Hirdetés
- World of Warships
- Call of Duty: Black Ops 6
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Le Mans Ultimate
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tikakukac
titán
válasz instantwater #154823 üzenetére
Első kör: koloriméter. Egyfelől beméri neked a max fényerőt, plusz homogenitást és fehéret is, másfelől helyrerakja azt, amit a Win alapból nem tud. Az iszonyatosan elmászott színeket. El nem tudod képzelni egyes kijelzők mekkorát ugranak 2 perc alatt csak azért, mert a piros az piros, a zöld a zöld a kék a kék.
Teljesen biztos a halál és a kiolvasott kijelző. Minden máshoz pokoli sok adatbázist kell összefésülni, mire abból eredmény lesz.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Pikaa #154824 üzenetére
Fotó és videószerkesztés TN alatt laptopban? Azt úgy átgondoltad? Értelme a PS elindításának nem sok van ezeken.
Az új kitételt sem nagyon értem ennyiért amit adnak, azon tényleg DOS-t szabad használni max.T450s van aprón 75k IPS panel, SSD és minden amit akarsz. Ha kell HDD-t is rakhatsz mellé és kész is vagy.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
De nem tudom mit és hogyan akar futtatni. Nekem asztalin mikor hackintoshoztam is futott virtuális gép nonstop. Futott benne 3 pici program. Ezért kéne leírni, neki mire kell. De mondjuk 8750H fölött sem sok más van, szóval maradnak ezek.
Őszintén jó kérdés mit kéne vennie. Valami összefoglalót, meg kis körbeírást elfogadok.
-
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz faloptom2 #154875 üzenetére
Ezt az optika meghajtó és 13" dolgot hogyan gondoltátok? Eleve egy érdekes kategória, egy ilyet tudok élből, E736 Fujitsu. De ez is 3 éves, ilyet boltból szerintem olyan eséllyel kaptok, mint fehér hollót. Más szerintem nincs, ez volt az utolsó ilyen.
Amit kerestek, így, az nincs. És sajnos nem, a 14" sem előre lépés. Az optikai meghajtó és kicsi gép sok-sok éve bajos, úgy 4 éve a 14" is hagyja el sorban, de a 15" is.
-
Tikakukac
titán
válasz kleinguru #154877 üzenetére
Egyfelől ha felesleges úgyse indul el, nincs gond, megy az integrált.
Amúgy nem tudom mi a gond, bruttó 250-es kereted van akkor kérsz a 235k-s 450 G6-ra egy 4GB bővítést és SSD cserét. Az ott körül lesz a végén, ha nem kell a HDD.
-
Tikakukac
titán
válasz faloptom2 #154880 üzenetére
Probook 430 G6 8/256 konfiggal 250k alatt megvan. Ebbe egy terás SSD-t is beledobhatsz, 16 GB RAM mellett, sima ügy ha okosan megoldod még a 300k-ba is belefér egy ilyen telifullos gép.
Van még Thinkbook 13s. Ami. Nekem ugye a ThinkPad sorozat közel áll a szívemhez, nehéz tagadni, hogy voltak fanboy korszakaim is. De ezt nem is rejtem el, régen ezek tényleg ikonikus dolgok voltak. Ez a gépsas tud dolgokat. Kijelző, ház, kinézet, pipa. Akksi idő is van. Csak robusztusság nem nagyon. Mindegy, kalapba elfér ha megnézitek.
És UX331 Asus Zenbook. Ez ultra akciós NV grafikával fél terrás SSD-vel 250k. Egyúttal minőségben azért ez a harmadik.
Ennyi, nézzétek meg, mivel hölgyről van szó, szerintem ez inkább lesz érzelmi kérdés, bár mindig van kivétel
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz beer1 #154884 üzenetére
Nem.
Tudod milyen kártya a 1050Ti? A belépő alja, az aprón 30k-ért szórt VGA. Medium grafikán FHD-n az AAA címek ütögetik a 30fps-t. Egy Metro Exodus 20fps. Nekem sima Adobe alá van ilyenem. Nem gémre. Az ott indul, hogy 1660Ti és 2070. Most rakok össze havernak asztalit, átmentem most az updatelős folyamaton.
310 forint gyerekek a dolcsi. Az euróért lassan a vesédet eladod. Eddig is pokoli drága buli volt a géming laptopon, mostanra meg főleg. Ezek 250-300k árkeretek és gépek arra jók, hogy a most kint lévő dolgokat elvigyék 30fps-el, medium nagyon mákosan medium-high grafikán. 1 év múlva kezdődik a medium butítás. 2 év múlva a HD felbontás. 3. évre kakukk. És jöhet a kövi, megint 300k-ért. Pénzégető biturbo.
Az i7 pedig, nos, érdemes megnézni hol CPU limites egy 1050-es rendszer vagy akár 1060-as is. Bizony, i3-as dolgokat is látniA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
Tikakukac
titán
válasz beer1 #154906 üzenetére
B@szki, ilyen kártya van az asztalimban, hadd tudjam már mi fut el rajta
Leírtuk pontosan és érthetően valamint te magad is utána tudsz olvasni mi fut el rajta és hogyan. Ez a videokártya egy 3 éves, alsó-közép kategóriás kártya. Innentől kezdve jöhetsz élsimításokkal, amiről szó nem volt és elmúlt 5 éves játékokkal, ami tök új, mert eddig erről sem volt szó. A grafikai buzulás az ettől a szinttől 4 fényévnyivel található jobbra
Időtállóságról volt szó. Nos, az ebben nincs.Először akkor döntsd el mit akarsz, utána realizáld ezt a keretedhez. De amit semmiképp ne csinálj, az a létező és valós tények görbítése. Mert utána úgyis pofáncsap a szaggató Metro. Mint engem
-
Tikakukac
titán
Hü.
Tehát kellene akkor egy 17"-os E-s Lenovo vagy Dell Latitude/Vostro, amiben nem FHD a panel (hanem 900p-s TN szutyok vagy 4K IPS, ez így nekem elég érdekes kérés), 150k-ért? Ez új ár?
Kereső segített: nem, hogy üzleti jellegű gép nincs ilyen, de még a konzumer szemétből is csak egy 330-as ideapad van. Ennyi. Semmi más Szóval az igényeket nagyon át kell dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz PitkyePadvan #154929 üzenetére
Veheted egy kalap alá már őket nyugodtan.
-
Tikakukac
titán
Nem annyira érzem át, mert itt nagyon sok a fura dolog.
Dedikált GPU-t nem akarok, mert játszani nem fogok rajta és feleslegesen ne fogyasszon és melegítse a gépet.
Úgy 6-7 éve alap dolog az Optimus és társai. A második vidkari be sem fog kapcsolni, nem fogyaszt semmit, nem melegít semmit.
FullHD-t nem szeretnék, mert 17colon kifolyik a szemem a kis betűméret miatt.Egyfelől a f0s TN panelek miatt folyik ki a szemed, másfelől nem ez a megoldás Gondolom a telefonodon is direkt keresed a 10 évvel ezelőtti felbontású modelleket. Betűméret 125%-ra és kész is vagy.
Egyáltalán nem a legújabb szériát keresem egy i5 2mag/4szálas kivitel teljesen megfelelne.
Még mindig nem tudjuk, hogy akkor mit is keresünk. Összefoglaló plz.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
A jó hír, hogy újonnan ha mégis vennél valamit, akkor nincs ilyen gép közel-távol sem.
Úgyhogy használt only. Pörgettem egyet az aprón, ami van 17" az ugyanaz a szint, amitek most is van, egyszerűen ez a kategória nem csak újban halt ki, régen sem ment. Ezáltal használt sincs kb. egy deka se.
-
Tikakukac
titán
válasz szatocs1981 #154964 üzenetére
Attól függ az a 200 euró diffi mivel jár. Ha 3 év vs 1 év garival, akkor nem nagyon.
-
Tikakukac
titán
válasz szatocs1981 #154967 üzenetére
Hát akkor a refurb, mint olyan elég hamar elveszti az értelmét.
TN az kijelző. Felbontás legalább már van, haladós. De 200k körül én is elvárnám már, hogy ne ilyen takony legyen megjelenítőm.
-
Tikakukac
titán
Nagyjából igen. Plusz nincs az a 1,5" nem akkora diffi kijelzőben, hogy megérje rá építeni egy teljes modellpalettát.
Én már nem tudom mit vegyél. A 17"-os vállalati gépek, amik nem nagy otromba munkaállomások fél évtizede be lettek csukva. Dellnél is, Lenovonál is. Meg kb. mindenhol. Ezért nem találod, amit keresel. Mert igazándiból nincs.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz dzsi23 #154996 üzenetére
20-30-40-50k körül bármi lehet, plusz szerelés. Gari akksira és töltőre teljesen más, jellemzően fél év max 1 év. Ha ragasztott is valamilyen módon, akkor az otthon macera. Másik kérdés kiadnak-e ilyet a szervizből neked kp-ra is.
Kérdések tömkelege, választ nem tudom. Közöm nincs ezekhez a gépekhez. Másodikról még gőzöm sem volt, hogy létezik.
-
Tikakukac
titán
Lehet nem egyetérteni velem: sorold akkor a nem workstation nagyvállalati 17"-os notikat Dell és Lenovo fronton Lenovonak régen is csak W-s sorozatból volt ilyenje, amikből lett most a P széria, amiből van slim sorozat, de ez egyfelől millás tétel, és még mindig nem az, amit keresünk. Dellnek volt XPS 17-je régen egyedül, ami hozott egy minőségibb szintet, de ez sem volt kifejezetten vállalati, inkább prémium konzumer. Az 8 éves gép. A keretedbe belefér, mondjuk ez a gép akkor volt ütős, amikor én elkezdtem dolgozni a szakmában. Nem ma volt
És ennyi. Done. Minden más ami 17" ugyanúgy nagy hombár lesz. Precision meg P-s Lenovok és a lista vége. Hacsak nem akarsz HP-t.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz lolchief70 #155026 üzenetére
Attól függ. Ha tetszeni veszed és nem használni, bátran. Ellenkező esetben a serpenyő 2 oldalán elég durva felborulás van
-
Tikakukac
titán
válasz instantwater #155031 üzenetére
Ha valami nem tiszta vagy nem használod, ne nyúlj hozzá. Ezt sokan megteszik, egy BIOS jelszót kikapni nem lehet csak úgy, sőt, sok esetben most már sehogy ha mégis elfelejted. Ugyan ez igaz egy rakat másik beállításra. Van Windowsra Battery progi, tedd fel, ott állítgasd.
-
Tikakukac
titán
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- ÚJ HP 250 G9 /2027.11.06. GARANCIA/INGYEN FOXPOST/12th Gen Intel Core i3-1215U/512GB NVMe SSD
- Macbook pro 2020 M1 13"
- Asus K50IE 15.6 Intel T4500 6 RAM 320 HDD NVIDIA GT 310M 512 МB
- Dell Latitude 7490, 14" FHD Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 3510, 15,6" FHD, I5-10310U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Apple Magic Trackpad 2 - Space Gray (asztroszürke) MRMF2ZM/A
- HP Envy laptop 13.3"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest