Xbox Play Anywhere - Minden Microsoft játék támogatni fogja a jövőben (PC,XO)

Frissítve:

Úgy tűnik, valaki kicsit elhamarkodottan tette ki az adott írást a Microsoft blogjára. Eredetileg az alábbi szöveg szerepelt a bejegyzésben:

Every new title published from Microsoft Studios will support Xbox Play Anywhere and will be easily accessible in the Windows Store.”

Ezt azonban ma következőre változtatták meg:

Every new title published from Microsoft Studios that we showed onstage at E3 this year will support Xbox Play Anywhere and will be easily accessible in the Windows Store.”

Lényegében arról van szó, hogy a jövőben nem minden AAA cím lesz egyszerre az Xbox Play Anywhere program részese, hanem csak azok, amiket az idei E3-on bemutattak.

____

Épp a minap írtunk róla, hogy szeptemberben rajtol el az Xbox Play Anywhere szolgáltatás, amelynek lényege, hogy bizonyos játékok digitális megvételével nem csak az Xbox One kiadást kapjuk meg, hanem a PC-s változatot is Windows 10 alá. Az oda-vissza működő lehetőség kezdetben csak 12 játékot támogat, de nemrég kiderült az is, hogy a jövőben minden Microsoftos program bekerül ebbe a rendszerbe.

Bár  a kisebb kiadók dönthetnek úgy, hogy csak One-ra érkezzen a játékuk, a Microsoft Studios kiadásában megjelenő alkotások elérhetőek lesznek Windows 10 alatt is. Ez azt jelenti, hogy nem csak a Gears of War 4, a Forza sorozat lesz PC-n is játszható (ezek már hivatalosan bejelentett címek), hanem szinte már biztos, hogy az új Halo játékok is.

Előzmények