Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
deadwing
addikt
válasz Fiddlestick #33620 üzenetére
Én lehet visszamegyek majd.
Nem bírom ezt a ZEC meg BTC ralizást... mikor váltsam be, meg mennyit... Tiszta idegbaj.
Ha visszamegyek, akkor csak BTC lesz oszt kész.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz Tamás9x #33623 üzenetére
Nem a tanulásról van szó... 2013 óta 1200 hsz-em volt a ebben a topicban
Nálam fontos az, hogy mennyi időt meg idegeskedést jelent a folyamatos figyelés, tranzakciók bonyolítása, stb...
Van hogy megéri azt a pénzt amit pluszban nyernék, szabadidőre cserélni...60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
Troll ON.
Én meg azon gondolkodom, hogy lehet kéne külön amd meg külön nvidia bányász topic
Olyan jó mikor oldalakon keresztül megy a bios mod meg vram időzítés eszmecsere, ami nyilván hasznos, de én meg nvidiásként csak görgetek...Troll OFF.
Valaki visszatért már nicehashre rajtam kívül?
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
Többek között azért, hogy ne kelljen nekem szenvedni azzal, hogy btc legyen belőle, de ezt már korábban kifejtettem.
Persze lehet, hogy az én álláspontom is változni fog.Akkor is azt bányászik, ha több algót állítasz be?
Nekem az ETN teljesen gyatra 1080-as karikkal, így én ebből a buliból kimaradtam...60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz bobalazs #34619 üzenetére
Igen, én még ragaszkodom hozzá.
Azonos power limit mellett, kb 1% amivel gyorsabb. De ha az EWBF-be kikapcsolom a fee-t, ugyanott vagyok.
Tudom, ti nem limiteltek. Lehet nekem se kéne. Olvastam a levezetést...Szerk: megnézné más is 1080-al? Gyanítom, hogy a gddr5x ami miatt én alig látok különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
Valaki segítsen pls, aki cryptopay tulajdonos.
Ha nekem már átterhelték a kártyáról a rajta lévő pénzt az euro accomra -legalábbis ez látszik, ha belépek-, attól még ki kell töltenem a card unload formot vagy sem?
Nekem nem világos...60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz Dexar007 #36146 üzenetére
Minél több levegő van körülöttük annál jobb de nyilván nem jelent annyit. 5-6 fokot esetleg. Ha hosszában bordázottak a kártyák, akkor annyit sem.
Nekem csak egyszerűen nem tetszik, hogy olyan ferdén állnak
Persze semmi közöm hozzá, ha neked jó úgy akkor hadd menjen60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
Az ez idáig probléma mentesen futó 1080-as rigem, 1 hét dstm után ma reggel ilyet produkált, köszönöm szépen
Gyanús, hogy az a sebesség többlet amivel gyorsabb az ewbf-hez képest, iszonyat nyírja a vrmeket, különös tekintettel a vram vrmre, mert ugye gpu fogyasztáson nem látszott a plusz teljesítmény... Ezek csak tippek, de majd utána megyek jobban ennek. A gépem egyébként csontra volt fagyva reggel, restart után minden kártya elindult, de nem hagytam otthon egymagában mert iszonyat égett műanyag szagot kezdett árasztani magából.
Hálistennek nem gyulladt ki semmi, de ez akkor is nonszensz. Kurva mérges vagyok most. Azt is ki kéne deríteni, hogy ilyenkor mi folyik ki és honnan is pontosan...A képek:
Szerk.: nem is a a vrm-ek környékén jön az izzadás, így gondolom a panelból jön ki valami szar... szét fogom kapni az egyik karit aztán meglesem közelebbről... már ha valakit érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz subaruwrc #36332 üzenetére
My problem, kösz. Eddig kutya baja se volt, ez a bajom, meg az hogy nem tudom az okát.
A cucc kilökődés pedig konkrétan mai. Ha megnézed nem volt ideje még koszt sem felszedni.
Ez a bajom. Ami változott, az csak a másik miner progi.(#36335) subaruwr: igen, auto venti. Ha a gpu 65 fok, a vrm mennyivel lehet több? Ha mondjuk 30 fokkal, még azt is el kéne bírják.
(#36336) Janou: fél évesek kb. 4 db csinálta ezt egyszerre és 1 napon. Ugye milyen érdekes!
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz subaruwrc #36338 üzenetére
Nem pusztultak meg a kártyák.
Működnek, csak kicsit büdösek
Leállítottam őket egyelőre.Kérdés, hogy most újra padozzam-e őket?
Ja még valami. A kártya elején jött a több trutyi, ott meg nincs vrm... Meg ha megnézed a gpu egyik csavarjánál is. Mondjuk ha felrottyant a panel, akkor a vram padról is jöhetett. Ezért utálom a backplate-s kártyákat, nem látni semmit. Ráadásul a G1-nél le kell szedni az egész hűtést, hogy leszedhessem a hátlapot.
Lesz hétvégén dolgom, azt hiszem.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz bobalazs #36366 üzenetére
Fú baszki, van ám arc, nem kicsi!
Én meg tőled nem vártam volna ezt, pláne hogy privátban is segítettem neked, egész szép kis levelezést folytattunk le.Még egyszer leírom. Ez előtt nem volt ezzel problémám, 65% limittel hajtottam őket és nem voltak melegek. Semmi nem indokolta ezt a hibát. 100% limit, na hagyjál már
De nyilván egyszerűbb köpködni, de hogy pont rám... na ez kicsit erős.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz bobalazs #36407 üzenetére
Anno amdket nem úgy futtattam. Illetve úgy, de saját ventiprofillal. Hidd el, oda szoktam figyelni.
Ezt meg az nvidia kártyák nem indokolták, mert nem voltak melegek egyáltalán... gondoltam így a ventik is jól járnak. Több sziszegős és kiszáradt ventihez volt szerencsém a múltban, mint ahány tönkrement gpuhoz. Kártya nálam még nem halt meg 1 sem.
Egyébként még azt sem tudjuk, hogy pontosan mi is okozhatta ezt a problémát... de sztem nem is fogunk rájönni. A hétvégén újra felélesztem őket, aztán ennyi.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz sanzi89 #36410 üzenetére
Pont ez az, nem volt látható + GPU hőtermelés.
Nem is lehetett 65% limiten.
Ezért furcsa az egész. Valami megpumpálta vagy a vram-ot vagy a vrm-et, de hogy mi?Én még mindig Yany kollégával értek egyet, mindenképp az egyedi venti profil a legjobb megoldás, ahol mondjuk 80 fokra már van egy 100% érték. Fix és nem 100%-os fix, könnyebben bajt okozhat.
Mondjuk az is igaz, hogy jelen esetben semmire se mentem volna az egyedi ventiprofillal, mert a gpu nem rottyant...
Ez az egész egy jó kis X akta.
De be is fejezem, mert már nekem is unalmas a téma60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz deadwing #36423 üzenetére
Jelentem, minden kártya jól van.
A problémát a moduláris vezeték tápba menő csatlakozásának beégése okozta.
Nagyon rohadék módon égett ez be, ugyanis kívülről nem látszott, sőt, a kártyák tesztelése előtt még rá is mértem az ágakra, mindent rendben találtam. Akkor derült ki minden, mikor kihúztam a dugókat.
Nagyon furcsa ez még mindig.
3 db 1080 volt 1 ágon. Mégis mi az isten zabál a riseren keresztül ennyi áramot? VRAM?? Jó, láttam már elégett riser csatikat, de hogy ennyit zabálna a vram, hát eléggé meglepődtem most... Meg az FSP miért ilyen gyenge csatikat használ a kábeleken 74 ezerért? Ez egy régebbi 1200-as táp, de van ebből egy majdnem vadi új, ott is ugyan ilyen kis szar dugaszok vannak a végén, ja és... MÁS LÁBKIOSZTÁSSAL. Ez is mi már? Még véletlenül sem tudtam felhasználni az új tápom kimaradt kábeleiből egyet sem
Majd ha időm engedi, csinálok egy árammérést ezeken a csatikon, mert roppant mód érdekel hány amper az annyi.Konklúzió: moduláris tápoknál nem árt beiktatni egy preventív átnézést a csatik környékén akár 2-3 hetente...
+1 tennivaló: meg kell nézzem, hogy a power limit tekergetése milyen módon befolyásolja a VRAM intenzitást és ezzel a riseren felvett áramot.
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz Melorin #36676 üzenetére
Számít az, de kérdés, hogy megéri-e?
Megnéztem most és forróak a csatiknál a kábelek.
Azt hiszem a vram tuningot el lehet felejteni... Vagy beforrasztom direktbe a kábeleket.
Ráadásul csak +300 van nálam most a vramon... ennél sokkal durvább tuningokat látok egyeseknél.[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
-
deadwing
addikt
válasz bobalazs #36691 üzenetére
Nem gond.
Amúgy is tanultam az esetből, nem akarok több fehérfolyást, így visszatértem a jól bevált saját ventiprofilhoz.
Ezzel most kb 15-20%-al jobban pörögnek a ventik.
Noha tudtam, hogy az equihash szereti hajtani a vramot, de hogy ennyire... na azt nem hittem volna.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz subaruwrc #36698 üzenetére
Most 2 megy egyről, vram tuning nélkül. Így OK.
Ebbe a rigbe amúgy sem tervezek már 6 kártyát -csak a szilveszteri móka miatt volt benne ennyi kari, át kellett rendezni mindent-, 1080-nál szűkös a hely a kártyánként 150W-nak.
4 az még oké, úgy érzem most.[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz nandi17 #36738 üzenetére
Az a baj, hogy ezek a régebbi gpu-k megeszik a nyereséget villanyból
Nekem volt 980 Ti, ami annyit, vagy kicsivel többet ment mint egy 1070, de több mint 2-szer annyit zabált1060 vagy 1050 Ti kezdésnek jó lehet.
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz Tamás9x #36763 üzenetére
Tisztázzunk már valamit.
Tudom, hogy fáj neked, de nem a satás vége égett meg, hanem a tápba menő vége az összterhelés miatt.
Több mint fél éve használok ilyen risereket -akkor még csak ilyet kaptam-, semmi bajom velük, pedig sokallom azt a 6A-t egy satás csatinak.
Nyilván nem ilyet vennék már, ha kellene most, de ez van és ezt használom.Másik dolog. Hihetetlen mi megy már ebben a topicban. Elbasztam 1 dolgot, igen, így van. Nem néztem meg, hogy a táp gyári csatija mennyi összterhelést bír el. De közzétettem a hülyeségemet, más nehogy így járjon. Erre mi megy itt? Nagyokosozás, meg prózás, tele szájjal a másikon röhögés, én megmondtam melldöngetéssel.
Komolyan, nem értem itt néhány ember viselkedését...(#36765) AAntii: ezzel sajnos maximálisan egyet kell értsek...
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz Tamás9x #36780 üzenetére
Értelmezés...
Mi közöm nekem a sata csati elégésekhez?
Egyébként arról, hogy 1 ágra hány riser a max, elvétve volt csak szó, azt lehet nem is olvastam... Folyton az égett satáról ment a szövegelés.
Egyébként ha még mindig itt tartunk, szerintem nem moduláris táp esetén mehetne rá bármennyi... a probléma a moduláris csatlakozóval volt. Nem a kábel, nem a táp terhelhetősége, hanem a csatlakozó. De ezt te is tudod.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz Tamás9x #36786 üzenetére
Elismertem a hibámat, nem?
Mit akarsz elérni? Fejbeszúrjam magam vagy mégis mit szeretnél?Nem értem ezt a vitatkozás/önigazolás mániát sem nálad. Miről kellene vitatkoznunk?
Én nem vitatkozni akartam, csak arra reagáltam az előbb, hogy égett sata képeket linkeltél nekem, mikor köze nem volt a hibához, persze nyilván nem erre reagálsz hanem nyomatod az előző témáról a dumát, amin már elvileg túl vagyunk. Jól nyomod, ténylegÚgy gondolom itt az idő kicsit read only módot gyakorolnom, közben megpróbálok egy másfél milliméter átmérőjű sodrott kábelt 12V-on 12 amperrel elégetni. 15 év alatt lehet sikerülni fog
-
deadwing
addikt
válasz st3v3np3t3r #36799 üzenetére
Nincs esetleg most olyan algó amit kizárólag CPU-val lehet bányászni? Nem tudom, kérdezem.
-
deadwing
addikt
Visszatértem... kezdetnek mondom nicehash.
Az normális, hogy a profitability calcja pont a dupláját hazudja mint amit látok mining közben? Hát basszák meg... pedig már majdnem beruháztam megint
Poolokkal is szenvednék de már úgy lemaradtam az évek alatt, hogy nem tudom mivel érdemes most foglalkozni, 3070-es kártyákkal.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz Tocso76 #59090 üzenetére
Pontosan így történt. Jó kis kutyapénz...
Nem tudtunk versenyezni a nagyobb poolokkal sajnos, aztán le is lőttük mert elfogytak az emberek. Pedig mindenhol reklámoztuk, be is jött párszor 2 orosz ember valami irdatlan kapacitással, de még az is kevés volt. Talán innen voltak 5-en összesen...
De épp tegnap kerítette elő a komám a pool tárcáját... aztán 1 órán keresztül sírtunk, hogy mai árfolyamon kb 80 millió Ft-nak megfelelő kiutalás történt onnan a bányászoknak. -nem nekünk- Na, ez az, amin nem szabad sosem még csak elgondolkodni sem
Maga a vas jól ment amúgy, supportot is adtunk, foglalkoztunk vele, csak korán feladtuk... de utólag könnyű okosnak lenni ugye
Utolsó kiutalás 2014.01.13. RIP60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
Tudna valaki segíteni?
Nicehash miner 3.0.6.5. Az installed/internal pluginok között csomót nem találok. Ami mondjuk nem zavarna, kivéve a T-rex és Phoenix nem megléte... Utóbbit még régen uninstalltam a minerből, lehet ezért nem látszik, hiába pucoltam registryt... Na de a T-rex miért nem? Egyébként a c:\Users\xxxx\AppData\Local\Programs\NiceHash Miner\plugins_packages\ alatt ott van az összes, bezippelve. Hogy tudnám ezeket betallózni a miner kliensbe? Fura hogy nincs neki valami plugin updatere....
Vagy csak én nem találom...60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest