Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peat;)
veterán
válasz vili13 #11185 üzenetére
Ami engem idegesít, hogy ha fogok és két giga mp3-at rátolok akkor másolja normálisan viszonylag. De ha pár darab fájlt akkor hajlamos azt csinálni, hogy amikor egy fájl 100%-hoz ér akkor ott megáll és gondolkodik. Ez nem a lejátszó hibája, mert mobilwinyó dettó ugyanez a jelenség, rohadt idegesítő és nem a vírusirtó az. S9 is hasonlóan "sebes", talán picit gyorsabb, főleg nagy fájloknál.
Aki meg oledes képekre gerjed s9-re valók itt vannak főleg utolsó oldalon, nemtom hogy sony-ra ezek jók-e, arány ugyanannak tűnik, a felbontást viszont nem tudom passzol-e: [link]
-
bwoay
nagyúr
válasz vili13 #11229 üzenetére
pontosan. nem a kínai lejátszókkal, hanem a kínai ratyi lejátszókkal van gond. ott volt pl a Meizu E3-am, hangminőségben azért nem érte el az iAudiokat, és a fw-el is voltak problémáim, de összességében egy jó kis lejátszó volt, vállalható árral, és olyan fém házzal, amiről sok más gyártó példát vehetne.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Peat;)
veterán
válasz vili13 #11229 üzenetére
Szerintem kicsit túl lett ragozva már, infot adtam hogy olyan is van, garancia nélkül. Bennem azért nincsenek ilyen mély előítéletek, illetve nem is volt konkrét készülékről szó aminek minősíteni lehetne a működését és minőségét. Bár a pixmanian már kapható valamelyik régebbi darab, csak átcímkézve(viewsonic talán), csak velük akar a franc garanciát intéztetni.
-
bwoay
nagyúr
válasz vili13 #11489 üzenetére
ja, nálam kicsit más a helyzet, félreérthető volt, amit írtam. én eddig a Clipet használtam a RB miatt, amit most a klipplüre is fel tudtam tenni, így a sima Clip marad meg játszósnak. mondjuk a lényegen nem változtat. viszont egy IE8 nekem is jól jönne, mert tartósabbnak látom, mint az Atrio, amit félnék begyűrni a zsebembe. Meg a Sennheiseren cserélhető a kábel, és erre biztos szükség lesz előbb vagy utóbb.
-
bwoay
nagyúr
válasz vili13 #11521 üzenetére
mit is akarsz mondani tulajdonképpen? hogy a cx300 meg az Atrio M hasonló kategória, vagy hogy a gyári dugó és az Atrio kb egy szinten van? vagy csak a szokásos "csak az a jó, amit én használok, minden más mélyen alatta van"?
-
bwoay
nagyúr
válasz vili13 #11524 üzenetére
fura, hogy ezt pont te mondod, mert minden egyes alkalommal, amikor füldugót váltottál, az előző típust lényegében átminősítetted használhatatlan szarrá. A cx300-al kapcsolatban még kelletlen megjegyzéseket is tettél, ha netán valakinek ajánlani mertük, mint elérhető árú, vállalható minőségű, belépőszintű darab.
ezzel szemben az én postom egyedül pontinak szólt, mert azt sehogyan sem értem, hogy az Atrio mellett mi hasznát veszi egy olyan Panasonicnak, ami kb a cx300 szintjén teljesít (azon kívül, hogy elajándékozza), bár szerintem inkább alatta.
én az Atrio hangzásával csupán azért vagyok annyira elégedett, mert pillanatnyilag nem rendelkezem jobb füldugóval, plusz nem is ismerek jobbat az adott árkategóriában. Ha találok jobbat és meg tudom fizetni, akkor könnyen lehet, hogy ugyanígy fogok nyilatkozni róla, hiszen erről szól a dolog: mindig jobbat akarunk. Referenciám viszont addig mi más lehetne?
-
bwoay
nagyúr
válasz vili13 #11527 üzenetére
nem értem, miért lenne ez hasonló helyzet, tekintettel arra, hogy a Clip gyári fülese szar, annál az X tartozék füldugója 100x jobb, annál meg az Atrio jobb nagyságrendekkel, plusz utóbbi a gyárival közel megegyező hatékonysággal képes kizárni a külső zajokat, csak éppen passzív módon. nem állítottam sosem, hogy ez a világ legjobb füldugója, ettől még számomra referencia, mivel nincs jobb, a HD595-nek pedig ugyanígy megvannak a gyengeségei, max más területen. A szóbanforgó Panasonickal, cx300-al, vagy a lejátszó gyári füldugójával nemigen lehet egy napon említeni. Illetve lehet, csak sok értelmét nem látom, mert én ugyan elhiszem, hogy a nálad referenciának számító IE8 jobb (szigetelést leszámítva), de árban mondjuk a duplája, és a végén még kilyukadunk ott, hogy ami a Sennheiser alatt van, az szóra sem érdemes...
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz vili13 #11924 üzenetére
Megnézegettem a lejátszókat. Tetszenek. A clip+ nál lehet lejátszási lista szerint zenét indiítani? Mert a sonyericcson teelfonomon ezt annyira megszoktam és szeretem hogy ebből nem akarok engedni. Ugyanakkor nálunk az egyik pc-s boltba ilyen waytek nevű szerkezet van 10 ér vagy az xpertech nevű lejátszó. Ezek nagyon trágyák?
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Tamy
senior tag
válasz vili13 #12057 üzenetére
Köszönöm. Viszont ahogy nézem, ők is csak a Clip-et említik, a Fuze-t nem. Valószínűleg azért nem írták azon az oldalon, amit korábban linkeltem. Ezek alapján viszont ebben lesz az erősebb hw. Így viszont már visszavonom a korábbi véleményem, a Clip kiütötte a Fuze-t. Ráadásul ezen miniUSB van, tehát ez sem hátrány már. Így viszont erősen nyerő pozícióba került
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Tamy
senior tag
válasz vili13 #12060 üzenetére
Saját tapasztalatom alapján hardverigényesebb az ape, mint pl. a flac, de nyilván az mp3 még kevésbé az. Nyilván fontos az energiaigény, de ennyi erővel flac-et sem kell hallgatni.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
themebuilder
senior tag
válasz vili13 #12060 üzenetére
Jelenleg mindegyikből (Clip+, Fuze) érdemes választani a v2-es revíziót. (legalábbis szerintem)
Pár teszt hátha érdekel valakit:
•SanDisk Sansa Fuze Magyar teszt
•SanDisk Sansa Clip+ Bemutató
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Tamy
senior tag
válasz vili13 #12065 üzenetére
Az az igazság, hogy én utálok az mp3 lejátszómmal foglalkozni azon kívül, hogy hallgatom. Számomra az lenne az ideális, ha töltenem sem kéne, sosem merülne le A zenékkel is így vagyok. Időnként (amikor már nagyon unom ami rajt van) kb. az összeset lecserélem és egy jó darabig azt hallgatom. Gondolom innentől fogva sejteni lehet, hogy mennyire van kedvem még konvertálgatni is. Mellesleg azért nem hiszem, hogy annyira drasztikusan zabálná az akkut az ape a flac-hez képest. Amúgy sem úgy hallgatja az ember, hogy elindítja, és hozzá se nyúl a hangerőhöz, de még a pause-hoz sem, amíg le nem merül. Tehát annyira nem mérhető valódi környezetben szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Tamy
senior tag
válasz vili13 #12067 üzenetére
Adok a véleményetekre, nagyon is. Hisz kezdetben indultam az iAudio i9-től, aztán lett belőle a Fuze, most meg már ott tartok, hogy 99% a Clip+. Tökéletes semmiből sincs, erre már nagyon régen rájöttem. De nem értem ezt miért az ape-re hozzátok fel egyfolytában, hogy kompromisszumot kéne kössek. Nem kell, hisz mint bwoay tesztjéből is kiderült a Clip+ röhögve viszi RockBoxal. Kompromisszumot max. a viszonylag rövid üzemidő miatt kell kössek, de ha RB-vel kb. 20 órára nő, akkor már egész jó. Illetve akárhogy is van megmarad gyenge pontnak, és itt kötök kompromisszumot.
-
Uzi74
senior tag
válasz vili13 #12251 üzenetére
Nekem régebben volt TEAC lejátszóm, ami papíron sokat tudott, de nagyon nem vált be.
- az első darab már kibontás után rossz volt(resetelte magát gyakran), vissza kellett vinnem vinnem, adtak másikat.
- Túlbonyolíott menürendszere volt
- Szétesett elég hamar, utána USB meghajtóként volt csak használva
(amíg ment, a hangminőség elfogadható volt) -
bwoay
nagyúr
válasz vili13 #12326 üzenetére
jó ötletnek tartom az első HSZ átszerkesztését (ajánlások, GYIK), de mivel az esetek zömében tényleg mindig ugyanazt ajánljuk, egyszerűbbnek/céleszerűbbnek tűnt csupán a topic címét módosítani. A gyakorlat azt mutatja, hogy megcsinálhatjuk a legkomolyabb, legösszeszedettebb, legalaposabb első HSZ-t is, ha egyszer a fórumozók többsége (és itt sajnos abszolút nem csak a zöldfülűekről beszélek) annyira lusta, hogy 5 HSZ-ig is lusta visszaolvasni, nemhogy a legelső HSZ-ig. Ennek fényében leginkább arra tudnánk használni, hogy első körben elirányítjuk az érdeklődőket oda.
Aki szeretne adott lejátszó(k)ról (vagy csak magáról a topicról) megjelentetni valamit az első hozzászólásban, az írja, vagy a próba topicból linkelje be ide, kicsit elbíráljuk, ha kell, átszerkesztjük, aztán ha összejön egy épkézláb HSZ-re való, akkor beillesztjük. VAGY marad minden így, ez tőletek függ.
[ Szerkesztve ]
-
pepimano
csendes tag
válasz vili13 #12335 üzenetére
az első linked hozzászólását sajna eddig nem találtam
köszi, hogy visszakereseted nekem!
ki is próbáltam, működikegy gonddal kevesebb
már csak a Sony-hoz kell szereznem kábelt
kicsit sajnálok mocsok drágán ilyet rendelni a földgömb túloldaláról
utángyártott is jó lesz, ha működőképesköszi minden linket, körülnézek
ha felélesztem a kis kütyüt, írok ide a tapasztalatokról -
Bjørgersson
félisten
válasz vili13 #12402 üzenetére
Most is Sony-m van, télen lenne 3 éves, csak elszaródott a csatlakozója és nem tudom se tölteni, se zenét rakni rá, de nem is akarok mégegyszer ilyen drágát venni. 2007 decemberében 30k-ért vettem. Na de akkor lényeg a lényeg, ne habozzak, vegyem megy nyugodtan a Clipet.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
bwoay
nagyúr
válasz vili13 #12497 üzenetére
azoknak biztosan reménytelen, akik képesek oldalakat panaszkodni arról, hogy ők már 2x küldték vissza a lejátszót, mert halk volt, a volume menüpont meg nem volt a helyén. nyilván ez a könnyebb, meg célravezetőbb megoldás, minthogy egy keresőbe begépelve 3 kulcsszót kb 2 perc alatt megtalálja a megoldás...
egyébként mindegyik panaszra válaszolnak, azért az durva. erről az a vaterás csaj jut eszembe, aki US-ből rendel fotós holmikat, olcsón, de mindig rengeteget késve. ezért szórják neki a negatívokat, de amúgy tök megbízhatónak tűnik, csak alkalmanként 3 hónap után kapja meg a delikvens az objektívet, vagy akármit. Így vagyok a pixmaniával is: nekünk pontival kb 2-3 hét alatt jött meg a Clip 8-10 nap helyett, de annyival olcsóbb volt, hogy gond nélkül kivártuk. Szerintem megérte, megint onnan rendelném.
-
Zozzant
addikt
válasz vili13 #12596 üzenetére
Félreértesz, nem kértem, hogy a formátumok között is kalauzolj. Mp3 lejátszó, transmitter, nem szivargyújtós, ezek a fő csapásirányok Az előbbiekben jött a többiektől értelmes lehetőség (aki megértett), az 58$-os eddig a bíztató, ezeket köszönöm.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
bwoay
nagyúr
válasz vili13 #12598 üzenetére
örök igazság: csak annak tudsz segíteni, aki hagyja. ha az az egyedüli szempont, hogy legyen benne fm-transmitter, és minél olcsóbb legyen, a többi lényegtelen, akkor ott van, sok sikert hozzá. nem kell ezt erőltetni, látod, hogy nem vevő semmilyen jótanácsra.
-
rakal
senior tag
Én tényleg nem akarok ancient korokba visszamenő vitákat generálni,csak arra kérlek,nézd meg a videot,amit ez a készülék kínál.Ha ezeket nyújtja a garancia időn belül,már miért is lenne hulladék?.Szóval erősen értelmezhetetlen a hozzászólásod,sorry...
Ja egyébként én már évek óta használok ilyen "hulladékokat",és igazából meg vagyok elégedve velük,szóval nem tudom,mitől érzed magad ilyen előkelő helyzetben,hogy bármilyen készüléket lehulladékozz,de tedd ezt,ha neked ez örömet okoz,a multimediatörténelem fog fölötted pálcát törni.....
Májd 1-2 év műlva meglátjuk,mi lesz a Sandisk termékekkel,addig enjoy the situation...[ Szerkesztve ]
-
Zozzant
addikt
Kinőttem már abból a korból, hogy csodát várjak olcsón, és nem is csodát kerestem, a lap alján ott van pár "Reviews for:", tehát egyelőre erre hagyatkozva (gondolom te még nem próbáltad) próbálok mérlegelni, mindent a helyén kezelve. Csak úgy hozzátéve a témához, Neked mond az valamit hogy a nappalimban preludium hangfalaim vannak, hogy mi hajtja azt nem mondom el mert célom nincs vele, csak nem értem az ismeretlenül felém kialakult előítéleted, azaz nekem most nem "terelgetésre" volt szükségem, hanem konkrét eszközre. Azt azért köszönöm, hogy óvni próbálsz, csak ennyiről lehet szó.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
válasz vili13 #12610 üzenetére
1. Gen-es iPod Touch volt D2 elött és estére mindig behalt, arról nem is beszélve hogy halk volt és minőségre meg sem közelítette a kis Cowon szintjét. A 15órát igen keveslem, mert nem pár hónapra, hanem akár évekre is tervezek egy lejátszót és az akkuidő csökken a sok használattól.
Tudom, hogy hardvertől is függ meg a használt fejhallgató sem mindegy, de ebben a kategóriában nem hiszem, hogy olyan sok lenne a különbség, hogy megérje lecserélni. Amúgy D2-nél nem tapasztaltam sem torzítást sem alapzajt és eddig minden zenémmel jól el volt. RB-t még nem raktam rá és nem feltétlen szükséges csak érdekelne mit javul a készülék anélkül, hogy buherálnom kéne.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
válasz vili13 #12612 üzenetére
Na igen a Clip+ ára nagyon durván emberbaráti. Majdnem 3 kijön belőle edigital-nál 1 D2-es árából. Mondjuk barátnőm jelenleg KM900 Arena-n hallgat zenét, de jövő hónapban lesz úgy is az évfordulónk és akkor egy ilyen csöppséggel lehet meglepem.
Valami boltot esetleg nem tudtok ahol kipróbálhatók a lejátszók? Kíváncsi vagyok, mondjuk egy S9-et vagy vmi régebbi iAudio cuccot is meghallgatnék.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
mclaren777
senior tag
válasz vili13 #12778 üzenetére
Gyári fülessel igenis kell az EQ, de nem a gyári hangképek, hanem amit saját magad állítgatsz be. Ha megfelelően behangolod a gyári füles is egész jól szól, leszámítva a mély hangot - abból elég kevéske van így is.
Akinek több kell, tényleg egy agybadugós füles lehet a megoldás és akkor már lehetséges, hogy valóban nem kell EQ-t használni. -
Veron
addikt
válasz vili13 #12781 üzenetére
jó, csekkoltam. minimális fényerőn, mindenféle energiagazdálkodási opciót beállítva, kb. negyed hangerőn, többségében 320 kbps mp3-akkal, nem nyomkodva bírt 8-8,5 órát leraktam az asztalra bekapcsolva és 8,5 óra múlva kikapcsolt. kb. 7 óránál járt 50% körül (ami reális is lenne), majd a maradék 1 órában leesett 50%-ot a töltöttség. ezek fényében mondjátok meg pls, hogy érdemes visszavinni a kb. 4 hónapos lejátszót, vagy ez ilyen, és ennyit tud?
kösz![ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest