Trójai vírussal lopnak WoW-accountokat

A Battle.net Authenticator sem nyújt védelmet, valamint egyelőre a Blizzard is tehetetlen a nemrég felbukkant trójai vírus ellen, melynek segítségével World of WarCraft accountokat lopnak el a játékosoktól. A vírus a felhasználói adatokat azok beírása közben lopja el, beleértve az Authenticator kódokat is, ráadásul eddig egyetlen olyan antivírus program sincs, ami el tudná azt távolítani a gépről.

A Blizzard egy közleményt adott ki, melyben elmondják, hogy jelenleg próbálnak információkat szerezni a vírusról. Mivel a kártevőt antivírus programokkal nem lehet eltávolítani, így egyetlen megoldásként csak a teljes rendszer újratelepítése jöhet szóba.

Elkerülni úgy lehet, hogy nem kattintunk az - állítólag Blizzardtól származó - emailekben található linkekre, pláne azokkal vigyázzunk, melyek egyből a Spam mappába kerültek. Akit mégis megkárosítanak a vírussal, azoktól a cég azt kéri, hogy az alábbi fórumba írjanak egy bejegyzést:

http://us.battle.net/wow/en/forum/topic/11041384892

Készíteni és mellékelni kell egy MSInfo fájlt, a nemrég telepített add-onok és programok listáját, az oldalak címét, ahonnan ezeket letöltöttétek, valamint a gépen futó biztonsági programok nevét és az általuk kiírt eredményeket. Időközben felkerült egy frissítés is a fórumba, melyet elolvashattok az alábbi linken:

http://us.battle.net/wow/en/forum/topic/11041384892?page=10#189

A friss bejegyzés szerint a trójai vírust a Curse nevű kliens hamis, de működőképes változata terjeszti, melyet a program hamis weboldaláról tölthet le, aki nem figyel oda. Sajnos a legtöbb keresőprogram az első helyek között emeli ki a találatot, ha valaki ráleres a "Curse Client" szavakra, így nagyon oda kell figyelni, melyik oldalt nyitjuk meg.

A legújabb információk szerint a legfrissebb adatbázist tartalmazó Malwarebytes program már képes észlelni és eltávolítani a trójai vírust. Aki fertőzésre gyanakszik, az távolítsa el a Curse kliensprogramot a gépéről és futtassa le a Malwarebytes programot.

Azóta történt

Előzmények