The Witcher 3: Továbbra is ingyenesek lesznek az extra tartalmak

Követendő példa lenne minden játékfejlesztő számára a CD Projekt RED hozzáállása, már ami a játékaik támogatottságát, valamint az azokhoz érkező tartalmak ingyenességét jelenti. A The Witcher, a The Witcher 2: Assassins of Kings és most, a The Witcher 3: Wild Hunt esetében is az eddigi, jól bevált módszerükhöz ragaszkodnak: a játék vásárlói számára a későbbi tartalmak javítás formájában fognak bekerülni, nem pedig külön megvásárolandó, fizetős DLC-ként.

Egy Examiner oldalnak adott interjújában a CD Projekt RED játékigazgatója, Konrad Tomaszkiewicz arról beszélt, miszerint cégük egyszerűen nem híve a megjelenéskor, illetve később érkező extra tartalmakkal való "házalásnak". Elmondása szerint ők is megtehetnék, hogy fizetősként adják ezeket a bővítményeket, ám egyszerűen nem hisznek ebben a módszerben.

Azt is hozzátette, hogy a CD Projekt RED mindig is úgy gondolta, miszerint a játékosok számára ingyen kell biztosítani a programokhoz kiadott javításokat és bővítéseket, és ettől a harmadik résznél sem akarnak eltérni. Szerintük kizárólag abban az esetben indokolt árcédulát tűzni efféle termékekre, amennyiben az VALÓBAN elég nagy és tartalmas ahhoz, hogy ne érezzék lehúzásnak a felhasználók.

Végezetül csak annyit mondott, hogy amennyiben a CD Projekt RED valaha is elgondolkodna azon, hogy kiad egy DLC-t valamelyik játékhoz, abban az esetben hisznek benne, hogy garantáltan elégedettek leszünk a pénzünkért kapott tartalmakkal.

Azóta történt

Előzmények