolóban a ráhelyezett konzol súlya tolja ki az apró tüskéket tölteni, de sokszor kicsit noszogatni kell a gépet, hogy jól a helyükre találjanak és elkezdődjön a töltés.
-
ldave
félisten
válasz
Dr.F.E.R.I. #13526 üzenetére
Nálam is össze van kötve, legutóbbi alkalommal én simán a webes eShop-ból vettem 3DS játékot, ott nem is kellett feltölteni, hanem csak simán fizettem kártyával vagy Paypallel, már nem emlékszem melyikkel. Remélem ez a módszer is megmarad akkor jövő márciusig.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Úgy döntöttem a közelmúltban, hogy kicsit ráncba szedem a konzoljaimat, mert lehasználódtak néhány szempontból az évek alatt. Sajnos csak az évek múltával vált nyilvánvalóvá néhány tervezési/gyártási hiányosság, amiket csak cserealkatrészekkel lehet orvosolni. Ezeknek az összevadászása meg nem is annyira egyszerű, főleg nem olcsó. Több hullámban szerzem be a kinézett alkatrészeket és tartozékokat, elsőnek az alábbi csomag esett be a küszöbön:
Egy kupakkészlet a Wii U Gamepad és Pro kontroller analóg vezérlőjéhez...
...és tollak a Wii U-hoz és New 3DS-hez.A Wii U és a Gamepad/Pro kontroller burkolata és gombjai kemény műanyagból készültek, eddigi tapasztalataim alapján nem hajlamosak a színeződésre. Viszont az analóg karok kupakja valamilyen lágyabb anyagú műanyagból készült, ami anyagában sárgul az évek során és a szerkezete is megváltozik, lágyulni kezd. Emiatt darabok is elkezdenek róla ledörzsölődni a használat, tisztítás közben.
A kupakot minden valószínűség szerint két félből illesztik össze a gyártás folyamán, mert az alsó öblös része (ami a burkolat alá kerül) és a nyaka kemény anyagú, ráadásul nem is színeződik el még évek alatt sem.
A tetején a gomb viszont érezhetően lágyabb, egészen más a tapintása. Sajnos színeződik és lágyul is az idők folyamán. Ez itt még friss és ropogós, ugyanolyan fehér, mint a burkolati műanyag.
Egymás mellé téve már szembeötlőbb a különbség. A Wii U-t 2015 decemberében vettem és az ablakhoz közel lakik, de nem direkt napsütésben.
A baloldali analóg tetejéből még egy apró darabka is levált. Tisztításkor nagyon óvatosan kell vele bánni.
A Pro kontroller szintén zenész, ezen is jól látszanak a ledörzsölődött részek. A kupak alsóbb részei még mindig ugyanolyan állapotúak mint új korában, ezt teszi a más anyaghasználat.
Nemrég vettem izopropil alkoholt a kaktuszaimat támadó gyapjastetvek ellen, de ezt hagyományosan tisztításra használják az elektronikai területen. Egy-egy csepp elég hozzá, hogy a körülményekhez képest szépen letisztítsuk az analóg kupakok tetejét, nagyon jól leviszi a zsírt és egyéb szennyeződéseket. A fenti képeken látható kupakok már át lettek vele törölve, enélkül elég cudarul tudnak kinézni. Mindenkinek csak ajánlom a használatát, sajnos az anyag elszíneződésével és lágyulásával nem tud mit kezdeni, de a tisztítóhatása első osztályú.
A csomag egy másik része a tollak voltak, ha jól emlékszem rá, akkor egy fóliaszettel együtt vettem az első ilyen babakék tollat a Wii U-hoz, ami jól harmonizál a játéktokokkal. Igazából nem nagyon volt másikra szükségem, de a csomag árához nem dobott hozzá nagyon sokat, így tartaléknak rendeltem egyet. Nem látszik túl jól a képen, de a régebbi toll (az alsó) fehér részei már ennek is azért sárgulóban vannak.
Ami viszont sok fejfájást okozott nekem már régóta, az a N3DS-em ceruzája volt. Ezeknek a hátsó részén van egy rugalmas, de vékony híd, ami a rajta lévő pöcköt a konzol alján lévő megfelelő vájatban tartja, ettől nem esik ki a cerka belőle, ha megdöntjük a konzolt. Na az én ceruzámról (felül) ez a híd letört, így rendszeresen az ölemben vagy a székem alatt kötött ki játék közben. Nagyon kényelmetlen volt így használni, főleg mondjuk egy Etrian Odyssey játéknál, ahol sűrűn kell váltogatni a cerkás és cerka nélküli használat közt. Egyszer már rendeltem Kínából egy csomaggal, sosem ért ide. Azóta hanyagolom a kínai elvtársainkat, viszont közelebb nem nagyon találtam eredetit. Természetesen utángyártott annyi van belőle mint a szemét, de azokkal nem kísérleteztem inkább.
Ebay-en egy eladónál láttam meg a ceruzát, a fenti képpel ellentétben KTR-004 a kódja ennek a fehér színű ceruzának. Az utángyártottakat rendszerint onnét lehet felismerni, hogy egy anyagból van kiöntve, nincs a hegyén a fekete színű lágyabb betét. Eredetileg ezt a cerkát nyomoztam, aztán láttam meg az eladónál a Wii U-s alkatrészeket is. A csomag ára kicsivel 20ezer felett volt, aminek több mint a fele szállítási és importtal összefüggő költség volt (Angliából jött). Sajnos ez a hobbi ilyen, de legalább megérkezett és itt volt néhány nap alatt. Ha jönnek újabb cuccok, majd azokról is teszek fel valami kis leírást. Üdv: Feri
-
woros
őstag
válasz
AXisBOLD #13513 üzenetére
Először is grat!
Ventiről én még nem hallottam, hogy problémás lenne, de a gamepark-nál érdeklődd meg, hogy megcsinálják-e, valószínű pár ezer ft-ba kerülne és hivatalos nintendo szerviz. (1171 Budapest Berky Lili u. 36.)
Van amúgy ebay/aliexpress 2-3k-ért csak venti és még adnak is hozzá csavarhúzót, vagy vannak ilyen repair toolok amiben van switch, 3ds, ds, wii, wii u, snes stb. csavarfej ez is 2-3k.Pro kontrollert jofogason lattam 15-20k-ért eredetit, de újonnan már felejtős, hacsak nincs feles 40-50k-d.
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
régi álom vált valóra, sikerült vennem egy U-t.
Wii-m már régóta van, de egyelőre csak ismerkedek az új masinával.A ventilátor valószínűleg cserés lesz, ezt ahogy pár videóból láttam nem nehéz elvégezni, de a speckó csavarhúzók beszerzése már nagyobb gond.
Van ehhez értelmes árban valami szett? Az se baj, ha úgy am blokk minden Nintendo-t lehetne szerelni vele (itthon és ismerősi körben is elég sok a gép, Wii, U, DS, 3DS, Advance, Gameboy, stb.). Illetve ventilátort honnan érdemes? Előny, ha nem a távolkeletről kellene, hanem legalább európai forrás lenne.Pro kontrollert szeretnék még hozzá, de ez elég borsos, így még vadászom.
Ha lehet CFW-ről érintőlegesen beszélni a topikban... melyiket érdemes feltenni és van-e hozzá normális step by step leírás (Youtube-on a bőség zavara miatt nehéz egyet kiválasztani).
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Carlos Padre #13511 üzenetére
Az a baja, hogy van mellette 3DS és PC is
-
gzoll
aktív tag
Márciusban lecsukják az eshopot 3DS-en és Wii U-n is
-
gzoll
aktív tag
Jelenleg nálam is dobozban van bár tavaly karácsonykor gaming napot tartottam a gyerekeknek akkor be volt kapcsolva. Én vagyok a jófej nagybácsi a családban és szoktam olyat csinálni, hogy kirakok nekik mindent, P4-es PC rajta Sims 2 és Rolller Coaster Tycoon, ott a PSP, 2DS 3DSXL, Wii U, Wii, és kvázi mint egy játékteremben mindenki nyomja amihez kedve van.
Nekem a Wii U igazából eleve azért lett beszerezve hogy bujera nélkül nagyjából jó minőségben menjenek a Wii játékok. Ami megvan Wii U lemezen az általában megvan Xboxon is ami szebben visz mindent tehát inkább azon nyomom (AC IV, Watch Dogs például).
Gondolkodtam hogy eladom, de nem mert a wii játékaimat nagyon szeretem és jó látni hogy a következő generáció is jól elszórakozik vele, nekik is megadja ugyanazt az élményt mint nekem amikor tini voltam, úgyhogy valószínűleg idővel meg fogják örökölni a dolgot -
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Szerintem a Mynintendo vonatkozó szekciói is követni fogják hamarosan. Wii U játék már rég nincs, de a 3DS játékokat is pörgetik kifelé. Ami még akciós azt hagyják kifutni, de a kifutottak helyére már nem jöttek újak.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
betyarr #13418 üzenetére
Ez a merging funds azt csinálja, hogy ha több konzolod is van, akkor a saját külön eshop egyenlegeiket összetolja egyetlen közös számlára. Nekem a 3ds és a Wii U annak idején össze lett így vezetve mikor ez az egész megjelent anno, így utána a feltöltött egyenleget már látta mindkét gép és levásárolhattad bármelyiken. Mivel nincs Switch-em, nem tudom 100% mondani, de ahogy a képen látom, azt is össze lehet kötözni ezzel a kettővel, gondolom ugyanebből a megfontolásból... Nem tudom mennyi konzolod van, de mintha valahol itt akadna meg a lemez.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
betyarr #13416 üzenetére
Előkotortam a vásárlástörténetem a 3DS-ről, és elvileg tavaly októberben még vásároltam eshopról. De sajnos az elektronikus bizonylatból nem tudtam kihámozni hogy a bankkártyával vagy paypallal fizettem-e. Az elég fura lenne, ha bankkártyát nem fogadnának el
(amúgy ez a webes bohóckodás tényleg katasztrófa) Nem tudnál esetleg képet dobni róla, mit csinál?
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
3DS-re és Wii U-ra még egyfajta menedék a mynintendo-s akciók, amiket azért még frissítgetnek. Az más kérdés, hogy sokszor az akciókkal együtt kerül annyiba digitálisan a játék, mint akció nélkül a dobozos. De akinek egyéni okok miatt a digitális kell, annak alkalomadtán jó lehet, töltöttem már le én is ezt-azt.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
#91166208 #13191 üzenetére
Akkor marad a letöltés. NNID-t kell hozzá készíteni a konzolon, amire le lesz töltve. Kell egy bankkártya is, amit hozzá kell rendelni, arról szedi le a pénzt a vásárláskor. Annak idején írtam a mikéntjéről 3DS-re, de Wii U-n is hasonlóan kell létrehozni.
-
Reedly
tag
válasz
Shepard #13036 üzenetére
A labót azt kipróbálnám én is, érdekes lehet. A hordozhatóság nekem nem fontos, mert van 3ds xl. Nem nagyon használom mióta van U, de bármikor jól jöhet, meg amúgy is egy külön kis világ, úgyhogy nem adom el.
Pár cím érdekelne switch-en, főleg 2. részek, de lecserélni semmiképp nem cserélném az U-t. Talán egy ps4 az U mellé lenne a legjobb, ha már mindent kijátszottam 2x, ami érdekelt. Azután meg reméljük egy WiiU /2 -vel rukkol elő a nintendo, nem pedig egy switch slimmel. -
adalbert1
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I. #12967 üzenetére
Szerintem az U sose lesz reálértéken olyan olcsó, mint a Wii, márcsak az eladási számok különbsége miatt sem.
Lehet, hogy a Wii U-t elhanyagolták a summer sale-ben, viszont az idén a Nintendo-tól olyan szülinapi e-mailt kaptam, hogy választhatok pár játék közül, amit kedvezményes áron vehetnék meg - érdekes módon ide csak 3DS és Wii U játékok kerültek be, Switch egyáltalán nem. -
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Elég kiábrándító, hogy a Wii U-t már be sem vonták ebbe a harmatos Summer Sale akcióba
Mondjuk 3DS-en se egy nagy szám...
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
#22794752 #12958 üzenetére
Akciósan szoktam töltögetni őket eshop-ból, így főleg digitális formában játszom őket. De vannak bontott példányok is, amik nem részei ennek a gyűjteménynek. Igazából lemezen nem annyira jó velük játszani, mint háttértárról. A 3DS más, ott a kazetta is pont ugyanolyan jó.
-
adalbert1
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I. #12945 üzenetére
Jó kis gyűjtemény!
Valamikor tehetnél fel képet a 3DS gyűjteményről is
mirci18: nekem csak a Wii van softmodolva, és azt ha jól emlékszem már úgy vettem használtan, és én is csak a meglévő gamecube játékaimat raktam rá, hogy feleslegesen ne pörgessem a lemezeket.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Megjöttek az utolsó darab játékaim Wii U-ra, és ennek örömére letakarítottam az egyébként eléggé belakott asztalomat is. Gondoltam, készítek ennek okán pár gyors fotót a kollekcióról. Ez nem a teljes gyűjtemény, mert az szerteszét van szóródva a lakásban, a kontrollerek és az amiibo-bundle pakkok a padlásszobában pihennek. Viszont a gerince az egésznek, a dobozos játékok itt vannak. Azért róluk a fotó, mert ez a házban a legnagyobb egy helyen lévő része a kollekciónak, mindent összehordani macerás lett volna. Alapesetben a monitor van előttük, így sajnos nem gyönyörködhetek nagyon bennük. Majd ha egyszer eljutok oda és méltó helyük lesz, akkor készítek több képet is. A 3DS gyűjteményről nem is akarok beszélni, abban a sima dobozok összetolva hosszabbak, mint ez mindenestül (több mint 1-1 méter az is, meg a Wii U sor is). A játékok gyári állapotú fóliás darabok, csak ilyeneket gyűjtök. Egy kivétel van csak, a zöld dobozos Luigi U. A játékok kronologikus sorrendet követnek, bal szélen a nyitócímek, jobb szélen az utoljára megjelentek. Három fotót lőttem így gyorsban, tudom hogy nem a legnagyobb minőség.
Két játékon gondolkodom már csak, hogy talán beveszem még, a Sonic Lost World és a Maiden of Black Water. Illetve függőben van még az Axiom Verge Multiverse Edition, utolsó infóim szerint készül. Ezeket leszámítva a következő játékokat válogattam be a kollekcióba:
< DOBOZOSAK >
Call of Duty: Black Ops II
Mass Effect 3: Special Edition
New Super Mario Bros. U
Nintendo Land
Sonic All Stars Racing Transformed
ZombiU
Monster Hunter 3 Ultimate
Lego City Undercover
Injustice: Gods Among Us
Lego Batman 2: DC Super Heroes
Resident Evil: Revelations
New Super Luigi U
Pikmin 3
The Wonderful 101
Rayman Legends
The Legend of Zelda: The Wind Waker HD
Deus Ex: Human Revolution — Director's Cut
Wii Party U
Lego Marvel Super Heroes
Super Mario 3D World
Donkey Kong Country: Tropical Freeze
Lego The Hobbit
Mario Kart 8
Hyrule Warriors
Bayonetta 2
Lego Batman 3: Beyond Gotham
Super Smash Bros. for Wii U
Captain Toad: Treasure Tracker
Mario Party 10
Kirby and the Rainbow Curse
Splatoon
Lego Jurassic World
Art Academy Atelier
Yoshi's Woolly World
Shovel Knight
Xenoblade Chronicles X
Lego Marvel's Avengers
The Legend of Zelda: Twilight Princess HD
Pokkén Tournament
Star Fox Zero
Tokyo Mirage Sessions ♯FE
Lego Star Wars: The Force Awakens
Fast Racing Neo
Steamworld Collection
Paper Mario: Color Splash
The Legend of Zelda: Breath of the Wild<LIMITÁLT DOBOZOSAK>
Lego City Undercover Limited Edition
Wii Fit U
Bayonetta 1+2 Special Edition
Super Smash Bros for Wii U + Gamecube Controller Adapter Bundle
Super Mario Maker
Xenoblade Chronicles X Limited Edition
Tokyo Mirage Sessions ♯FE Fortissimo Edition
Star Fox Zero First Print Edition
Shantae Half Genie Hero Risky Beats Edition<AMIIBO BUNDLE>
Splatoon + Squid amiibo
Yoshi's Woolly World + Yarn Yoshi amiibo
The Legend of Zelda: Twilight Princess HD + Wolf Link amiiboA mérleg: 53 fizikai kiadású játék. Három dupla kiadás van, ezekben (2-2) játék van: Steamworld Collection, Bayonetta 1+2 Special Edition, Starfox Zero+Starfox Guard First Print Edition. A gyűjteménnyel nem törekedtem a teljességre, kizárólag a saját ízlésemnek megfelelő darabokra hajtottam rá.
-
woros
őstag
válasz
mirci18 #12938 üzenetére
Hát a Wii-s NFS-t hagyjuk inkább. Mindennek a legalja, ahogy a PS2-es undercover is.
Köze nincs a nagy konzolos játékhoz.
SM3DW az valóban nagyon jó, meg a 2D-s, ezek nincsenek jelenleg máshol. Viszont Cpt. Toad, Zelda lesz/van switchre a mario maker meg 3DS-re, de ha szereted a pályaszerkesztőket, akkor jó.
-
Reedly
tag
Online része milyen a wii u-nak? 3ds, mariokart7-el elég sokat játszok. Wii u-ra is vannak népszerűbb online játékok?
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
tariattila #12828 üzenetére
Még a Mario Maker és a Galaxy első része ötven százalékos, de itt egyértelműen a MK8 a lényeg. Harminc százalékos a Wind Waker, Mario Party 10 és a Kirby Adventure, ezeket is lerántottam. 3DS-en a Mario Kart 7, Smash Bros és az új Fire Emblem is ebben a kedvezményben van, így kerülnek nagyjából bolti árba
-
válasz
Dr.F.E.R.I. #12808 üzenetére
Mire vegyem meg a Steamworld Heist-et? Wii U-ra vagy 3DS-re? Vagy ultimate Switch-re? (4x annyiért...)
-
_Balee_
aktív tag
válasz
Faterkam #12750 üzenetére
Super Mario 64-ből melyik verziót érdemes megvenni? Van a DS-re kiadott, illetve az eredeti verzió. Érdekes, hogy az eshopban lévő képek alapján az eredeti verzió szebbnek tűnik. Bár gondolom legjobb lenne 3DS-re megvenni. De vmiért 3DS-en nincs az eshopban. Gondolom csak a mi régiónkban. Ha régiót váltok, mondjuk amcsi régióra, tudok magyar bankkártyával fizetni?
Na és a Super Mario World-ot mire vegyem? (3DS vagy Wii U)
-
woros
őstag
válasz
Tibi86 #12678 üzenetére
Mindenképp használtban érdemes gondolkozni és szerintem 50-nél többet nem szabad adni érte, főleg ha játék sincs hozzá vagy egyéb extra. Az online funkciók igazából 1-1 játéknál korlátozottabb lesz, de a fő része azért használható. Itt egy lista, hogy mik lesznek érintettek:
Super Mario Maker (Wii U): Users will still be able to share levels, but will no longer be able to comment on them.
Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars (Wii U, Nintendo 3DS): While users will still be able to play Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars and complete all 88 levels in the main game, the Community feature will be discontinued, preventing players from sharing levels and receiving additional Stars. As there will be a limit to the number of Stars that can be obtained, not all objects may be unlocked from the Workshop.
Splatoon (Wii U): Miiverse posts will no longer display in Inkopolis Plaza or the game's stage maps.
Super Smash Bros. for Wii U and Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (Wii U, Nintendo 3DS): The Miiverse stage will still be playable, but Miiverse user posts will not display in the background. Players will also be unable to post replays to YouTube/Miiverse, share stages or create tournaments.
Mario Kart 8 (Wii U): Players will not be able to upload game-play videos to YouTube since they also post to Miiverse at the same time. The tournament function will also not be available.
Super Mario 3D World (Wii U): In Super Mario 3D World, the Miiverse posts that appear on the course select screen and when selecting courses will disappear. Players will still be able to collect in-game stamps, but not post them to Miiverse.
Xenoblade Chronicles X (Wii U): In Xenoblade Chronicles X, the BLADE report feature will no longer be available.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
SzDavid99 #12669 üzenetére
Semmi köze Iwata halálának a cég 'jobban' teljesítéséhez (főleg ugye hogy mihez képest jobban). Alapvetően még mindig az Iwata-korszak hagyatékán (3DS, amiibo, mobilalkalmazások, Wii U portok) élnek, csak piacra dobtak közben egy új terméket, ami eddig vitte a pénzt és nem hozta. De azt Iwatával együtt is piacra dobták volna így vagy úgy.
A Miiverse és úgy általában a saját szellemi termékek azért fontosak, mert ez különbözteti meg a vállalatot a versenytársaktól. Ha az Apple is dobná az oprendszerét és átállna androidra-windowsra, a dizájnon és egy hegynyi felhasználatlan szabadalmon kívül alig különböztetné meg valami a más szektorbeli cégektől. Olykor racionális lépés lehet egy ilyen leépítés, de egyben veszélyes fegyver is. A Miiverse egyetlen bűne, hogy a Nintendo máig nem tudja levetkőzni ezt a rá jellemző feudalista, kézivezérlő attitűdöt, amivel kizárja magát a külvilágból és egyfajta függési rendszerben tarja a fogyasztóit. Ezekre a célokra meg is felelt a Miiverse, de sajnos nem léptek át a maguk korlátain és nem fejlesztették azzá, ami valójában lehetett volna. Nem a képességeikkel van gond, nem a programozóik bénák (ez látszik a játékaikon), hanem ez a középkorias világszemlélet akasztja meg benne őket. Azzal, hogy átállnak inkább egy olcsóbb, mainstream megoldásra, semmivel nem válnak fejlettebbé, ugyanaz a rugalmatlan társaság marad, akik eddig is voltak. Ha spórolsz és nem fejlesztesz, hanem harmadik félre bízol valamit, akkor sebezhetőbbé válsz. Ezt nyilván mérlegelte a góré, csak éppen egy olyan góré, akinek most a mindenáron kiadáscsökkentés lebeg a szeme előtt, nem a rendszerük felhasználói.
Én magam, amiért fel-felléptem a Miiverse oldalaira és el is időztem ilyenkor ideig-óráig:
1, Bele tudtam nézni a többi - általam nem ismert vagy játszott - játék közösségébe, ahol képkimentések, kommentek, rajzok útján némi fogalmat tudtam alkotni azokról is. Van olyan játékom, amit ennek alapján próbáltam ki
2, Rengeteg kreatív embert megismerhettem, akik főleg az Art Academy közösségében posztolták a rajzaikat, grafikáikat, sokszor áll-leejtő szinten űzve azt. Követek is néhány olyan embert, akiknek a képei annyira profik, hogy időről-időre megérje az újabbakat megnéznem. De sok lelkes amatőr is akad, akiknek a rengeteg szellemes és ötletes produkcióját jól esik végiggörgetni egy-két hetente egyszer. Sajnos én magam nem mertem saját "művekkel" égetni ott magam.
3, Annyira nem érintett, de ha bármi kérdése volt az embernek egy adott játékkal kapcsolatban, a hozzá tartozó közösségben mindig rögtön segítettek, lévén a világ valamennyi pontjáról akadnak felhasználók, akik közül mindig volt egy-két ember, aki fent volt és reagált rá.
Ennyi röviden, én sajnálom, hogy ilyen méltatlan végre ítélték ezt a közösségi felületet.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Marvinyo #12637 üzenetére
Wii U-n nem próbáltam, de 3DS-nél meg lehet adni a szülői felügyelet beállításaiban egy email címet arra az esetre, ha az ember elfelejti a PIN kódot és a titkos kérdésre a választ. Erre kérhet egy feloldókulcsot, ami az előző kettőt hatástalanítja. Egy próbát megér.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Tegnap kihasználtam a Capcom leárazást és letöltöttem a Resi Revelations-t szinte bagóért. Ellenben szép darabot kitépett a pendrive-ból. Megnéztem 3DS-en mi a helyzet, de Monster Hunter-t most nem áraztak le.
-
Én akkor vettem wii U-t, amikor már bőven volt (és nekem még van is) játék hozzá, pont olcsón lehetett megcsípni egy csomót a Stadbaizé kivonulása miatt, úgyhogy egyenlőre benyelem a Switch-csel várakozást. New 3DS-t is csak fél éve vettem, nem unatkozunk. És még csak a Nintendo vonalról beszéltem.
Szerencsére (?) nincs túl sok időm/nk -
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Az egész kulcsa, hogy be tud-e vonzani több embert, mint az U. MK8-at, Splatoon-t eddig is csak a Wii U tulajok vették, akiket érdekelt. Vajon mekkora lesz azon emberek halmaza, akik nem U tulajok, de vesznek Switch-et és még érdekelni is fogja őket? A nyugati 3rd party támogatás lesz a kulcs, mert - mint írtad - Wii U mellé kihagyható, 3DS-nek nem kimondottan alternatívája, az erős és támogatott konzolok vételétől meg nagyon sok kell, hogy eltántorítsa az embert. Én részemről kivárok, egy jó darabig még biztosan a Wii U mellett maradok.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Dr.F.E.R.I. #12149 üzenetére
Harmadjára csak leszedte... Még egy második próbálkozásnál is eldobta 50% körül, akkor kihúztam a pendrive-ot és átdugtam a másik foglalatba. Kicsit meg is fújkáltam hátha, viszont bedobtam még egy trükköt. Elindítottam egy kisebb játékot, ami automatán ment, hogy cseszegesse a pen-t folyamatosan - így talán nem fog róla lecsatlakozni. Akárhogy is, harmadszori nekifutásra leszedte nagy nehezen.
Ez a Hyrule Warriors egy trükkös jószág, mert leakciózták ugyan a játékot 28 fontra, de a három nagy DLC csomagjával együtt így is 50 fölé kúszott. Ahogy Ayo-val fejtegettük korábban, ez is csak megkapta végül a 3DS verzió újításait (ezt tippeltük anno), valamint meglepett, mennyi patch-et adtak ki a játékhoz. A Koei-re nem lehet ráfogni, hogy nem törődött a játékkal. A kép nagyon szép, a 3DS változat demója után nagyon tetszik. Kíváncsi vagyok rá, hogy a sok patch után mennyire fog még akadozni a játék. Még kicsit reménykedek azért, hátha a Fire Emblem változatot is viszont látjuk U-n. Még pár Zeldát lehúzok szerintem e mellé.
-
ldave
félisten
válasz
Dr.F.E.R.I. #12118 üzenetére
Ennek nem is néztem utána, hogy milyen fájlrendszert használ, 3DS miatt simán rávágtam volna, hogy FAT.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
A 3DS FAT fájlrendszert használ, mert nincsenek rajta 4 gigánál nagyobb állományok. Gondolom nem akarták újból feltalálni a meleg vizet, azért maradtak a FAT-nál. A Wii U-nál már lehetnek nagyobb állományok, és talán liszenszelési oka volt, hogy nem NTFS és hasonló (kommersz) megoldást alkalmaztak.
-
ldave
félisten
válasz
Dr.F.E.R.I. #12115 üzenetére
Közben keresgéltem a témában, csak körölményes módon lehet PC-re backup-ot készíteni, marad a WiiU-n belüli adatmozgatás. Érdekes, hogy 3DS esetében ez pedig sima ügy.
-
ldave
félisten
Megvolt első Wii U / 3DS cross buy vásárlásom. A Severed-et vettem meg, Vitán már játszottam, kíváncsi voltam milyen Wii U-n és akkor láttam, hogy van ez a lehetőség. Miután megvettem Wii U-n, beléptem eShop-ba 3DS-en, rákerestem a boltban és ott volt kapásból a Download gomb. Pöpec.
-
gainwardgs
veterán
-
ldave
félisten
válasz
gainwardgs #12064 üzenetére
A DK Returns az Wii-re van még 3DS-en kívül, Wii U-ra a Tropical Freeze érhető el.
-
gainwardgs
veterán
Sziasztok.
Elkezdtem játszani donkey kong country returns 3ds-re és hát ugye 30fps lockos kicsit darabos és hát ugye a grafika sem az igazi.
A wiiu gamepaden játszva mennyivel lenne jobb ha jól tudom ott 720p ben fut 60fpsel?
Érdemes beruhaznom wiiura vagy inkább ez az új nintendo switch?
Habár arra egyhamar nem lesz donkey kong vagy várható hogy portolják? -
aya
addikt
Elvagyok a wiiu-val, én sem tervezem a japán monster hunter editionom eladását.
Kb 3 éve switch-ként használom a wiiu-t, ide oda hurcibálom, de ahogy 3ds gamereket se látok a hetesen úgy switches is vicces lenne
Nem veszek switchet, akkor se ha nem lesz csak arra zelda! A worlds-öt végigvittem 3ds-en, az nekem most pont elég is volt zeldából.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Sirandrish #11862 üzenetére
Most hirtelen nem tudom, hogy Wii U-n pontosan hogy van, de 3DS esetén egy rendszerformat leválasztja az account-ot a géptől. Viszont visszalinkelni később csak ugyanarra a gépre lehet. Szerintem - de még tényleg nem néztem utána - csinálj egy formázást a gépen, ez kiteszi az NNID-t a hipertérbe, senki nem fog tudni hozzáférni, de amúgy minden megmarad rajta. A Nintendo abban tud segíteni, hogy függetlenedjen a géptől, a jövőben máshová lehessen csatolni.
Viszont nem tudom, hogy ez miért is jó neked, ha amúgy Wii U már nem kell. Mit kezdesz egy NNID-vel?
-
woros
őstag
válasz
Sirandrish #11866 üzenetére
Linkeltesd szét és akkor egyenlőre a levegőben fog lógni az accod és majd a Switchre ráregeled. Bár 1 NNID lehet akár wii u-n és 3ds-en is egyszerre, tehát értelemszerűen switchen is. (gondolom)
Igen, format után nem tudja használni, sem letölteni.
-
woros
őstag
válasz
Sirandrish #11864 üzenetére
Tehát, ahhoz hogy majd szétlinkeljék az accod a géppel a következő infókat kell elküldened a Nintendonak a customer-support@nintendo.co.uk email címre:
- Your full name
- Your date of Birth
- The name of your NNID:
- The email address associated with your NNID:
- The console you wish to have your NNID disassociated from: (Wii U/3DS)
- Your previous console serial number:
- Your current/new console serial number: Ha nincs üresen hagyod vagy beírod, hogy nincs.
- Reason for disassociation request:
- Three recent digital purchases/demos made on your on NNID:
- Police report provided/attached (for lost or stolen consoles only): (Y/N) Ha nem lopták vagy vesztetted el akkor hagyd ki.Szerintem nyomj egy System Formatot a Wii U-n így biztosan nem fogja senki használni tudni az accod és a játékaid, de ettől még a géphez lesz linkelve az acc. amíg nem linkelteted szét.
(Ezek az infók 3DS-re is vonatkoznak)
-
ldave
félisten
3DS-re ezt találtam a Nintendo oldalán:
In which countries is Nintendo eShop available for Nintendo 3DS?
For the European region, Nintendo eShop on Nintendo 3DS is available in the UK, the Republic of Ireland, France, Italy, Germany, Spain, Portugal, Belgium, the Netherlands, Luxembourg, Russia, Austria, Poland, Switzerland, Denmark, Finland, Greece, Norway, Sweden, and South Africa. A variety of Nintendo eShop services are also available in the Czech Republic and Turkey.
Gondolom Wii U-ra is ugyanez igaz.
-
ldave
félisten
válasz
tassyu #11745 üzenetére
Húha, nem tudok róla, hogy lenne-e magyar eShop, szóval továbbra is az angol/ír/német ami elérhető.
A Nintendo ID-t hozzárendeli a géphez a rendszer, azonban a vásárlások továbbra is a géphez kötődnek valamilyen formában, szóval transzfer kell ha másik gépre költözne az ember (egyszerre csak egy gépen érhető el a tartalom). Egy gépen viszont lehet több ID is és azok egymás tartalmás elérik. Egy Nintendo ID egyszerre lehet aktív egy Wii U-n és egy bármilyen 3DS-en. -
ldave
félisten
válasz
Dr.F.E.R.I. #11672 üzenetére
3DS vagy sör
-
adalbert1
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I. #11666 üzenetére
A Wii résszel azért óvatosan, ha jól tudom, az egyáltalán nem RPG, hanem platformer. Kár, hogy a mechanikával/feleslegesen ismétlődő feladatokkal lefelé húzzák egy amúgy jó játék élvezhetőségét. Talán ezért is nem kezdtem még bele a Dream Team Bros.-ba 3DS-en, ahogy hallottam az feleslegesen iszonyat hosszú (inkább legyen kb. 15 óra élvezetes játékidő, mint 40-60 rengeteg ismétlődéssel).
-
ldave
félisten
Megvettem Wii U-ra is a Steamworld Heist-et. Mivel megvan 3DS-re, így tegnapig volt kedvezmény rá, gondoltam támogatom a fejlesztőket
Nagyon jól néz ki így fullHD-ban a játék, 3DS-en se csúnya, de ennek a grafikai stílusnak a nagyobb felbontás is jól áll. A Gameped-en az van, ami a 3DS alsó képernyőjén, vagyis a térkép.
A Paper Mario-val is haladtam. Komolyan néha nehezen hiszem el, hogy ezt ugyanaz a profi csapat készítette, akik a Fire Emblem játékokat. A pályák végén lehet több csillag is és persze egyszerre csak az egyiket lehet felvenni, de konkrétan most olyanba futottam bele, hogy szint egymás mellett volt a kettő, szóval felvettem az egyiket majd rohanhattam át újra a pályán lehetőleg minden csatát elkerülve, csak hogy meglegyen a második is...
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Ma tettem egy kis körutat Pestre Wii U-fronton. Az apropóját az adta, hogy újabb Selects-játékok érkeznek a héten (Mario 3D World, Captain Toad, Pikmin 3, Mario Party 10), és a Konzol Stúdió nyomott egy kis akciót ezekre, mielőtt kisöpörnék a régi készletet. De ha már felutaztam, úgy szerveztem, hogy benézek több üzletbe is szemrevételezni, mi is a felhozatal kedvenc konzolunk háza tájáról.
Média Market Mammut2: nemrég tárazták újra a Nintendo cuccait, viszont lebontották az eddigi diszpléjt, amiben hellyel-közzel megpróbálták összezsúfolni a kiegészítőket, Wii(U)/(3)DS játékaikat. Most már újra egy megfogyatkozott árukészletük van, amit a szemközti falra költöztettek a PS-Xbox mellé. Az áraik magasak, lényegében a hivatalos retail árak, Wii játékuk csak két darab volt, még ahogy láttam a kiegészítőkből lett kevesebb nekik.
Konzol Stúdió: ez volt az elsődleges úti cél, jóllehet most voltam itt először. Bár nem koronázta teljes siker a küldetésem, nem tudok róluk rosszat szólni. Szinte minden Wii U játékból volt kitéve a polcra, egyben látva nem is gondoltam volna, hogy ennyi játék létezik rá. Persze ebben a kevésbé keresett játékok is benne voltak, de legalább többé-kevésbé mindenből volt mutatóban. Négy játék érdekelt konkrétan, az akciózott 3D world, Pikmin 3, Donkey Kong és a Wii U Art Academy, ami csak ötezerért futott, ez máshol majdnem dupla ennyi és szintén a beszerzendők közt volt. A Pikmin 3 és az Art Academy sima ügy voltak, de a 3D World-ből és a Donkey-ból úgy nézett ki, nem lesznek fóliás darabok. Aztán némi keresgélés után csak akadt egy a 3D World-ből is, de Donkey már csak Selects-verzióban volt, így azt otthagytam inkább. Ki vannak téve a belső kirakatba az éppen futó limited darabok is (Starfox, Xenoblade, Tokyo MS), ezekből elhoztam a Xenoblade díszdobozt, ebből is az utolsó példány volt. Ezen nem volt akció, de szintén a listámon volt, mivel alig kerül többe a sima változatnál és csak egy limitált szériáról beszélünk, több helyen már nincs ebből sem. Így ezt a négyet vettem meg végül, a Xenoblade-t kivéve sikerült használt árban megkaparintanom ezeket az eredeti verziós darabokat. Próba-cseresznye alapon még bejártam az útvonal többi üzletét, elsősorban a Tropical Freeze után szimatolva. Amúgy 3DS, DS és Wii játékokból is elég becsületes készletük van a fiúknak, nintendósoknak mindenképp egy kötelező megálló a Konzol Stúdió, ha nagyon kerestek valamit.
Platinum Shop: a Bajcsy-Zsilinszky út üzlete, metróval közelítettem meg az Arany János utcai megálló felől. Az üzlet hazai viszonylatban egy teljesen korrekt méretű és választékú bolt. A Wii játékok egy alacsony polcos vitrinben voltak az egyik sarokban, nem is nagyon lehet kényelmesen odaférni. De akadt azért választék belőlük. A Wii U és 3DS játékok már a falon voltak a vitrin mellett, keskeny polcos diszpléjre téve. Egy külön kis vitrin volt viszont a sok amiibo-figurának, ennyit nem rémlik, hogy a KS-nél láttam volna (a többi helyet meg ne is említsem). Voltak egyéb cuccok is, mint például a nagy méretű kötött Yoshi, amit azért már nem árulnak mindenhol. Egyedül a Mario Maker rémlik, hogy a szokottnál jobb áron volt, a többi játékot nagyjából a konszenzusnak megfelelően árazták. Sajnos a Donkey elfogyott, pedig ez szintén egy reménykeltő hely. Igaz, a múltkor voltam itt Gamepad Accessory Set-ért, akkor meg azt nem kaptam.
Konzolgame: gyalog folytattam, a Konzolgame Szent István körúti kis üzletébe toppantam be, de majdnemhogy meg is álltam az ajtóban, mert a beltérben alig lehetett mozdulni az OSB-tábláktól és kartondobozokból. Felújítanak éppen, a kupi miatt csak féloldalasan tudtam a nintendós polchoz hajolni. Jártam már itt, náluk vettem a Wii U-m. De akkor csak a gépért mentem, a játékokat annyira nem néztem meg. Egy nem túl széles polcra vannak a játékok felsorakoztatva, a többség U-hoz, 15-20 darab pedig a Wii-hez. Itt már nincs akkora választék, Donkey sajnos nem volt náluk. A srác szerint a másik üzletükben lett volna, de nem esküdnék meg rá, hogy az nem a Selects-változat lett volna.
Videojáték bolt és 576 (Westend): miután nem jártam szerencsével, visszafordultam és becsattogtam a Westend-be, hátha találok valamit. Két üzlet van, ami szóba jöhetett, a címben szereplő Videojáték bolt és az 576 egy helyi kis üzlete, mindkettő az alagsori szinten van, egymással szemben. A Videojáték boltban az eladó pult mögött volt egy kis nintendós polc, nem is tudtam közelről megnézni. De megkérdeztem az eladót a Donkey-ról és nemleges választ adott. A kínálatból ítélve mondjuk nem is reméltem sokat. A szemközti kis 576 üzletben pont az ellentétes elrendezés van, ott a bejárattól rögtön jobbra esik a nintendós szekció. Alig volt kitéve pár játék, lényegében véve két kezemen meg tudtam számolni. Itt volt a legsilányabb felhozatal az addig látottak közül.
Konzolvilág és 576 (Mammut): jó idő volt, úgyhogy gyalog mentem vissza a Szénára, utoljára visszatértem oda, ahonnét elindultam. A Gameshop-nak volt egy jó kis üzlete a Margit körúton, ez nemrég bezárt és beköltöztették egy nagyon kis lyukba a Mammut 1 épületében. Azóta meg már be is olvadt a testvércégébe, így hivatalosan már az is Konzolvilág lett. Sajnos a helyhiány jócskán meglátszik a kínálaton, az eladó pult mellett van egy keskeny kis falrészlet a Nintendo-játékoknak. Ez már jóval inkább az 576-ra hajaz, néhány mainstream játékot leszámítva nincs semmi érdemleges. Donkey persze itt sem volt, úgyhogy felballagtam a Mammut 2 harmadik emeletére, az 576-ba. Itt is azt találtam, mint a westend-es üzletükben, néhány doboz játék képviselte csak a Nintendót. Nemrég még itt is nagyobb diszpléj volt, azóta zsugorodott így össze. Donkey zéró.
Összegezve röviden a mai nap tapasztalatait, nincs könnyű helyzetben az, aki eredeti borítós Wii U játékot akar venni. A történet eddig ki nem mondott része, hogy minden formájában taszítanak a színes keretes, plecsnikkel megjelölt, ilyen-olyan praktikákkal eltorzított borítójú játékok, akár Nintendo akár sem. Én polcra pakolós játékos vagyok, és bár maga a játék ugyanaz (többnyire), szeretem ha az eredetileg megálmodott formájukban állhatnak ott. Visszatérve, nem csodálkozok rajta, ha nem nagyon töltenek után a konzolból sem készletet, gyakorlatilag alig lehet hozzá igényes videojáték üzletet találni. A legjobb hely egyértelműen a Konzol Stúdió volt, az 576 csalódás Nintendo-téren, bár a legnagyobbaknak mondják e téren magukat. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a Konzolvilág fő üzletében valószínűleg a látottnál nagyobb kínálat van és akik a Világvége-tábla után laknak, azoknak szintén színvonalas hely lehet a Gamepark üzlete. Még a Platinumshop egy vállalható hely, aki a belvárosban vagy a környéken lakik.
A nap szerzeménye:
Érezhető, hogy az üzletek már lelkiekben felkészültek a jelen generáció nyugdíjazására, ez amolyan utolsó előtti időszak lehet, amikor még lehet ezt-azt szerezni Wii U-hoz. Ennél már csak rosszabb lesz, úgyhogy akinek lemaradása van, az ne tököljön sokat. Bocs, ha hosszú voltam.
-
Bad Pritt
félisten
-
japunk
aktív tag
válasz
Bad Pritt #11387 üzenetére
Szia,
Sajna az akciókra nem emlékszem de hátha tudok másban segíteni. Ha csinálsz egy accountot akkor az lesz a Nintendo ID-d, a Mii az pedig a saját kis élő avatarod. Be tudsz lépni egy 3DS-en és egy Wii U-n is egyszerre a saját NNID-ddel, nekem is így van, kivétel ez alól, hogy ha kettő ugyanolyan gépre (pl. 2 Wii U) szeretnél belépni, mert az nem lehetséges.
Jó játékot!
-
Bad Pritt
félisten
Sziasztok,
van arról valakinek infója vagy emléke, hogy tavaly a Black Friday alkalmával mennyiért mentek a konzolok? Beüzemeltük cimbinél a Wii U-t és baromi jól szórakoztunk (Mario Kart, Smash Bros, Rayman Legends), szóval egyre inkább hajlok arra, hogy U-t vegyek Ps4 helyett, de ha jó akciókat dobáltak rá tavaly novemberben, akkor azt megvárom.
Emellett a láma kérdés az lenne, hogy ha valaki csinál egy accountot (Mii egyenlő ezzel?), akkor azt lehet migrálni pl. egy 3DS-re? Csak mert azt is szeretnék, lehet még előbb is, mint a U-t.
-
válasz
Sirandrish #11354 üzenetére
Curve Digital has most of its games on sale. Titles like Stealth Inc 2, OlliOlli, and Lone Survivor can be had for just $1.Here’s the full lineup:
Wii U
Lone Survivor: The Director’s Cut
Nova-111
OlliOlli (cross-buy)
Pumped BMX +
The Swapper
Thomas Was Alone3DS
OlliOlli (cross-buy)
Titan Attacks!Making the deals even sweeter, you’ll be given Gold Points on My Nintendo for each purchase.
By the way, these offers are live in Europe as well for €1 each, as mentioned in the European Nintendo Download report earlier this week. Stealth Inc 2 and Ultratron are also included in their sale. Not sure why those aren’t a part of the North American discounts!
(0,8 angol font) -
ayo
veterán
válasz
Sirandrish #11313 üzenetére
szerintem nem meglepő, mindig így szokták. ami érdekesebb, hogy rohamosan kezdik a userek eladni a cuccokat, szóval aprón most eléggé jó áron lehet beszerezni dolgokat mind Wii U-ra és 3DS-re is.
jövőre gondolom bedobnak egy új handheld cuccot is, mert a selects címek mindkét konzolra jöttek, azaz valami kell hogy készüljön...
-
ldave
félisten
Nocsak, azért csak jönnek még egyéb hírek, a PS Vitára nemrég megjelent Severed Wii U-n és 3DS-en is tiszteletét teszi. Megvettem Vitára, kicsit kaszabolós a harc, de nagyon jó játék, simán ajánlom.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Dr.F.E.R.I. #11142 üzenetére
Az egyedüli 3DS deal az SMTIV. Igazán megerőltethették volna magukat, ha csak belsős címekkel is: két Fire Emblem, Smash Bros, MK7, SM3DL, miegyéb...
-
mirci18
addikt
Mi alapján?
Nyilván butítva jöhet arra a platforma pont mint egy 3ds-re.
A project cars-nak lenne értelme ennyi idő után kiadni?
Pont a wii u-nál volt az ha jól emlékszem hogy kezdéskor már más konzolokon 6 hónapja megjelent játékokkal nyomultak és így azoknak nem volt nagy eladási száma. -
SzDavid99
tag
Nincs itt véletlenül egy olyan Wii U tulaj, akinek van egy fölösleges 3DS HOME Menu Theme kódja a Humble Bundle-ből?
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
unrealnoise #10953 üzenetére
Pár gondolat, de legyen itt most vége egyelőre az off-sorozatnak:
1, Sokan nem is akarnak tagja lenni semminek; egyszerűen azért választják a Nintendót, mert szeretik az általuk kreált és senki másnál nem elérhető játékokat. Az Apple féle sznobériától egy 3DS azért kilométerekre van. Mikor először nintendóztam, nem is ismertem senkit, akinek lett volna.
2, Más a három cég üzletpolitikája, illetve az MS-é és a Sony-é valamelyest hasonló. A Nintendo nem teheti meg, hogy nyomott áron adja a gépeit, a másik kettő az egyéb divíziókból átcsatornázott pénzekből tartotta el eddig a konzolos ágazatát. A Nintendo kizárólag ebből él, így muszáj olyan árat kérnie, ami nagyobb valószínűséggel téríti meg a ráfordításait.
3, A Microsoft konzolágazata csak egy úri hóbortja a vállalatnak, senki nem dőlne a kardjába, ha vége lenne. Valójában nem egy főrészvényes örülne neki, ha külön vállalatba szerveznék ki, vagy simán csak lelakatolnák az egész Xbox divíziót.
-
unrealnoise
senior tag
válasz
horkovy24 #10950 üzenetére
Tudom, hogy a 2DS és 3DS messze nem ér annyit, mint amennyiért adják, kb "Apple"szint ilyen téren, ha kell a platform, ha a tagja akarsz lenni valaminek, akkor megveszed a gecijó játékok miatt. Mondjuk a 2DS nem egy vagyon, a gombok strapabírónak látszanak, érződnek, nekem bőven megért ennyit a gép.
DE: Borsos áron adni az NX-et?! Nah EZ az, amit nem tehetnek meg szerintem, amikor piacon van két olyan konzol, amelyeknek vannak olcsóbb (!) alternatívái, miközben mind a két konzol fel tud mutatni már élből egy csomó multiplat címet, és exkluzívot, még ha azok egy részének a minősége nem is olyan veszett jó...
Nehéz ügy lenne. Szerintem. Tény, hogy az AMD-s dolgokon sokat tudnának spórolni. De hát ezzel a Sony és a Microsoft is így van már. Viszont attól még hogy valami nyereséges, önmagában lehet hatalmas bukta is, a Microsoft pl kötve hiszem, hogy örülne az eredményeknek... (hiába teljesít jobban a konzol eddig, mint az Xbox360, ha ennél sokkal többet is ki lehetett volna hozni a helyzetből.)
Még pár ba**asz lépés a Microsofttól, és ott találják magukat, hogy 2018-ra csak a 3. helyen lesznek eladott konzolok tekintetében...
-
horkovy24
senior tag
válasz
unrealnoise #10949 üzenetére
Ez nem zárja ki egymást!
Jöhet brutál asztali konzol kèzi konzollal együtt ès árulhatják nyeresègesen. Jó borsos áron.
Most öszintèn szerinted egy new 3ds amiből az èlmèny miatt illik megvenni az XL verziót megèri az árát?! Règes règ elavult hárdver van alatta. Persze tèny a játèkok jók rá ezt nem tagadom. De akkor is azèrt legyünk reálisak.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Én azon vettem észre magam játszás közben, hogy én sem nézem a padot. A 3DS-nél bejött ez a koncepció, mert egy gyors szemmozdulattal látod mindkét kijelzőt, de itt csak elvonja a figyelmet. A következő lépéseim egyike az lesz, hogy beújítok egy Pro Controllert. Nagyobb akksit nem veszek, mert itt az asztalnál játszva van hová bedugni. Amúgy engem is zavar, hogy nem iktatható ki a képernyője.
-
ayo
veterán
én remélem hogy azért inkább folytatások lesznek és nem feldolgozások... jó az persze, hogy időnként kiadják újra, de azért ne az legyen a trend hogy akkor most újra el akarják adni azokat amiket mindenki 10x már megvett :S
amúgy szerintem tökéletesen megférnek egymás mellett a részek. jó dolog a változatosság...
n64 verzióval játszottam szerintem a legtöbbet 3-4x minimum kimaxoltam, viszont sajna a hardver és a játékai öregedettek meg a leghamarabb (mosott grafika, nincs élsimítás, kezdetleges 3ds irányítás-kezelés stb.), ezért inkább már csak polcon vannak, ellenben a GC játékok még mindig kellemesek. -
aya
addikt
Jelentem europark MM-ben van wiiu meg new 3ds xl. Jó áron, mert senki sem hülye
-
aya
addikt
Ellőttem egy 3ds témát... nem megy a kód.. már megint mi ez???? Ja kisbetű lent: a kód beváltható 2016/05/01
Egy szerencsétlen donkey kong témáról beszélgetünk...
-
aya
addikt
Most épp hadakozok a nintendo supportal, mert a 3ds-emen elfelejtettem az email cimemet.... nem ér röhögni 4-5 accountom van.
4 nap volt mire visszairtak hogy melyik régióban vagyok... baz+ mi ez????????????
Anyám nevét is megirtam nekik , nem látják??? most komolyan... mondom másik accountal szedek szetont, a spatoon 40%-ra aham.... ja hogy vásároljak 100 fontért mission adja??? MIIIII EZZZ A SZAR.
Bocs és mindenkinek szép napot.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Nyilván nem így van, ha felfut a kereslet a termék iránt, hülye volna a gyártója lelőni azt. Minden terméknek van egy aránylag gyorsan felfutó, majd hosszasan elnyúló életgörbéje. A Wii U most lehet a csúcson, a 3DS már egy ideje elhagyta azt. A görbe utolsó szakaszára a lassú lecsorgás jellemző, amit a 3DS tesz az utóbbi egy-másfél évben. Jellemzően így szokott véget érni minden műszaki cikk pályafutása, hacsak a gyártó nem talál módot rá, hogy újrapozícionálja azt, időben/térben kitolva ezt a haldokló szakaszt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
TILOS A WAREZ!
(Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- Napelem
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- PlayStation 5
- Wise (ex-TransferWise)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nintendo Switch 2
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- Hori Racing Wheel Overdrive
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest