Tizenhatezer dollárt fizetett egy virtuális kardért

Az Age of Wulin: Legend of the Nine Scrolls című F2P MMORPG játék Kínában december 25-én lépett béta státuszba, melynek alkalmából a fejlesztő Snail Games egy aukciót tartott. Az árverésen többek között ritka fegyverekre, páncélokra, hátasokra, alapanyagokra és egyéb hasonló dolgokra lehetett licitálni, melyek megszerzéséhez sok időre lenne szükség.

Az árverésen 15 USD körüli összegekért kínálták a Prémium Előfizetéseket, melyekkel időlegesen extra tartalmakhoz lehet hozzáférni. 30 USD környékén lehetett vásárolni különféle ritka alapanyagokat, melyekkel tárgyakat bűvölhetnek meg. Az egyedi mountokért (hátasok) pedig nagyjából 70 USD körüli összegeket fizettek a vásárlók.

A legtöbb összegeket a ritka fegyverekért és felszerelésekért fizették ki. 1.600 USD-ért adták el a Hook of Departure-t, míg 2.500 USD áron kelt el a Lordly Spear Steath. Ám a legérdekesebb mégis az a kínai üzletember volt, aki mintegy 16.000 USD-t (Nagyjából 3,5 millió HUF) fizetett a játékban található egyik legerősebb fegyverért, a Dragon Slaying Sabre Scabbard névre hallgató kardért (Lásd fenti képen).

Az Age of Wulin: Legend of the Nine Scrolls című F2P MMORPG játék idén fog megjelenni és a tervek szerint Európában és Amerikában is elérhető lesz. A kliens angol nyelvű változata 2012. tavaszára várható, nem sokkal a kínai nyílt béta vége után.