Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
snowdog
veterán
válasz Lilith1 #3365 üzenetére
Kedves Lilith1
Rendben van, akkor elmagyarázom hogy értsd, de ettől még nem fog működni (bár ha jól látom TRob1 fórumtársunk ebben már segítségedre volt).
Mivel ehhez a programhoz eredetileg, vagy más szóval legálisan nincs ilyen felbontás (az eredeti data.zip-ben csak 480x272 van, mert azokhoz a gépekhez készült), ezért minden ezzel kapcsolatos anyag illegális, más szóval warez, aminek az itteni terjesztése tilos. Tehát ez volt a bevezetés.
Ettől persze még beszélhetünk róla. Tehát a data.zip tartalmazza a Primo futásához szükséges legfontosabb programrészeket. Ezek közül mi most csak a felbontással kapcsolatos részre fogunk koncentrálni. A data.zip-ben a felbontásnak megfelelő mappának benne kell lenni, ez az esetedben 800x480 (ha jól értettem, mert a gépedet nem ismerem). Ugyanis ekkora a géped képernyőjének a felbontása pixelben. Ebben a mappában találhatók a felbontásnak megfelelő ikonok, képek, hátterek, vagyis az összes megjelenő képanyag. Ha ezek mérete nem felel meg a géped képernyő felbontásának, akkor nyilván más méretben jelenik meg.
Ha a jelenlegi data, amit használsz nem tudja a 800x480-at, akkor a data.zip-ben található felbontásnak megfelelő méretű kép jelenik meg a gép képernyőjén (persze ez is csak trükökkel, mert különben a gép hibaüzenettel kilép a programból). Erre írtad, ez a bal felső sarokban látható negyed képernyőnyi képméret. Ha belenézel a data.zip-be, akkor látni fogod, hogy a benne található felbontásnak mekkora a mérete, ugyanis az lesz az egyik mappa neve.
Remélem segítettem a probléma megértésében.
Üdv, SwD
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz Lilith1 #3367 üzenetére
Megnéztem a géped adatait.
BluePanther Jade - Atlas V - 533 MHz GPS PNA (Bluetooth, FM transzmitter)
Technikai adatok
Processzor: SiRF Atlas V, 32 bit RISC
Processzor sebesség: 533 MHz
DSP: 16 bit, 264 MHz
Operációs rendszer: Microsoft Windows CE 6.0
Kijelzõ: 7" TFT, 800 x 480, 262000 szín
ROM: 2 GB NAND Flash, 128 MB DDR2 RAM
Memória bõvítés: microSD/microSDHC
Kapcsolat: USB 2.0 (slave)
GPS: SiRF GRF3i+ 64 csatornás GPS vevõ
TMC: külsõ (opcionális)
Bluetooth: Bluetooth V2.0
FM transzmitter 87,5MHz-108MHz
Hang: beépített hangszóró, 2,5 mm kimenet
Akkumulátor: 1200 mAh, Li-Ion
Méretek: 174 x 112 x 14 mm
Súly: kb. 240 grammVagyis valóban egy 800x480-as data zip-re van szükséged, de gondolom ezen már túl vagy. Segítség képpen még annyit tennék hozzá, ha skint is szeretnél használni, akkor természetesen annak is tudnia kell ezt a felbontást. A jó hír számodra, hogy létezik ilyen Gurjon skin. Talán ebbe a topikba is betették már, de ha nem találod, akkor szólj, és PM-ben lerendezzük.
-
snowdog
veterán
válasz kisspista #3417 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy a lakott terület kezdeténél és végénél nem valós értéket jelez, akkor az igaz, de megvan az oka. Mégpedig az, hogy a Topmap térképeken a lakott terület kezdete és vége nem esik egybe a kihelyezett táblával, hanem a közigazgatási határt jelölik. Ez ugyan egy hiba, de bejárás nélkül csak ezt lehet prezentálni. Van még mit tenni a pontosság érdekében. Ezzel együtt itthon és a TM térképet használom.
-
snowdog
veterán
válasz denver6772 #3476 üzenetére
Gondolom a speedcam engedélyező menüpont is off-ba került, kapcsold be. De mint írták ehhez aktív GPS kapcsolat szükséges.
-
snowdog
veterán
válasz denver6772 #3478 üzenetére
Azt könnyen ellenőrízheted, hogy a program létrehozza vagy sem az adatbázist. Ugyanis a program indítása után a speedcam mappában a txt fájl mellett megjelenik egy speedcam.spdb nevü fájl. Nézd meg a méretét, és ha az nem nulla, akkor valami van benne.
Ha a képernyőn nem jelennek meg a kamera ikonok, akkor esetleg ezt írd be a sys.txt-be:
[warning]
speedcam_warning=1u.i most olvasom, hogy megoldódott.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz rolmillion #3510 üzenetére
Azért nézd meg az exe verziószámát (PC-n TotalCommander-rel), nehogy meglepetés érjen. Esetleg magában a programban is megnézheted. Mit mutat?
Ugyanis az új data.zip kisebb, mint a korábbi, és csak egy junctionview méret van benne, a 480x272. Azt ezt megelőző verzióban volt többféle junctionview.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz formasu #3538 üzenetére
Az ikonok a Q3-al sem jönnek elő. Ugyanis az történt, hogy megváltoztatták a POI fájlok szerkezetét. A legújabbra még senki sem tudott tökéletes branding-et készíteni (még én sem ). A régebbi POI fájlokkal vannak ikonok, az újabbakkal meg csak részben. És amíg nem sikerül az új formátumra valamit kitalálni, addig így is marad.
Egyenlőre itt tartok (bár mostanában nem is foglalkoztam vele):
További részletek (reg után) itt: [link]
Az utolsó verzió ez volt: [link]
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz kisspista #3557 üzenetére
Sajnos nem tudom a friss állományokat hol találod. Nekem csak ez van meg (Holtankoljak_2010_10_20.). [link]
Használati útmutató:
"Bemásolod a poi könyvtáradba a holtakoljak.hu-s poidat.
Amikor szeretnél benzinkutakat keresni ár szerint, primonál keresés, hasznos helyek, benzikutak.
Ott megtalálod kilistázva a benzináras benzinkutakat. Igazából ez ennyit tud."[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz kisspista #3565 üzenetére
Nem tudom, ezt az egyet találtam.
"Hasznos szolgáltatásnak tűnik a holtankoljak.hu információinak iGO 8-ba integrálása. A sajtónyilatkozat így hangzik: "A Nav N Go Kft. a napokban kizárólagos adatszolgáltatási megállapodást kötött a népszerű holtankoljak.hu portált üzemeltető Flexport Kft-vel, így a jövőben a Nav N Go iGO 8 platformot használó autósok a naprakész benzináradatok alapján választhatják ki, hogy melyik magyarországi benzinkútnál tankoljanak. A benzinár-adatok a naviextras.com portálról lesznek letölthetők, várhatóan 2009 februárjától. A két cég megállapodása értelmében 2009 első felében minden Nav N Go iGO 8 felhasználó számára ingyenesen lesznek elérhetők az adatok." Eleinte természetesen itt is manuális fel/letöltésre kell készülni, a szolgáltatás véleményünk szerint onnantól válik majd értékessé, amint valóban online, aktuális adatok alapján kereshetjük a közelben lévő legolcsóbb benzinkutakat." [link]
Ennek ellenére én ott nem látok semmi hasonlót.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
-
snowdog
veterán
Az előbb is arra válaszoltam.
Nem tudom, mert mostanában nem követem figyelemmel a poikat (ezt írtam az előbb is). Amikor még foglalkoztam vele, és többféle poi állománnyal kísérleteztünk, akkor egyik verzióval sem sikerült tökéletes eredményt elérni. Lehet hogy ez azóta változott.
-
snowdog
veterán
válasz formasu #3573 üzenetére
A Primonak teljesen mindegy hogy milyen térképpel dolgozik. Neked nem mindegy.
A bánat tudja, hogy pontosan mi a különbség közöttük. Csak általánosságokat lehet mondani. Általában Magyarországon a TM sokkal több települést ismer, és általában sokkal részletesebben. Aztán meg jönnek a kivételek.
Nagyon egyszerűen ellenőrízheted, hogy neked melyikre van szükséged. Használj térképcserélős skint, és tedd a gépre mindkét térképet. Majd keressél az országban pár olyan helyet, amit jól ismersz, és nézd meg melyik térkép mit mutat. Ezek alapján már tudni fogod neked melyik kell. Nekem a TM.
-
snowdog
veterán
válasz kisspista #3581 üzenetére
Az előbb csak ugrattalak, de ha komolyan gondolod, akkor javasolok egy könyebb megoldást. Megszerzed ezt a programot (a fejlécen látod a nevét, keress rá):
Letöltöd azokat a poi állományokat, amiket nemrégen belinkeltem. Ezzel a programmal megnyitod őket, és átírod az árakat az aktuálisra (ez sem kis munka lesz). Bár poi formátumban a program nem ment (gondolom szerzői jogsértés elkerülése miatt), de ki tudod exportálni kml vagy upoi (user poi) formátumban is. Még mindig egyszerűbb, mint amibe most belekezdtél.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz kisspista #3586 üzenetére
Csak a pontosság kedvéért.
Fejlécre kattintással lehet rendezni. Az más kérdés, hogy mivel a kút nevét megelőzi az üzemanyagár, azt veszi alapul.
Nekem nem ért annyit a dolog, hogy ennyit bíbelődjek vele. Az biztos, hogy egyszerű megoldás nincs. És nekem is az a véleményem, az egész nem ér annyit, mint ami munkát bele kellene fektetni. De lebeszélni azért nem akarlak.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz hovika81 #3628 üzenetére
Szia! Abban tudnál nekem segíteni, hogy az Igo 8-ból Primoba, hogyan tudom átvinni a mentett útvonalaimat? Válaszodat előre is köszönöm.
Nem próbáltam, és nem biztos hogy működni fog, de csak egyetlen esélyt látok rá.
A save mappából a Routes mappát (tartalmával együtt) és a route.dat állományt másold át a Primo save mappájába, aztán vagy működik, vagy sem. -
snowdog
veterán
válasz drgyuri #3642 üzenetére
Ezek hasonlók:
Sygic Mobile 10 v8.14: Android, Windows és S60 navigáció [link]
Sygic Mobile Maps 10: Androidra, Windowsra, Symbianra [link]
Az 5 legfontosabb indok, hogy a Sygic DRIVE-ot használjuk:
- A legfrissebb TeleAtlas térképek, térkép frissítési lehetőséggel
- Jelenleg kompatibilis platform-ok: Windows Mobile, Windows CE, Symbian, UIQ
- Részletes hang utasítások manőverenként (magyar és további 22 nyelven)
- Útvonaltervezés, Keresés, POI kezelés, Alternatív útvonal tervezés, Automatikus újratervezés
- TMC információ kezelés (Beépített forgalom figyelő rendszer már Magyarországon is.) (Symbian telefonokon nem működik)
- Egyszerű felhasználóbarát kezelőfelület, intelligens billentyűzettel[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz Hipermang #3653 üzenetére
Nem értem miért nem fut hivatalosan?
Elmondom, hogy miért nem futhat rajta legálisan iGO. Mert feltételezem gyárilag nem volt a gépen. Ha meg volt, akkor az egy MioMap lehetett. De akkor azt meg nem tudod lecserélni legális iGO-ra.
Idézek egy értékelésből:
"...MioMap v3 néven fut a készülékben elhelyezett navigációs program, amely mint tudjuk "iGO".... Viszont zavaró a térképalapanyagok kora! Mert ez nem friss! Magyarország 2006.10 (2007.03.20) de a környező országok is 2007.01 állapotúak és mint tudjuk ebből a régióból van jóval frissebb! Az eddig általam tesztelt "noname" PNA készülékek mind-mind frissebb térképekkel kerültek szállításra. Valamint nekem zavaró, hogy a miomap-ban Andrea nincs!"Na most, mivel ez egy PNA (Op.rendszer: Microsoft Windows CE 5.0 Core), ezért erre utólag már legálisan nem lehet telepíteni. Ha megnézed a hivatalos iGO támogató oldalt [link] akkor láthatod, hogy a hivatalosan támogatott eszközök között nincs Mio gép. Utólag csak az iGO SD-s változatát lehet telepíteni, e azt CSAK PDA készülékekre, neked meg PNA-d van. Hát ezért nem futhat rajta hivatalosan. Gondolom így már érthető.
Ha mégis találsz a neten olyan írásokat, ami arról szól, hogy ilyen gépen iGO-t használnak, akkor az csakis azért lehet, mert talán korábban a Mio még megvásárolta a license jogot az NNG-től, és GYÁRILAG feltette a PNA-ra. De utólag már nem tehető fel, mert PNA-hoz nem kapható telepítős változat. Vagy illegálisan, érts alatta warez módon feltették az iGO-t. És akkor a történet végére értünk, mert a warez telepítéshez itt nem kapsz támogatást.
Ha legális navi programot szeretnél tenni PNA-ra, akkor javasolom a Sygic használatát.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Azért ilyen tanácsot ne nagyon adjál, mert a szavadon foghatnak, és nagy bajba kerülhetsz (virtuálisan). Értem én hogy viccelni próbáltál, de félreérthető.
Mert mi van ha bemegy egy boltba, vesz egy SD-s iGO-t, és ide szkenneli a számlát.
Milyen tanácsot fogsz neki adni, hogyan telepítse fel egy PNA-ra?Ugyanis hiába mondja meg a boltban, hogy milyen gépen akar iGO-t használni, a boltok legalább felében simán rásóznak egy SD-s változatot. Vagy azért, mert az eladónak gőze sincs róla, mi az a Mio C320, vagy azért mert egyszerűen csak elakarják adni az SD verziót.
u.i. most hogy kiegészítettem a hozzászólásomat látom, hogy abban igazad van, Primo-t nem tud külön venni, csak iGO8-at. De azért így is félreérhető lehet a viccelődés, ezért próbáltam pontosítani, mert nem mindenki ássa bele a témába annyira magát, mint mi. És nem biztos hogy ismeri ezeket a verzió különbségeket.
Hipermang
Lehet hogy nem tudod, de a Primo is iGO, ezért beszéltem végig iGO-ról. A lényegen ez nem változtat. A Primo-ra is minden igaz, amit leírtam. Sőt, Primo-t még SD-n sem lehet kapni, tehát fokozattan igaz.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz Hipermang #3660 üzenetére
Megértelek, és fel is tudod tenni, de ehhez itt nem kaphatsz támogatást, mert tíltja a szabályzat. Ezt meg kell értened. Mert ha jól tudom elsőnek fel kell törnöd a Mio rendszerét, majd egy tört Primo-t kelle feltenned. De konkrétumot én sem tudok, mert nincs ilyen gépem, csak olvasom a netet.
Ne add fel, keresgélj tovább (máshol).
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Normálisan leírni, mi a baj, ezt tudod tenni. Elég zavaros a leírásod. Ahhoz hogy bekapcsold nem kell töltőn lenni a gépnek. Ha nincs töltőn, akkor gondolom a ledek sem világítanak. Ez minden normális gépnél így van. Ha meg nem tudod bekapcsolni, akkor miért próbálod PC-vel párosítani?
Akkor mikor is nem tudod bekapcsolni?
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz Armahun #3691 üzenetére
1. Elmész az NNG hivatalos frissítő oldalára, beregisztrálsz, majd meglátogatod a letöltéseket [link]
2. Letöltöd a TOOLBOX legújabb verzióját.
3. Feltelepíted a PC-re, majd elindítod.
4. A PC hez csatlakoztatsz egy eredeti iGO programot (kártyaolvasóval, PDA-val, PNA-val, telefonnal, vagy amid van).
5. Amihez jogod van frissíted. Itt megtalálod az üzemanyag poi-t.Ha ezek után is úgy érzed átb@tak, akkor az csak a tájékozatlanságod miatt van.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz felora:) #3678 üzenetére
sziasztok! igo primonál a meglehet-e oldani, hogy a software az sd kártyán a térképek pedig a gps-en legyenek? a sys.txt-ben lehet-e valamilyen bejegyzést csinálni, hogy hol keresse? Mio C720-as készülék.
Ennek semmi értelme nem lenne. Ugyanis a térképállomány összeségében GB nagyságrendű, a program meg csak MB nagyságrendű. Fordítva még lenne értelme, hogy takarékoskodj a gépben található tároló kapacitással.
Egyébként meglehet oldani, a sys.txt-ben kell az útvonalakat megadni. De a konkrétumokra nem emlékszem, ha rákeresel biztosan megtalálod.
TUBOBORG
ATD 318 navin primot szeretnék használni!
A szoftverrel a leírtak alapján jártam el, de valami nem stimmel!
A pogit kicsomagoltam, a TFAT könyvtárat és kártyát (SD) átneveztem SDMMC-re.
Ebben van egy mobilenavigator könyvtár, egy shell ini és egy system exe.
A mobilenavigator könyvtárban az exe-t már mobilenavigator.exe nek hívták eredetileg is!.
Mégsem indul el! Akinek sikerült már, legyen jó és segítsen!Ha az SD-t átnevezted, akkor a géped nem fogja felismerni. A sys.txt-ben kell azt a nevet megadni, amin a gép látja az SD meghajtót.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz Armahun #3698 üzenetére
Bocs, félreértettem.
gyurmagyuri
Kétféle rögzítés lézetik:
1. útvonalrögzítés,
2. NMEA rögzítésAz első esetben a programmal, és csakis azzal tudod ismét bejárni a rögzített utat.
A második esetben a szabványos NMEA adatok felhasználásával rengeteg lehetőséged van, hiszen az NMEA tartalmazza a dátumot, időt, magasságot és természetesen a koordinátákat. Ezt az NMEA adathalmazt nagyon sok alkalmazással olyanra alakíthatod, amilyenre akarok. Pl. GoogleEarth segítségével is megnézheted a megtett utat, ha az NMEA adatokat a megfelelő formátumra konvertálod. A neten keress rá az NMEA szóra, és meglátod mire jó.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz felora:) #3704 üzenetére
Akkor meg miért nem teszel mindent a gépre? Ugyanis ha keveszed a kártyát, máris üzemképtelen a navi program. Ez teljesen értelmetlen.
kisspista
Ezek szerint Arnit nem csak én értettem félre (lásd (#3698) Arni).
TRob1
TopMap-ból van még újabb, az tegnap jelent meg, de az ugye nem full EU (soha nem is volt belőle), az "csak" kelet EU
Ez így nem igaz! Mert Kelet EU TopMap sincs!
Nézd csak meg a mostani KEU frissítést, abban hány TM térkép van? Kettő darab. A magyar és a román térkép!
Viszont a napokban jelent meg a TA csomag, ami tele van friss NYEU térképpel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest