Ubisoft: A Splinter Cell Blacklist már nem csak egy szimpla lopakodós játék lesz

Beigazolódott, amitől a játékosok tartottak, miközben a Splinter Cell: Blacklist című játék E3 2012 kiállításon készült videóit nézegették: a játék immár nem a hagyományos értelemben vett Splinter Cell lesz, hanem egy újfajta, akció és kalandelemekkel teletűzdelt játékmenetre épül. A Ubisoft szerint viszont a játék továbbra is az, amit eddig megszokhattunk, pusztán csak arról van szó, hogy - mint minden nagy franchise esetében - szimplán továbbfejlődött.

A Splinter Cell: Blacklist igazgatója, David Footman egy Eurogamer oldalnak adott interjújában elmondta, hogy a játékosok első negatív benyomásai alaptalanok. A játékról eddig napvilágot látott bemutatókon ugyanis pusztán az akcióban dúsabb elemeket láttuk, a teljes játékot nem lehet ezek alapján megítélni. Hozzátette azt is, hogy a játék gyökerei a realizmusra, lopakodásra, valamint Sam Fisherre helyezik a hangsúlyt, aki mindennek középpontjában áll.

Viszont elmondása szerint minden nagy franchise idővel továbbfejlődik, így hozzájuk hasonlóan nekik is lépéseket kellett tenniük annak érdekében, hogy több játékoshoz eljuthasson a Splinter Cell: Blacklist. Ezért döntöttek amellett, hogy az eddigi, főként lopakodásra kihegyezett játékmenetet némi akció- és kalandelemmel bővítik ki, ám mellette megmarad a korábbi Splinter Cell játékokból megszokott realizmus is.

A vicces az egészben az, hogy korábban a Ubisoft maga hangoztatta, miszerint a Splinter Cell: Blacklist visszatér a gyökerekhez és ismét a régi, lopakodásra épülő játékmenetet fogja nyújtani. Akkor most kinek lesz igaza? Mindenesetre David Footman azon kijelentésével egyet kell értsek, miszerint mindenképpen ki kell adniuk egy demót a játékból. Az alapján könnyebb lesz dönteni, ez tény. Addig mindenki hallgasson a saját megérzésére, valamint várjuk meg az újabb videókat, melyben már nem az akcióelemeket mutatják be nekünk.

Azóta történt

Előzmények