azért lehet, mert a 0.8V nincs a beállítható feszültségek között, ettől megzakkan, és magasabb feszt állít be. multiméterrel szépen ki lehetne mérni.
-=Maximum Speed=-

Jah leveszi, de úgy nézem sokkal jobban is le tudná venni..ahogy nézem a NYÁK megegyezik a refhűtésessel, még a kis talp rajza is rajta van
A neki való furatok is fenn vannak.
#37301 Aggregátor: Igen, sztem is valami ilyen lehet, hagytam is a fenébe..ventiszabályzás pont ott nem működik...a 3D-s beállításnál tökéletes.
Dell Inspiron 1525 3 év NBD garral eladó itt: http://href.hu/x/blqe

Jah amúgy ATT-vel állítgattam, BIOS-tól még messze vagyok...túl nagy, úgyis eladom legkésőbb decemberben, inkább nem b@szogatom.

de akkor ATT_vel lehet minimálisra állítani 2D-be nem ? 

Lehet, csak nem biztos hogy sok értelme van..lásd fentebb.

jó , hát azt értem ,hogy 0,8V.on már nem akarózdik neki , de az alap 1,4 (ha jól emléxem) fesz helyett ha 2D-ben csak 0,9xx-en jár mint Te is írtadh ogy az az érték a legalja ami benne van a listába. Akkor azért az jó nem ? lentebb lehet vinni az órajeleket is és nem fűt feleslegesen. Vagy nem ? 
Tesztek készen, adatok fent, képekkel a Freeweb 5 mp-enként ledobál (a 30MB-nyi FC2 bencheket tuti nem ma töltöm fel
).
Mindenesetre olyan érdekes eredmények születtek, amelyek enyhén szólva kérdésessé teszik a jelen Catalyst alkalmasságát a játék komplett, kiegyensúlyozott futtatására. Egy, már optimalizált beállításnál pl. 60%-ot gyorsulok 3.3GHz és 4.05GHz között, egy elcseszettel meg 30%-ot lassulok. DX9 vs. DX10 ugyanilyen hektikus. Pl.:
Többi a honlapomon.
[ Szerkesztve ]
Szép napot! ... Soha többé PannonGSM, ASUS Glaciator, LG, Phillips, Crossfire (multiGPU), MediaMarkt, MSI, Logitech, Revoltec, Sony(+Ericsson), Tesco Value CD/DVD! (eddig...)
A második teszt természetesen a Short Ranch, mint a grafikonok mutatják.
Szép napot! ... Soha többé PannonGSM, ASUS Glaciator, LG, Phillips, Crossfire (multiGPU), MediaMarkt, MSI, Logitech, Revoltec, Sony(+Ericsson), Tesco Value CD/DVD! (eddig...)

A BIOS alapból ha jól emléxem pontosan 0.974V-ot ad neki 2D-ben, alacsony órajelekkel, 1.134-en viszi az OC-s órajeleit, 1.4V-on sztem megsülne
Megy már a dobozba, pár hétig nem lesz időm most bibelődni vele.
Kicsit nehéz a felfogásom, de nem tudom értelmezni a grafikont
(nem látom, hogy hány FPS DX9-ben adott beállításon, meg mennyi DX10-ben adott beállításon)
Ha jól fogtam fel, akkor ezek valami viszonyszámok akarnak lenni, csak valahogy nem jött át a jelentésük 
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300
Ott van, hogy 4.05GHz mit hoz 3.3GHz-cel szemben (% is ott van!), ill. DX9 vs. DX10 mit tud. Ahol negatív, ott értelemszerűen a DX10 a gyorsabb. Nem az FPS volt a lényeg, amivel ebben a topicban nem sokra mennétek, hanem éppen a CPU-tuning eredménye (kihajtás, ami FC2-ben a Cat. miatt meghatározhatatlan), valamint a DX9-DX10 sebességkülönbség.
Minden egyéb tökéletesen értelmezhetően ott van a honlapomon, FPS-alakulással együtt.
Látod abból már le tudom vonni a következtetést. Az utolsó oszlop kivételével kb. semmi értelme nincs a CPU tuningnak.
És van egy elírás, ahol a 2-es és a 3-as fel lett cserélve: 4.05 750 DX9 / 1280 8xAA
A smallban sincs megdöbbentő, jelentéktelen gyorsulás 3.3-ról 4.05-re.
Kb. ezt mérték azon az oldalon is, amit linkeltem, csak ott Very Highon és nem UH-n.
[ Szerkesztve ]
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300
Hát ez az, hogy ott erősen van, tehát a Catalyst megint szar, máskülönben lejjebb is lenne, hiszen azok mind kevésbé VGA-igényes beállítások, ergo ha maxon gyorsulás van, ezeknél még nagyobbaknak kéne lenni!
Pontosan mi lett felcserélve? 
Az egyik helyen 23-at írtál 32 helyett szerintem. 4.05GHz-es, long ranchnél, 1280*1024-ben 8xaa mellett.
Azt nem tudom megmondani, hogy ott miért van gyorsulás, de mivel abból az esetből van kevesebb, ezért szerintem ott van a hiba, s nem a többiben. De majd a következő Catalysttel elválik...
Én jól írtam ki az adatokat, az előző hiba miatt direkt mindet 3x megnéztem. Catalyst majd a 9.2-es... 
Kicsi az esélyünk,de kitudja bármi megtörténhet!....
Itt a fórumon akinek tudnia kell tudni fogja...

FORZA FERRARI !!! GO FELIPE !!!
OFF OFF
It's Showtime [Bad Company 2]-Best game in 2010. "Sometimes we need just turn on the lights.." | Kérem, hogy ha számíthatok rá önre, én ön is számíthat rám... :D BRAVÓ!

Hello Szakik!
Csupa pozitívumot olvasok Xtreme-G catalyst meghajtó softverről! Letöltöttem a 8.7 és 8.9 es
verziót. Szeretném megtudakolni, hogy melyikük megfelelőbb a 3870-es kártyához, és hogy elegendő-e az XG telepítése, vagy kell hozzá valami más is, hogy hasonló beállítási lehetőségeket kapjak, mint a catalyst-nál.
Igazából nincs gondom a catalyst-al sem, (amennyit játszom arra tökéletesen elég lenne) csak esz a kíváncsiság, na meg az újdonság varázsa..... 
Üdv: nebulo

Nicsen esetleg valakinek egy mérési eredménye ,hogy mennyi a gép összfogyasztása egy 0,974V-os 3850-el , meg egy alap feszessel ? 2D-be of kórsz. Érdekelne hogy mennyit számít fogyasztásban ...

A 0.974-es az alapfeszes 2D BIOS.

jaaa , akkor az meg annál lentebb már nem is megy mi ? 
illetve megy , csak ott meg az általad fellelhető melegedés jön elő 
[ Szerkesztve ]
Hali!
Általános vélemény, hogy a 8.7 volt az utolsó catalyst, amit még a 38xx kártyákhoz fejlesztettek, az újabbakat már a 4xxx kártyákhoz írták, több-kevesebb sikerrel.
Tehát ergo a 8.7XG tökéletesen megfelel. Semmi más nem kell hozzá, tartalmazza a display drivert és a ccc-t is.
Green Power; Energy Saving...
van, amikor annyira leesik a letöltési seb., hogy nem tudja kiszámolni mennyi idő van hátra 
-=Maximum Speed=-

Kösz az instrukciót! 
Üdv: nebulo
Tud ez a rohadt uri, de mos rohadtul berágtam arra is. 
Így utólag letisztultak a dolgok,az utolsó 2 kört végigbőgtem,jó kis futam volt ez akármi lett a vége.
"Egy hajóban evezünk,együtt nyerünk,együtt veszítünk. Így volt ez mindig is."
Massa ettől erősebb lett,jövőre megmutatjuk.

A csapat vb. ezért meglett,ami legalább akkora dolog mint az egyéni.

Forza Ferrari!!! 
Off Offolva
It's Showtime [Bad Company 2]-Best game in 2010. "Sometimes we need just turn on the lights.." | Kérem, hogy ha számíthatok rá önre, én ön is számíthat rám... :D BRAVÓ!
Rühellem ha csalással nyer valaki (nem konkrétan ma), és ott vigyorog az átvert emberek képébe. De hagyjuk, majd elátkozom. 
[ Szerkesztve ]
Milyen jó érzés lesz ha tisztán elverjük majd,és nyugodt lelkiismerettel feléjük kerekedhetünk...!
Amúgy milyen jó kis bigét beújított bantu.
PCD énekesnője...
Hát aki megteheti...

Hát rég voltam így egy futam hatása alatt. Megható volt a vége.Mikor Vettel és Kubica összejátszottak,és így Vettel elment Bantunak,akkor tényleg eltört a mécses.Ilyet régen soha nem láttam még F1 ben,és egy darabig azt hiszem nem is fogok.Történelmi futam volt a mai.
Glockot sem szabad hibáztatni,ha ő nincs,nem lett volna 1 perc remény sem.
Hogy on is legyen: Hejj!!!-de nagyon jól működik még mindig a 3850.

[ Szerkesztve ]

szegény ferrárisok azt hitték hogy nyertek ... ott ölelgették egymást, aztá valaki szólt ,hogy nem egészen így van. Ez talán most tényleg a véletlen hozta így össze. Egyébként Massának kellett volna nyernie én is oda szurkoltam
Az igen szívszorító pillanat volt. Nagyon sajnáltam őket.
De a Brazilok ami hangulatot a hétvégére teremtettek,le a kalappal.
Rázott a hideg mikor üvöltöttek Massának. Olyan volt ez a futam mint egy ku#va jól megrendezett film. De egy darabig tuti nem tudom majd megnézni. 
[ Szerkesztve ]
én a BMW-nek....

kövezzetek meg..barátok,ellenségek egyaránt.de én a bantunak drukkoltam!persze legbelül a BMW-nek...
[ Szerkesztve ]
Mindjárt itt a világ vége? Nembaj, majd leülünk és lelógatjuk a lábunkat...
amikor Vettel elment Hamilton mellett én már örömömben ugráltam
sajnos korai volt az öröm. én jövőre is Massa-nak fogok szurkolni 
-=Maximum Speed=-

Szerdán megjön a kártyáááááám 
nekem a fizum.... 
[ Szerkesztve ]

Az se rossz ... de nekem a kártya miatt valahogy jobban izzad a tenyerem 
hát kedves fórumtárs...sztem ne menjünk bele egy kártya és egy marék apró vitájába
sztem döntetlen és felesleges vita lenne
am mien kari?

Sapphire 3850 512 mega .... fúúúú ,a legjobb a friss gyári illat lesz amikor kibontom a dobozt 
ahh gratu...
én 3450est szeretnék...!tesztelés végett csak...!

Hi ZK testvér......

A viták vitték elöbbre az emberiséget

Sziasztok!
Van egy 3870 GDDR4-es Sapphire karim, aminek a gyári hűtését szeretném valami hatékony és HALK megoldásra cserélni.
Mit javasoltok? Fontos, hogy jól hűtve legyenek a ramok is!
www.song-bird.hu
sziasztok
letöltöttem azt a hotfix-et amit ajánlottak az FC 2 höz, a dx10.1-es cikkben, és semmi változást nem vettem észre. egyan azon a hídon ugyan azon a ponton ugyan azon az fps számon megy.
ja és ez a hotfix ez már aa dx 10.1? vagy nem?
három évig benchmark-függő voltam, de már 4 hónapja tiszta vagyok.
ritkán Te is idetalálsz X2 tesó? 
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni! de próbáltátok már földdel?! :) - Fiber Power 120/10 mbit

Ez igen! Nem kevés melód lehetett ebben a tesztben! 
Viszont az első ábrán nagyon fura az 1280x1024 8xAA -nál DX9-ben a megemelt proci órajel hatására fellépő FPS zuhanás! Ez biztos, hogy nem vmi tévedés?
Most nézem az FPS adatokat: 32,24 -ről 23,98 -ra esett vissza. Ha ez nem elírás, akkor mivel lehet magyarázni? 
-= Pancsermester =-

Sziasztok!ismételten kérdezném,mert nem nagyon sikerült kisilabizálnom a választ,hogy egy asus a8r mvp lapba ez a kártya :SAPPHIRE TECHNOLOGY Radeon HD 3850 512 MB DDR2 - PCI Express
belemegy minden gond nélkül?köszönöm a választ,abszolúte nem értek ezekhez a dolgokhoz.
és egyértelmű választ ha lehetne
ilyen igen-nem,vagy vmi hasonló.
köszi
mondok neki kéthúúsz:)
Bele.
Csak legyen alatta valami normális proci. Amúgy majd a kék slotba kell tenni a kártyát. 

oh köszönöm szépen
és forza ferrari,Massa mindent megtett,jó verseny volt
.
mondok neki kéthúúsz:)
Opticus:
Forza Ferrari!!! Nálunk legalább összetartás van.
Milyen procit szeretnél alá tenni?

Bele, de a ddr2-es ramoknak köszönhetően majdnem olyan gyors lesz, mint egy 2600xt ddr3.
D
FOV 110 - "KIHAJTJA-E?" - "vagy kicserélitek vagy szétverem a fejeteken"

Hajrá Mclaren és Honda. Amit Hamiltonnal csináltak Spa óta, az szánalmas. Na mindegy... 
nincsen lehetetlen, csak tehetetlen
közösen teszteltünk és nálam is hasonlók voltak.... dx9 1680X1050 8X AA alap vga 20 fps átlag, tuningolva 15... én mondom, komoly gondok vannak még driver terén a FC2-vel...
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni! de próbáltátok már földdel?! :) - Fiber Power 120/10 mbit