Ubisoft: A DRM sikeres a kalózkodás csökkentésében

A napokban ismét a Ubisofttól, illetve az általuk alkotott DRM megoldástól hangos az internet, hiszen ahogyan arról korábban már mi is beszámoltunk nektek, a kiadó visszahozza hamarosan megjelenő játékaiban az állandó internetkapcsolatot igénylő védelmét.

A fenti kép valószínűleg ismerős és fájdalmas emlékeket idéz fel azokban, akik megvették eredetiben az Assassin's Creed 2, Splinter Cell: Conviction vagy más, Ubisoft DRM-et használó játékok valamelyikét.

Mostanra a helyzet valamennyit javult, a fent említett játékok nagy részében egy patch segítségével elkerülhetővé vált az internetszakadás miatti adatvesztés és kilépés. Az elkövetkező időkben megjelenő játékokban (Driver: San Francisco, From Dust, stb) szintén visszatér a DRM, ám nem mindegyikhez kell majd állandó és folyamatos internetkapcsolattal rendelkeznünk, ha a játék egyszemélyes módjával akarunk játszani.

Amiről eddig biztosan tudni lehet: a Ubisoft megerősítette a VG247 oldalnak, hogy a From Dust című "istenszimulátor" egyjátékos kampányát állandó internetkapcsolat nélkül is végig fogjuk tudni majd játszani. Ugyanakkor viszont a Driver: San Francisco működéséhez folyamatos kapcsolatra lesz szükség, még az egyjátékos mód alatt is.

A franciák tehát bíznak a DRM hatékonyságában. Majd kiderül, milyen sikeresnek bizonyul a kalózok elleni harcban, remélhetőleg ezúttal nem a legális példányok tulajdonosai fognak szenvedni a játékokkal, mint az Assassin's Creed 2 esetében.

Azóta történt

Előzmények