- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz
donjohnson #126784 üzenetére
Koszi! Van nekik, csak kette osztottak <13.3 es >14 meretekre.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #126795 üzenetére
Dehogy van, az időt meg a pénzt megette egy cégindítás sajnos
-
-
Tikakukac
titán
válasz
dreizwanzig #126789 üzenetére
Ezzel a kérdéskörrel első körben keress engem és akkor felraknod sem kell
-
-
válasz
dreizwanzig #126791 üzenetére
Ki kell próbálni és kiderül.
-
dreizwanzig
aktív tag
válasz
FoxiestFox #126790 üzenetére
köszi!
Az X61-et akkor lehet felrakom az ebay-re valami emberi áron, mert szép darab, van hozzá optikai meghajtós dokkoló is. Bár a magyar billentyűzet miatt nem biztos, hogy nyerő lesz. Szerinted? -
válasz
dreizwanzig #126789 üzenetére
Kint szo-szo elmegyegetnek, itthon nem nagyon.
X201t-t, X60-at adtam az elmúlt években, mindkettő ilyen 15-25k közötti kategória volt.
Napizni már gyengék, gyűjteni szokták őket mert cuki modellek.
Szerencsére én már ezt a hobbit magam mögött hagytam, lett helyette rosszabb -
dreizwanzig
aktív tag
sziasztok!
Van pár régebbi Thinkpadem, pl X201, meg X61. Ebay-en ezek meglepően sokért mennek, főleg az X61 ilyen 100-200 EUR közt. Ezeket el is lehet adni ilyen árakon vagy csak árulják ezeket?
-
VMatteo
őstag
Sziasztok!
Win11 esetében, volt céges gép (gyári windows-sal), hogy a fenében lehet kikapcsolni a jelszó kérést? Sehogysem sikerül, minden netes megoldást végigpróbáltam.
Van esetleg vmi megoldás rá? -
soldi3r
veterán
válasz
donjohnson #126784 üzenetére
Köszi! Igen, csak a TP körül bután áll, ide-oda el kell tolni.
-
soldi3r
veterán
Eseleg tudja valaki, hogy kapható e még valahol ez a fajta matrica?
-
albiosz
őstag
válasz
barnam_ #126779 üzenetére
Ja, újraolvasva tényleg félreérhető volt az írásom. Nyilván bármennyit rátehetnek.
Én egyébként nem sajnálom tőlük, gondolom sok időt fordítanak a masinákra mielőtt újra forgalomba kerülnek.
Pusztán jó lenne tudni, hogy kb. milyen árréssel dolgoznak, hogy tudjam mennyire korrekt az ár, amit majd felkínálnak.
-
totron
addikt
Honnan rendeljen a felhasználó touch fóliát? Kezd eltűnni az ujjlenyomatom és még fáj is. Nem megkerülhetők már az egyre terjedő, fényes szigetek. Pontosan hány modellen át boldogította ez a jelenség a népeket?
-
albiosz
őstag
Köszi mindkettőtöknek.
Arról esetleg van info, hogy kb. hány %-ot tehetnek a használt Thinkpadek beszerzési árára ezek a kereskedők? Vissza kell adnunk a lízingcégnek a masinát, de úgy néz ki lesz lehetőség megvásárolni, ezért lenne jó képbe kerülni kicsit.
Más: akku kapacitásra amit a Vantage ír az reális lehet? Teljes töltöttségi kapacitás összehasonlítása 99% kapacitás (100% eredeti kapacitás). Felhalmozott töltési ciklusok
1161. Ennyi ciklussal meglepne, ha igaz lenne. -
albiosz
őstag
Sziasztok!
Használt Thinkpad dílerek közül melyeket javasoljátok? PC Aréna, Furbify, Westnotebook és Dr-PC jöttek szembe eddig.
Van egy T490-em, ilyet vagy ennél újabb hasonló masinát szeretnék vásárolni.
-
vicze
félisten
válasz
zsolti75 #126766 üzenetére
Igen, a keret leszedés a probléma, mert hiába melegítem, a csatlakozónál letépi a szigetelést akármit csinálok, én onnan csá. A panel maga húzogatós ragasztó, szóval az pik-pack, de a keret az rémálom... T14-ig simán eljöttek a ragasztottak is, de utána nem tudom mit csináltak, de mint a beton úgy oda van rakva.
-
-
zsolti75
senior tag
-
Reggie0
félisten
válasz
Benito187 #126760 üzenetére
Akkor valoszinuleg az amit irtam. Nagyjabol 40ezerbe kerulhet itthon ugy, hogy van rajta vam+afa+haszon. A tobbi 80ezer meg amivel lehuznak szereles cimszoval. Egyszerubb, ha magadnak kicsereled, nem egy nagy sztori. Ha youtube-rol nezed elso alkalommal, akkor sincs fel ora.
-
Benito187
csendes tag
Sziasztok!
Egy Thinkpad T14s gen 4-re vadászom óriási erőkkel ami sRGB kijelzővel van szerelve. Hát eddig szinte lehetetlen küldetés. A kijelző cserére meg olyan árakat mondtak, hogy inkább hagyjuk is. (120K-150K)
De német ebay-en fel-fel bukkan.
A kérdésem az lenne, hogy német billentyűzetre simán bemappelhető-e a magyar nyelv, vagy mennyire nagy kihivás a billentyűzet magyarosítása?
Előre is hálás köszönet!
Üdv,
-
azbest
félisten
válasz
Genesist #126754 üzenetére
érdemes megnézni a smartot, hogy pontosan mire kap rossz értékeket. Ha áthelyezett szektorok és hibák kapcsán, akkor az utolsókat rúgja. Ha sok írás volt rá és a gyártó által ígért élettartam számláló fogy el, akkor lehet még működik tovább, de a kalkulációjuk szerint már nem feltétlen megbízható.
Nem tudom mekkora, egész olcsók manapság már 500 gigások. Ha minden megvan máshol is, ami fontos lehet, akkor kevésbé kell izgulni, mintha 3%-os drivera bízol pótolhatatlan, egyedül ott tárolt dolgokat. -
Genesist
tag
A másik kérdésem, hogy a gépben egy gyári Kiocia SSD van. Az összes SSD utility (köztük a Kioxia saját programja is) program azt mutatja, hogy 3%-on áll az élettartam és sürgősen cserélendő. Ezt érdemes komolyan venni, vagy csak "riogatás"?
-
Genesist
tag
Sziasztok!
Adott egy Thinkpad T14 Gen 2 notebook. Tegnap a következő probléma merült fel. A notebook oldalán a töltést jelző narancssárga fény folyamatosan világít, akkor is, ha nincs töltőre dugva a gép. Ha töltőn van, akkor viszont nem tölt (annak ellenére, hogy a Windows szerint megy a töltés).
A következő megoldást találtam: [link]
Az itt közölt megoldás működik. Viszont ez miféle hiba? BIOS? Vagy döglődik az akksi, esetleg az áramkör? 3 éves a gép.
Jobban utánanézve rengeteg (akár brand new) gépeken is jelen van ez a probléma.
-
RoboGuru
tag
válasz
zsolti75 #126747 üzenetére
Végre valaki, amúgy sejtettem, hogy ez így működik (üzletpolitikai okokból), de saját tapasztalatom ezzel a típussal még nincs – csak a W/T x10 és x20 sorozat billentyűzeteivel, amikből van még vagy 10 darabom címkézés nélkül és a felül lévő megy bele éppen amelyik gépbe kell.
-
RoboGuru
tag
válasz
azbest #126745 üzenetére
Mivel sem minőségbeli különbségről nincs szó, a hivatkozott anyag
(„The keyboard cover for Gen 2 is also constructed from polycarbonate, ABS / Talc15, and magnesium alloy, which is different from that of Gen 1...”)
a billentyűzetet körülvevő burkolatra vonatkozik, nem magára a billentyűzetre.
Emellett kompatibilitás szempontjából sincs egyértelmű hivatalos információ hogy jó lenne hozzá vagy sem, ezért írtam, hogy ha biztosra akar menni, azt a kódot válassza, ami garantáltan jó a gépéhez.
Írtam korábban hogy 100euró alatt nincs háttérvilágítással, amit küldtél az azért olcsóbb mert nincs backlight!
-
azbest
félisten
válasz
RoboGuru #126742 üzenetére
A gen2-es kód persze, hogy jó gen2-eshez és a gen2-es gépben olyat talál
Inkább az okozta a zavart, hogy gen1-esként hirdetettet találni olcsóbban.#126741 Parci gondolom a más műanyag használata miatt lehet a megkülönböztetés, mégha amúgy az elektronika egyezik is bennük.
Német ebay-en esetleg akad ~ 100 euro körül szállítással [link] [link]
Esetleg rizikósabban china [link] 54 dolcsi, nem tudni melyik fru. -
RoboGuru
tag
válasz
Parci #126741 üzenetére
A D93 a korábbi jelölés (Gen1-hez), a Gen2-höz már új, K05 kódot használnak – ez természetes generációváltáskor. Ettől függetlenül a két típus oda-vissza kompatibilis.
Amit küldtem, az mind jó a P16s Gen2-höz – a K05 a kulcs.
Ha 100%-ra akarsz menni, nézd meg a gépben lévőt – az is K05 lesz. -
azbest
félisten
válasz
Parci #126737 üzenetére
https://support.lenovo.com/us/en/parts-lookup
A gen1billek part numbere 5N21D93*** a gen2 5N21K05***Nem tudom esetleg csak modellfüggő felirat más valahol rajtuk vagy tényleg komolyabb különbség van köztük.
Lehet anyagában változott az újabb modelnél, a P15s genek közt
"The keyboard cover for Gen 2 is also constructed from polycarbonate, ABS / Talc15, and magnesium alloy, which is different from that of Gen 1." [link] -
ismét sziasztok!
lőttem egy p16s gen2 notit, nagy a szerelem, ámde billentyűzetet szeretnék cserélni:
- szürke gépház
- amerikai
- típus: 21K9-SITR13
van most.tudtok segíteni egy megfelelő magyar vagy uk angol billentyűzet fellelésében? túrom a netet ezerrel, 55e ft-ot nem szeretnék fizetni érte, és számomra nem egyértelmű, hogy a gen1-es billentyűzet belemegy-e, ellentmondásos infókat olvastam róla.
-
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75 #126725 üzenetére
Rengeteget fóliáztam anno paneleket, mert muszáj volt.
A fény azért egy nagyon mókás dolog, nem úgy megy, hogy büntetlenül lefóliázom és onnantól minden frankó. Drasztikusan más lesz a képe egy laptopnak.
Reggie0: Igen azt még rakjuk hozzá, hogy nem árt ha van fényerő is. Mert anélkül valóban semmire sem jó. Én elvagyok délutáni teli hátteres sütő nappal is. De mondjuk 1000nit környékén már nem lesz akkora hulladék a kép, mint a bemutatott gépen.
-
Reggie0
félisten
válasz
RoboGuru #126730 üzenetére
Hat, az itt sem orulne
Amugy szerintem ezert is terjedt el az IDE-kben/editorokban a sotet temanal a nem teljesen fekete szin, hanem sotetszurkek, mert azoknak lehet fenyerot adni, hogy elnyomjak a tukrozodest. Telonal is az a szivas, hogy ha abszolut fekete valami a kepen, akkor hiaba tud barmekkora fenyerot is az oled, a nulla nulla marad. Amugy az olednek pedig a fekete tesz igazan jot fogyasztasi szempontbol.
-
RoboGuru
tag
válasz
Reggie0 #126724 üzenetére
Persze hogy van ha direktbe azt üldöződ
, amúgy nem ebből szögből nézed gondolom?
Az ablak 2 méterre van nálam, mondjuk a fekvése és a gép is úgy van hogy eleve nincs erős behatás. Plusz a meleg miatt most a sötétítő is el van húzva.
Még ha nálam szembetűnő is volna a tükröződés, de ahogy Tikakukac is mondta, minden más annyira brutális, hogy az nálam már majdnem kínzással érne fel, ha vissza kellene ülnöm egy sima panel elé. -
RoboGuru
tag
-
Tikakukac
titán
válasz
totron #126720 üzenetére
Azt takarja a brutális, hogy soha többet nem akarok más elé leülni. Az ugrás pedig, mintha eddig egy 5-ös dioptriás tejüveg szemüveggel néztem volna a kijelzőket, ami hirtelen pengeéles, kontrasztos, élénk, színeket egymástól valóban függetlenül megjelenítő kijelző elé ülnék.
Bent a cégnél van egymás mellett drága monitor és az enyém (nyilván ez meg pokoli volt árban szó szerint) és nevetséges a sima LCD emelett. -
Bogyi007
veterán
Az X260-as ThinkPadomat átadtam szüleimnek Win10-es rendszerrel ami teljesen feltöltött akkumulátorokkal 3 hétig nem volt bekapcsolva (74%-ra merült le az akku) és ez a hibaüzenet fogadott indítás után.
Vantage már lefuttatva ami nem talált friss drivert. Ellenben én kicsit lassabban érzem a gépet.
Hibakereső egy darabig dolgozott majd újraindítást kínált fel, de semmi sem változott utána.
Mit tudnék tenni megoldásként?
Aida 64 Extreme V.7.00.6700 az van feltelepítveva gépre, ott esetleg megoldható?
-
RoboGuru
tag
Az eddig megszokott kijelzők után az OLED képe elképesztő – már el sem tudnám képzelni, hogy visszatérjek a régihez. Bekapcsolva a tükröződés gyakorlatilag észrevehetetlen, bár hozzáteszem, nem éri közvetlen napfény. A touch pedig megkönnyíti a célzott területek nagyítását.
-
Reggie0
félisten
válasz
scarbantia #126711 üzenetére
Es meg az mbp antireflex retege is egy kalap kaki.
-
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #126709 üzenetére
"ha jól tudom a rétegek között optikai gél/ragasztás nélkül, így még rosszabb."
Ragasztva van, és nem fényes.
A P50-51-52-53-P15 fedlapja tök egyforma, apró különbségek vannak csak. A fhd/uhd is csereszavatos, csak a touch más a rögzítés miatt, van 2 plusz csavarhely. -
scarbantia
aktív tag
válasz
zsolti75 #126708 üzenetére
Nem tudom, nekem a fényes panel még mindig nem jön be. Ráadásul ez egy külön réteg, ha jól tudom a rétegek között optikai gél/ragasztás nélkül, így még rosszabb.
Nemrég került a házba egy új céges MBP, nagyon csittifitti, de még antireflex bevonattal, meg nagy fényerővel se az igazi. Sokkal szerethetőbb mellette a P51 matt UHD panelje.
P15 fedlapja erősebb mint a P53-é? Többen panaszkodtak, hogy az UHD panellel túl vékony a fedlap, és sérülékeny a panel. -
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #126707 üzenetére
Semmi borzalmas nincs benne.
A touch csak felesleges, de legalább védi a papírvékony oldedet. -
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #126705 üzenetére
Nyugodtan vedd meg az oled-et!
Annál jobb nem került Thinkpadba.
Csak jól meg kell nézni, nincs-e beégve! -
scarbantia
aktív tag
Sziasztok!
P51-P53(-P15) vonalon keresek jó ár/érték arányú gépet, de nagyon le van halva a piac.
Valaki esetleg gondolkozik cserén a közeljövőben?
Közepes GPU, matt UHD kijelző előny. Szemezek egy hirdetett P15-el, de fényes touch OLED, amit nem igazán szeretnék. Esetleg van olyan aki matt UHD-t használ és ilyenre vágyik? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest