Ubisoft: A DRM-ünk marad, de fejlődni és javulni fog

A Ubisoft elmondta az Eurogamer-nek, hogy az "Online kiszolgáló platformjuk" (Ismertebb nevén, a DRM) folyamatosan fejlődni és javulni fog a közeljövőben. De egyelőre mindenképpen kitartanak az új rendszer mellett, hiszen a legtöbb játékuk ezt használja majd.

"A legtöbb jövendőbeli Ubisoft cím használni fogja az online kiszolgáló platformunkat." - magyarázta a Ubisoft illetékese, majd hozzátette: "Mint ahogy valamennyi egyéb online technológiánál, úgy mi is folyamatosan dolgozunk a rendszerünk fejlesztésén és javításán."

A Ubisoft rendszerét használó játékoknak állandó, megszakítások nélküli kapcsolatban kell lenniük a szerverekkel, még egyszemélyes játék esetén is. Viszont ha ezekkel a szerverekkel gondok vannak, úgy a játékok nem képesek működni - mint ahogyan azt az Assassin's Creed 2, Silent Hunter V, és a The Settlers 7 játékoknál már tapasztalhattuk.

A Ubisoft közeljövőben megjelenő játékainak jó része is ezzel a DRM-el felszerelve fog érkezni. Pár név a nagyobbak közül: Splinter Cell: Conviction, Pure Football, R.U.S.E., I Am Alive, TrackMania 2, Prince of Persia: The Forgotten Sands, és a Ghost Recon: Future Soldier.

Reméljük, hogy amennyiben a fent említett játékokkal is hasonló jelenségek lesznek tapasztalhatóak (Köszönhetően a kalózok támadásainak, amint próbálják feltörni a DRM védelmet), legalább hasonló, ingyenes DLC-ket kapnak a játékok vásárlói vigasztalásképpen.

Azóta történt

Előzmények