Tölthető a Star Swarm demó

Tegnapelőttől mindenki kipróbálhatja, hogy az Oxide Games által készített Nitrous Engine miképp fut a gépén, ugyanis Steamen keresztül elérhetővé vált a Star Swarm című benchmark program. A demó elsősorban a Mantle API képességeinek prezentálására készült, így addig, míg az AMD nem adja ki a 14.1-es Catalyst driver-t, csak DirectX alatt tudjuk azt kipróbálni. Az alábbi videót egy jó erős gépen készítették, amiben Intel CPU és nVidia GPU foglalt helyet, vagyis abszolút Mantle nélkül így fut a demó:

Látható, hogy még ezen a bivalyerős gépen is mennyire leesik az FPS érték, ha a képernyőn megszaporodik az egységek száma. Pont ezért lesz hatalmas előrelépés a Mantle API, ami a DirectX-szel szemben akár tízszer annyi rajzolási utasítás (Draw Call) végrehajtására képes egyidőben, anélkül, hogy lelassulna a képernyőn zajló akció.

Teszi ezt úgy, hogy nem kell több százezer forintba kerülő processzort venni a gépbe, kisebb teljesítményű CPU-val is jelentős növekedést tapasztalhatunk. Már csak az AMD drivere jelenhetne meg, hogy ezt mindenki otthon, saját szemével is láthassa.

Azóta történt

Előzmények