Újabb PS4 specifikációk?

Minden portál nextgen lázban ég, szinte minden oldalnak megvan a maga jóslata, "biztos forrása" a Sony és Microsoft új gépének specifikációjára. A Durango eddig leghitelesebb(nek tűnő) specifikációit már leközöltük, most az Orbis kódnevű új PlayStation van soron.

Akkor jöjjenek a szaftos információk. Mivel valószínűleg közel a bejelentés, a Sony már biztos befejezte a véglegesítette a gép terveit és már a target systemek már development kitté avanzsálódtak, alant a #DVKT-KS000K, 2013. januári PS4 Dev-kit specifikációi olvashatók.

- Rendszermemória: 8GB
- Videomemória: 2.2 GB
- CPU: 4 modulos AMD64 "Bulldozer"
- GPU: AMD R10xx, valószínűleg "Southern Islands" (HD7700/7800/7900)
- Meghajtó: Blu-Ray Disk Drive
- HDD: 160GB
- Bemenetek: 4*USB 3.0, 2*Ethernet
- Kimenetek: HDMI, 5.1 és 7.1 csatornák

A HDD kicsinek tűnhet, de ne feledjük, ez csak egy Dev-kit, ahol a fejlesztők csak 1 játékhoz szükséges kódsorokat tárolják, a végfelhasználói gépek között biztos lesz nagyobb tárhellyel rendelkező is. Ugyancsak furcsa lehet a 2 Ethernet port, de ugye egy fejlesztői környezetnél elkél.

Másik kényes pont a kontroller. Számos média átalakított Move-ot, érintőképernyős tablet-kontrollert, szétszedhető DualShock-ot vizionál, a Kotaku és a CVG egy helyen tapogatózik. Szinte kivétel nélkül mindenki úgy tudja, hogy az Orbishoz nem kapunk majd hagyományos DualSchok kontrollert, de a Dev-kit támogatja a Sixaxis és DS vezérlőket. Az új irányítón a pletykák szerint touchpad található, valamint összeköthetőek a kontrollerek profilokkal. Örömteli újítás lenne, mert az én gépemen is van több profil a családnak, de mindig csak nálam szerezzük a trófeákat - így a résztvevő felek mind megkapnák, de ez csak egy feltételezés. Ezzel együtt újra is értelmezné a Sony a felhasználói profilokat. A mechanizmus valahogy így nézne ki:

Persze mindez csak találgatás és pletyka, semmit sem erősített még meg a Sony és a konzol hivatalos bejelentéséig semmit sem fog. De kicsit gyanús, hogy szinte minden "forrás" AMD processzort és GPU-t jelöl meg, a többi (HDD, Blu-Ray) meg már szinte magától értetődő.

Azóta történt

Előzmények