Új hozzászólás Aktív témák

  • Archanon

    őstag

    Uff!

    Segítséget szeretnék kérni, egészen "kicsikét". :) November 6-án lejár a Telenornál az előfizum (Smarttarifa 3), és amint ez megtörténik, süüüürgősen szeretném elhagyni a társaságot. Nem tudom miért remélem, hogy jobb lesz máshol, de eddigi tapasztalataim csupa mérgelődésből álltak - lefedettség nonstop elvész, bizonyos területeken semmi térerő, se net (Fót környékén vasúton totál behal az egész), ráadásul szerződés közben még árat is emeltek, valami havi +800 Ft-ot, ez nekem nagyon szúrja a szemem. Annak idején 50%-os akció keretében vásároltam náluk Xperia Sola okostelefont, nagyon szerettem, aranyos kis készülék volt, még ha olykor szanaszét fagyott is. Sajnos sikerült a forgalom áldozatává válnom fél év után, és jól összetörtem a combhúsommal együtt, javíttatása meg drágább lett volna (teljes alaplap és kijelző csere), mint feltöltőkártyásan újonnan a telefon. Így hát visszafanyalodtam a nyomógombos Nokia-k egyikéhez, nem is tudom melyik volt már... 3 hónap viszont sok volt abból, hogy kvázi a semmiért fizetek havi 5-6 ezret, ezért tavaly nyáron vettem egy Xperia Tipo-t használtan, gondoltam ezzel majd kihasználhatom az előfizetésem jórészét, ami így is lett; no de a készülék maga nem nőtt túlságosan is a szívemhez.

    Eljött hát az ominózus utolsó hónap, és rögvest szolgáltatót, valamint készüléket szeretnék cserélni, immár kicsit magasabb igényekkel. Alaposan utánanéztem a dolgoknak, találtam jó pár potenciális példányt, de nem tudok dönteni, mert mindnek van valami bibije, ami miatt nem annyira jó, mint a másik...

    Amire használnám, illetve igények:
    - Új, lehet tepsi is, amennyibe kerül
    - természetesen általános telefonálás (ezt sokat akár napi 1-2 órát), SMS olykor
    - könnyű kezelhetőség, gördülékeny, fagyás és lagmentes felhasználói felület, a telefon ne keljen önálló életre (Tipo rendszerint ezt csinálja, hidegben meg konkrétan használhatatlan)
    - interneten böngészni sokat, Facebook-on chatelni sokat (igazi függő vagyok, ha egy bizonyos valakiről van szó)
    - szép kijelző, gyűlölöm már a pixeleket számolgatni
    - multimédia ezerrel: napi 2 órát vonatozom, még 1 órát egyéb tömegközlekedési eszközökön töltök így a minőségi zenehallgatás alap, és ha már készüléket váltok, azon tudjak filmet is nézni (akár felirattal!!). Fotózás alap.
    - A Windows nem tetszik.

    Szolgáltatók közül számomra a Vodafone kínál megfelelő csomagot: Go+ (2 éves szerződéssel). Jelenlegi akció keretében a következő számomra szimpatikus termékeket lehet kapni ezeken az árakon:

    Samsung Galaxy S5 - 65k + havi 10k
    Samsung Galaxy S5 mini - 15k + havi 10k
    Samsung Galaxy S4 - 15k + havi 10k
    Samsung Galaxy S4 mini - 20k + havi 7k
    LG G3 - 50k + havi 10k
    LG G2 - 30k + havi 8k (2 év) vagy 1 Ft + havi 10k
    HTC One (M8) - 75k + havi 10k
    HTC One - 20k + havi 10k
    Apple iPhone 5s 16 GB - 65k + havi 10k

    Ezek közül a leginkább az LG G3 szimpatikus, illetve az S5, csak drágák egy csöppet (a HTC One M8 emiatt tiltólistán van nekem, de ha nagyon muszáj gyűjtök még egy kicsit, csúcs az a teló is). Az Ájfón hasonló áron filmhez talán már kicsi nekem, nem akkora nagy előrelépés méret tekintetében, mint szeretném, noha nagyon szép kijelzője van, éppen ezért veri nálam az S4 mini-t illetve vetekszik az S5 minivel, de még az LG G3 kijelzőjét is megközelíti szerintem. Az S4 mini-nél zavaró pixelesedést tapasztalok, és láttam már szebb kijelzőt, de az ár hívogató. Megfontolandó az S5 mini is, méretben egész jó, még kompakt, szép is, amire nekem kéne talán elég is lenne, de ugyanilyen áron már sima S4-et veszek, ami méretben sokkal inkább bejön, hiába nincs benne vízállóság, meg porvédelem (igazából ez a kettő szól az S5 mini mellett). Vajon megéri-e az S4 manapság? Hasonló áron HTC One van (elég korlátozottan), amiről szintúgy csupa jót olvastam, valamint a dizájn nagyon bejövős, a kamerája viszont nem túl jó. LG G2-nél kár, hogy levehetetlen hátlapja van, és amúgy se túl extra a megjelenése. Az összes többin kívül mondjuk ezt még nem fogtam a kezemben.

    Igazából két mezőny közül kéne dönteni (árak, tudás), és ezeken belül is.

    1. X vs. Y vs. Z
    - Samsung Galaxy S5 - víz, és porállóság, ujjlenyomat olvasó, Full HD, tök klafa, jól néz ki, igazi prémium
    - LG G3 - szép nagy, legcsodálatosabb kijelző amivel valaha találkoztam, ezért is szerettem kb. bele: viszont állítólag meg-megröccen, olykor zavaróan is a proci és felbontás miatt. Hosszútávon vajon mennyire bírná?!
    - HTC One M8 - rohadt drága, de extra jól néz ki, és bőven kielégítené az igényeim legjavát
    - Apple iPhone 5s - Vajon érdemes lenne megvárni a 6-os szériát? Méretben a 4,7 inch szimpatikusabb, de tuti ultradrága lenne még előfizetéssel is.

    2.
    - Samsung Galaxy S4 mini
    - Samsung Galaxy S5 mini
    - Samsung Galaxy S4
    - LG G2
    - HTC One (M7)

    Felmerülnek olyan kérdések, hogy megéri e most vásárolni készüléket, meg szerződést is kötni? Szoktak-e lenni jobb akciók? Mi lesz az ájfónokkal, vajon lezuhan az áruk?

    Töröm a fejem, töröm a fejem....... de mindenképpen jól akarok választani. Ez hosszú lett.

    Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

Új hozzászólás Aktív témák